Skocz do zawartości

OmniWP - Panel centralny do zarządzania wordpress

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Właśnie ukazała się nowa wersja OmniWP 2.2.1

- Poprawiony błąd podczas odinstalowywania wtyczki

- Poprawiona kompatybilność wtyczki OmniWP z innymi wtyczkami

- Poprawiony błąd powodujący kolejkowanie zadań na serwerach z mod_php

- Niewykonane zadania teraz poprawnie odkładają się na koniec kolejki

- Poprawiony błąd podczas dodawania postów z iframe

- Inne drobne poprawki

Wymagana aktualizacja wtyczki na nową wersję + panel oczywiście (w bazie MySQL nic się nie zmienia)

@pzcjnr - na phpmod nie ma możliwości np wykonywać zdalnie aktualizacji bo jest problem z prawami do plików - nawet jeśli wykonasz taką aktualizację nie koniecznie pliki poprawnie się zapiszą i masz 50% szans na to że jednak coś się skopie

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Mam problem z instalcją OmniWP.

Przy pierwszym uruchomieniu wyskakuję błąd:

Fatal error: Incompatible file format: The encoded file has format major ID 65540, whereas the Optimizer expects 2 in /home/epositio/domains/eposition.pl/public_html/panelwp/index_z.php on line 0

Testowane na hekko i linuxpl.

Proszę o pomoc.

EDIT: chodzi o serwer z php 5.3

Mam kilka problemów z OmniWP po aktualizacji do wersji 2.2.1

1. Przede wszystkim przy próbie zalogowania się z OmniWP do strefy administracyjnej wordpressów pojawia się komunikat: "Wrong signature!" i nie da się przejść do zarządzania wordprssem (bez użycia OmniWP loguję sie normalnie). W wersji 2.1 do tych samych wordpressów dało się zalogować z poziomu OmniWP bez problemu (nie były w międzyczasie doinstalowywane i usuwane żadne wtyczki). Blogi mają ograniczenie php_mod.

2. Pomimo powyższego błędu nie miałem do tej pory problemu z dodawaniem artykułów do tych wordpressów z poziomu OmniWP. Wczoraj zaktualizowałem wtyczkę na wordpressach i powyższy błąd nie zniknął a dodatkowo pojawiły się nowe.

a) Mimo komunikatu o poprawnym dodaniu artykułu z poziomu OmniWP, artykuł nie zostaje dodany;

B) Podczas "ręcznego" logowania się do wordpressa (bez użycia OmniWP) wyskakuje biała strona ze znacznikami:

<MWPHEADER><ENDMWPHEADER>

c) Przy próbie dodania jakiegokolwiek wordpressa z nową wersją wtyczki pojawia się wspomniany wcześniej komunikat "Wrong signature!". Dla próby usunąłem jeden z wordpressów dodanych na starej wersji wtyczki i próbowałem dodać go ponownie i bezskutecznie (komunikat "Wrong signature!)

3. W samym OmniWP zauważyłem też błąd przy próbie paginacji grup. Na pierwszej stronie wyników dla danej grupy jest wszystko w porządku, ale po kliknięciu na kolejne podstrony pojawiają się już wszystkie wordpressy, a nie tylko wordpressy z danej grupy.

@krzepa - nie masz ustawionego poprawnie php (zgłasza się zend Optimizer a to jest na PHP 5.2 a nie Zend Guard który jest na php 5.3)

@madewith - przyjęte do realizacji na jutro wieczór spodziewać się można aktualizacji (opcjonalnie sobota)

@madewith - problemy opisane po za ostatnim błędem są związane z nie aktualnymi wtyczkami na wp oraz/i/lub ich usunięciem i dodaniem od nowa (namieszane jest)

Każda aktualizacja panelu OmniWP wymagała aktualizacji też wtyczek - jak napisałeś działaś w trybie php_mod tak wiec panel sam nie zaktualizuje wtyczek i musisz to niestety wykonać ręcznie

Jedyny błąd to mała poprawka na stronicowanie i będzie zrealizowane później

• 3 tygodnie później...

Tak zapytam w temacie bo kojot ma wolne, wczesniej kojot stwierdzil na gg "przeciez tam jest platnosc przelewem" na pytanie czy mozna kupic tez przelewem a nie paypalem... No i tak szukam szukam i niemoge znalesc wie ktos gdzie to jest bo na omniworld niema tego panelu:D A z paypala nie korzystam i nie bede korzystal:D

Usługi dla pozycjonera

Forum dla palaczy o e-papierosach i produktach ułatwiających życie;)

A ja powiem ze kojot utrudnia życie, pierw sa płatności bankowe pozniej ich nagle niema (miedzy informacja ze sa a sprawdzeniem ze ich niema minęło 20 min no może 25...) potem płatność paypalem mimo ze z tego badziewia nie korzystam to zalozylem konto i masa nerwow wpłaciłem na nie kasę.. teraz się dowiaduje ze zeby zakupić kartę to jeszcze muszę podpiąć kartę kredytowa a tego nie zrobie... Napisalem do szanownego Pana kojotka ze chce kupić ale bez podpinania karty... no to otrzymałem odpowiedz ze " tak mogą sprawdzić czy kupujący jest tym za kogo się podaje.." i kto to mówi osoba która od lat korzysta z kupionej "tożsamości?"

Wyżaliłem się ale do rzeczy... Czy zna ktoś alternatywę dla zarządzania wordpressami?

Usługi dla pozycjonera

Jak już wylałeś swoje żale możesz zakupić oprogramowanie np tutaj: https://managewp.com/plans-and-pricing - upsss też Ci się przyda karta do płatności :P

no ale nie będę jej musiał do jakiegos gównianego systemu podpinać ktory robi ludzi w uja;) A skoro ty jestes taki cwany to sie ujawnij światu i pokaż kim jesteś tak na prawdę bo nie da się ukryć że narzędzia z OMNI są zaje... No i tego się ukryć nie da ale obsługa jest do xxxx! O i koniec bo dostane bana;)

Usługi dla pozycjonera

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności