Skocz do zawartości

próba wyłudzenia czy co?

omj

Rekomendowane odpowiedzi

Pan Habiak, albo jak go kiedyś nazwałem wyłudzacz, z datą 2012-02-29 zawiesił działalność, wznowił z datą 2013-05-06.

Debilek myśli że wszystko mu wolno.Panowie i Panie, wszyscy którzy dostali w tym okresie czasu faktury, proszę to zgłosić do US, jest to skuteczniejsze niż Policja.

Przypominam że faktury wystawiała spółka prawa handlowego działająca na terenie Anglii, więc nie ma żadnego znaczenia że on swoją działalność gosp. zawiesił w kraju !!!!

• Odpowiedzi 607
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ma znaczenie, bo ja np. dostałem fakturę z danymi firmy z Polski, w czasie kiedy miał działalność zawieszoną, a więc jak ja dostałem to podejrzewam że inne osoby też. Może już sam się pogubił i zapomniał że ma działalność zawieszoną, hehe.

Tak na marginesie, właśnie szykuję się do wyjścia w celu wizyty do Urzędu Skarbowego, i wszystkim którzy mają podobne faktury też to proponuję.

Ma znaczenie, bo ja np. dostałem fakturę z danymi firmy z Polski, w czasie kiedy miał działalność zawieszoną, a więc jak ja dostałem to podejrzewam że inne osoby też. Może już sam się pogubił i zapomniał że ma działalność zawieszoną, hehe.

Tak na marginesie, właśnie szykuję się do wyjścia w celu wizyty do Urzędu Skarbowego, i wszystkim którzy mają podobne faktury też to proponuję.

są sytuacje, że nawet po zawieszeniu działalności gosp. można legalnie wystawiać faktury !

np. w celu zachowania źródła dochodu lub dokończenie zlecenia, które wpłynęło jeszcze przed zawieszeniem itp

Zgłaszajcie na Policje , przyjmują zgłoszenie jako próbę wyłudzenia a podstawą uznania tego jest właśnie wystawiona faktura .

Zgłaszajcie numer sprawy z Wrocławia wtedy każda komenda wysle stosowne pisma i sprawy zostaną powiązanie z urzędu .

"Większość zgłoszonych spraw prowadzona jest przez Komisariat Policji Wrocław Osiedle Sprawa 5601/1820/12/MP (MP to inicjały Policjanta prowadzącego sprawę ,a więc do jednego człowieka to trafia )pod nadzorem Proluratury Rejonowej dla Wrocławia Psie Pole . Sprawa do Wrocławia została skierowana przez Prokuraturę Rejonową w Ząbkowicach Śląskich (tam jest/był zameldowany KH) (Sprawa z Ząbkowic ma nr DS1480/12"

Policja jest po naszej stronie , nie należy płacić ani grosza. Ktoś pisał ,ze odbierze się po wyroku.

Jasne ogłosi ,ze nic nie ma i nic nie zwróci.

Też otrzymałam taką fakturę. Co mam robić

- zgłosić na policje ?

- zgłosić do e-sądu?

- zapłącić?

- zostawić bez odpowiedzi ?

- wypowiedzieć umowę na płatny wpis, której nie podpisałam?

a poza tym czy przesłnie faktury bez maszej zgody i oświadczenia mailem jest zgodne z prawem ??

Kasia

jeżeli nikt z was nie dodawał waszych danych do jakiś nędznych katalogów i czujecie się oszukani i przez to zostały naruszone wasze dobra osobiste i nadszarpnięty wizerunek i dobre imię firmy, składajcie pozwy do sądu o odszkodowanie od właścicieli tych katalogów. Z któregokolwiek kraju by nie byli ci właściciele. Kancelaria prawna już sobie z tym może poradzić.

Ja mysle, że nawet jak byś się miał pofatygować, a nie tylko próbować błysnąc na forum, to nie powinieneś o tym publicznie informować innych.

Anonimowość w internecie to złudna rzecz, bardzo złudna.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Jakbyś myślał, to wiedziałbyś że wcale nie zamierzam ani nie jestem anonimowy i nie mam z tym najmniejszego problemu.

To nie ja jestem oszustem tylko Habiak.

Ja mysle, że nawet jak byś się miał pofatygować, a nie tylko próbować błysnąc na forum, to nie powinieneś o tym publicznie informować innych.

Anonimowość w internecie to złudna rzecz, bardzo złudna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności