Skocz do zawartości

Portfolio seo copywritera

Aimi

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć :D chciałam się dowiedzieć jak zbudować portfolio seo copywritera? Pisałam teksty zapleczowe, precle, artykuły i ogłoszenia. Powinnam je zamieścić w formie tekstów czy linków do stron? I mam też pytanie co do ogłoszeń i tekstów z synonimami. W jakiej formie je zamieścić? Z ogłoszeniami jest taki problem, że szybko znikają. Czy ktoś może chciałby się podzielić swoim portfolio, albo dać linka do jakiegoś przykładowego w miarę wzorcowego?

Ja bym tylko sugerował aby fragmenty już napisanych i opublikowanych tekstów publikować u siebie w postaci graficznej no i pytać sie o zgodę czy można umieścić linki do przykładowych prac .

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Nie publikuj tego co już napisałaś! Ktoś może to wykorzystać i np. namierzyć Twoje teksty, skopiować na inne strony a później np. przedstawić Twojemu zleceniodawcy, żeby uznał , iż sprzedajesz dwa razy ten sam tekst!

Znacznie bezpieczniej będzie jeśli podasz jakieś referencje, napiszesz 1-3 przykładowe teksty tylko na potrzeby portfolio.

Najlepiej założyć własną stronę WWW lub zlecić to komuś. Na stronie mogłabyś zamieścić kontakt do siebie, cennik, portfolio, referencje. To nie jest duży koszt. Następnie dodałbym sygnaturkę w stopce forum i "nabijał" posty. Jak jesteś dobrym copy to z łatwością nabijesz duża ilość a wiadomo im więcej ich będzie, tym większa szansa, że ktoś zgłosi się do Ciebie po teksty.

Nie licz na to, że dasz ogłoszenie i ktoś od razu napisze. Ja jak mam coś do napisania to zawsze daje ogłoszenie i wówczas mam zawsze kilka ofert od copy z których wybieram najlepszą, więc nawet nie wchodzę jak widzę [Wykonam] Seo copy, bo po co. Chwila i mam 10-20 ofert z których wybiorę najlepszą.

Wpadł mi do głowy jeszcze jeden pomysł - mianowicie prowadzenie mini bloga. Można do tego wykorzystać Blipa, Flakera, Twittera. Jak coś robisz to dajesz status np. robię 50 tekstów zapleczowych dla spookypld z PiO i już ludzie mają referencje oraz tzw. dowód społeczny, że jesteś dobrą seo copy, bo spookypld z Twoich usług korzysta :D

Ja bym to zrobił w formie galerii zdjęć, z jpg też da się tekst skopiować, ale trzeba się chwilkę pomęczyć, więc w jakiś sposób Ciebie to chroni. Mając w galerii np. ogłoszenia wiesz, że nie znikną i nikt ich nie zduplikuje, a potencjalny klient będzie mógł przeczytać, ewentualnie przepisać fragment i wrzucić do wyszukiwarki plagiatów :)

I tak jak @spooky jeśli ktoś dla kogo pisałaś pozwoli Ci to podaj namiary, mail czy coś niech sobie poczytają u niego ;) na stronie lub jego pytają się o zdanie na twój temat :D

Też nie polecam publikowanie sprzedanych tekstów w formie tekstu. Wydaje mi się, że warto zapytać klienta czy można część tekstu opublikować w formie grafiki.

Poza tym dodałbym kilka nowych tekstów, które nie były sprzedane a są wysokiej jakości.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Jak stworzyć portfolio copywritera

Ale prawda jest taka, że portfolio będzie takie, jakie je zrobisz. Widziałem portfolio w czystym html, widziałem we flashu i tylko na tym pierwszym można było coś ciekawego znaleźć.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

mam jeszcze jedno zapytanie. Jeśli jestem powiedzmy początkująca jak kształtują się ceny za 1000 znaków ze spacjami, kiedy zlecony zostaje mi artykuł około 4tyś znaków, precel dobrej jakości, precel słabej jakości, ogłoszenie, albo tekst zapleczowy?

Polecam zajrzeć do działu z ogłoszeniami i zobaczyć jakie stawki oferują inne osoby. Nie zawsze zarabia się najwięcej oferując wyższe stawki. To zależy od tego, jak wydajnie piszesz. Jeśli jesteś w stanie pisać bardzo dużo słabego tekstu, wtedy na pewno znajdziesz wiele zleceń. Jest to jednak na dłuższą metę męczące i nie rozwija Cię jako autorki.

Czas w końcu zagospodarować sygnaturkę. Zajmuję się pozycjonowaniem. Kontakt przez PW na forum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności