Skocz do zawartości

próba wyłudzenia czy co?

omj

Rekomendowane odpowiedzi

No nie ukrywam... za nim zarejestrowałam się na TYM forum 7 razy przeczytałam regulamin.. po czym przyszedł mi link z akceptacją tego forumi tez wszystko jeszcze raz skrupulatnie przeczytałam... wiec SMRÓD się ciągnie.. ;/

co do nagłośnienia sprawy.... myślę, że najperw przydałoby się to wszystko zgłosić i mieć jakiś WYROK... a wtedy można to nagłośnić... znalazłam kilkanaście stron, gdzie można wpisać nieuczciwe firmy i ich właścicieli ... poza tym można stwozyć darmową stronę i opisać sposób działania tej firmy... na faceboog więszkość nas ma mozna by wtedy było podlinkowywac i na własnych profilach i na stronach www swoich, ale chyba musimy najpierw MU UDOWODNIĆ WINĘ.... co do nagłosnienia jest sporo obcji...

Na tym portalu wszystkie firmy sa w ten sam sposób wrobione, także z danymi nie ma problemu i żadna firma nie jest zainteresowana płaceniem.

Temat zgłoszony jest do stacji TV osobom zainteresowanym mogę podać meila na zgłoszenie i dodanie swojej firmy. Ten Pan nie ma obiekcji i jest przekonany o swojej słuszności w 1000% podał swoje dane w meilu poniżej

"Potwierdzam, że działalnosc Krzysztof Haxxxx International Media Group

jest prowadzona przez zemnie. Posiadam też m.in 100% udziałów w spółce CH

INTERNET BUSINESS SOLUTIONS LIMITED z siedzibą w Londynie.

Dokładam najwyższej staranności, aby prowadzona przeze mnie działalność

była zgodna z obowiązującym prawem polskim i międzynarodowym. Jeśli

uważają Państwo inaczej, proszę o powiadomienie odpowiednich organów,

jestem dostępny na każde wezwanie.

Obecnie mieszkam pod adresem: Poleska xx/xx we Wrocławiu

Mój prywatny telefon:xx 8053262 (dostępny w regulaminie)

Adresy i dane wszystkich firm, które skorzystały z przedmiotowego

projektu znajdą Państwo na stronach internetowych.

Jakich informacji jeszcze Państwo potrzebują? "

także bez komentarza .....

• Odpowiedzi 607
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
No nie ukrywam... za nim zarejestrowałam się na TYM forum 7 razy przeczytałam regulamin.. po czym przyszedł mi link z akceptacją tego forumi tez wszystko jeszcze raz skrupulatnie przeczytałam... wiec SMRÓD się ciągnie.. ;/

co do nagłośnienia sprawy.... myślę, że najperw przydałoby się to wszystko zgłosić i mieć jakiś WYROK... a wtedy można to nagłośnić... znalazłam kilkanaście stron, gdzie można wpisać nieuczciwe firmy i ich właścicieli ... poza tym można stwozyć darmową stronę i opisać sposób działania tej firmy... na faceboog więszkość nas ma mozna by wtedy było podlinkowywac i na własnych profilach i na stronach www swoich, ale chyba musimy najpierw MU UDOWODNIĆ WINĘ.... co do nagłosnienia jest sporo obcji...

z firm oszukanych mam 4 adresy i telefony firm, które mówią wprost, że w razie czegosą chętne do podpisania się na wniosku do prokuratury.

Więc teraz tylko kwestia DZIAŁANIA... żeby ten Pan sie nam nierozpłynął ... bo jak zprawdza internet co o nim piszą (a gdy jest choć troche sprytny, to tak robi) to zaraz firma przestanie isnieć a Pan Krzysztof stanie się np. Stanisławem ... i ###### zbita będzie.

To co ruszamy temat dalej ??

Witam

ja jestem jak naj bardziej za jeżeli bedzie trzeba isc na droge sodową

Ja rozumiem emocje ale na Boga "polska jenzyk" nie jest "trudna jenzyk" ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Witam po raz kolejny.... w tym o to miejscu chciałam serdecznie pozdrowić Pana Krzysztofa i zaznaczyć, że nie mam nic do ukryacia... poniżej e-mail od tego sympatycznego Pana:

"Szanowny Pani,

"No nie ukrywam... za nim zarejestrowałam się na TYM forum 7 razy przeczytałam regulamin.. po czym przyszedł mi link z akceptacją tego forumi tez wszystko jeszcze raz skrupulatnie przeczytałam... wiec SMRÓD się ciągnie.. ;/

z firm oszukanych mam 4 adresy i telefony firm, które mówią wprost, że w razie czegosą chętne do podpisania się na wniosku do prokuratury.

Więc teraz tylko kwestia DZIAŁANIA... żeby ten Pan sie nam nierozpłynął ... bo jak zprawdza internet co o nim piszą (a gdy jest choć troche sprytny, to tak robi) to zaraz firma przestanie isnieć a Pan Krzysztof stanie się np. Stanisławem ... i ###### zbita będzie.

To co ruszamy temat dalej ?? "

nie rozpłynę się i na litość boską ruszajcie już...

Ja czytam fora dyskusyjne i listy mailingowe. Poinformowałem prawnika, aby państwa sprawą zajął się poza kolejnością, gdyż mam nadzieje, że będzie informowała Pani na bieżąco zainteresowanych o przebiegu sprawy.

Ponieważ kolejność jest taka, mail upominawczy od firmy prawniczej, złożenie pozwu do Sądu w Lublinie i w przepadku sprzeciwu, sprawa sądzie we Wrocławiu. Myślę, że prawomocny wyrok pozna Pani już na początku września, a proces zamkniemy na dwóch rozprawach we Wrocławiu.

Z jednoznacznymi stanowiskami, prosze się wstrzymać do prawomocnych orzeczeń sądowych. Ubolewam, że Państwo oświadczacie, że "zapoznali się i akceptują regulaminem", czym zawieracie umowę, a później aby uniknąć skutków prawnych zawartej umowy robicie "nagonke". Myślę, że czas na argumenty, prawo i prawdę, przyjdzie jednak przed Sądem.... Swoją drogą dla spółki lokata kapitału o oprocentowaniu 4x stopa lombardowa, to też niezła inwestycja ;)

Pozdrawiam

Krzysztof HaXXak"

Czyżby Pan Krzysztof osiagnął zamierzony cel ??? cisza i już nikt nie chce nic pisać i radzić ? szkoda... bo ja wiem swoje

Pani Karolino cicho się zrobiło bo chyba to publiczne forum i K.H nie musi wszystkiego czytać . Mam pytanie czy dostała Pani meila z instrukcjami ....hm ja wysyłałem do ok 20 firm i jeszcze jedna firma wysyłala meile do innych osób z instrukcjami .Meile dotyczyły m.in kancelarii prawnej która ma pomóc w zrobieniu porządku z K.H itp .Prosze o kontakt na pw

szkoda że findjob zamilkł ;(

Zastanawiam się czym się przejmujecie! Przecież ponad połowa przesłanych "zadłużeń" firm była fikcyjna bo ponad połowa firm się tam nawet nie logowała. Mało tego, ponad połowa wizytówek, za które były wystawione faktury nawet nie istniała w tym portalu. Dane firmowe są powszechnie dostępne, 99% firm ma stronę internetową, a na niej zazwyczaj zamieszcza szczegółowe dane, niekiedy wraz z numerem konta i sposobami płatności, żeby po prostu być bardziej wiarygodnym partnerem w biznesie. Takie dane zatem może zdobyć każdy i wpisać gdzie mu się tylko podoba. Cytując nawet samego pana Krzysztofa Habiaka (o ile to rzeczywiście jego wypowiedź):

"Potwierdzam, że działalnosc Krzysztof Haxxxx International Media Group

jest prowadzona przez zemnie. Posiadam też m.in 100% udziałów w spółce CH

INTERNET BUSINESS SOLUTIONS LIMITED z siedzibą w Londynie.

Dokładam najwyższej staranności, aby prowadzona przeze mnie działalność

była zgodna z obowiązującym prawem polskim i międzynarodowym. Jeśli

uważają Państwo inaczej, proszę o powiadomienie odpowiednich organów,

jestem dostępny na każde wezwanie.

Obecnie mieszkam pod adresem: Poleska xx/xx we Wrocławiu

Mój prywatny telefon:xx 8053262 (dostępny w regulaminie)

Adresy i dane wszystkich firm, które skorzystały z przedmiotowego

projektu znajdą Państwo na stronach internetowych."

Tą ostatnią kwestią sam sobie odpowiedział na wątpliwości wielu. Dodam, że te faktury, które były rozsyłane właściwie te e-maile były poważnym naruszeniem, bo o ile dane firmowe są dostępne o tyle informacje o zadłużeniu (nawet wyimaginowanym) danego podmiotu gospodarczego są poufne i dostępne wyłącznie dla osób do tego upoważnionych. Pan Krzysztof porozsyłał taśmowo do każdego sposobem "wyślij do wielu" bo nawet nie chciało mu się być na tyle wiarygodnym i każdego e-maila tworzyć osobno. Dlatego wszystko to trąci niezłą ściemą. Oczywiście nie radze nikomu, aby tą sprawę zostawiał tak bez odzewu, warto oczywiście skontaktować się z prawnikiem, ale każdy prawnik doradzi jedno "w żadnym wypadku nie płacić!"

To tyle w temacie.

SZANOWNI PAŃSTWO !

PROSZĘ O UWAGĘ !

Przypominam tym, którzy jeszcze nie wiedzą, że jesteśmy w posiadaniu oficjalnego pisma z Instytucji Państwowej,

które wyraźnie mówi o nieprawidłowościach w działaniach firmy "OSZUSTA" -, które na pewno zostanie przedstawione w Sądzie

Zapisy w regulaminie są do podważenia i niezgodne z obowiązującymi klauzulami

Fv wystawione przez firmę CH INTERNET BUSINESS SOLUTIONS LIMITED są do podważenia... Cytuję Kancelarię :

1. faktycznie dzisiaj spłynęły pierwsze dokumenty, i faktury zwróciły moją uwagę. Zgadzam się z opinią, że są nieprawidłowe. Albo usługa była świadczona w UK i wówczas powinno być inne miejsce świadczenia, albo jest świadczona w Polsce przez brytyjską firmę i wówczas powinna mieć VAT. Tak więc potwierdza się teza, że ten Pan liczy tylko na zastraszenie, natomiast sam jest z prawem na bakier. Ale będę to jeszcze analizował. „

---Niektórzy z nas przeglądali regulamin przed wpisem na portal i nie zauważyli aby były wzmianki na temat jakichkolwiek odpłatności za usługę ,

---niektórzy wcale nie dokonywali wpisu na oszukańczy portal a tam się znaleźli , inni zaś mimo dodania wpisu na portal wcale nie widnieli w ogłoszeniu a otrzymali Fv oraz noty do zapłaty ( co najwyżej wpis pojawiał się dopiero

po otrzymaniu faktur oraz not. obc. )

---a jeszcze inni mają własne zastrzeżenia, które jak najbardziej możemy wykorzystać w walce przeciwko firmie, która niegodnymi się metodami próbuje wyłudzić od nas ciężko zapracowane pieniądze ( a przecież wielu z nas nawet tych pieniążków nie posiada L )

Każdy z nas ma coś w tej sprawie do powiedzenia. Jest bardzo dużo niejasności ,niezgodności w działaniach Pana Habiak, które mają bezprawny charakter działań firmy „OSZUSTA”

Od razu da się odczuć, że działania te są co najmniej nieuczciwe !

Pan Habiak stosuje widoczne oraz rażąco nieuczciwe praktyki w stosunku do firm ..

Każdy Sąd uzna działalność Pana Habiak za co najmniej niepoprawną,

Cała działalność CH INTERNET BUSINESS SOLUTIONS LIMITED nosi znamiona oszustwa i niezależnie od argumentów - nie może być źródłem ważnego zobowiązania, a na pewno – stoi w rażącej sprzeczności z zasadami współżycia społecznego !

MIMO WSZYSTKICH ARGUMENTÓW, W KTÓRYCH JESTEŚMY POSIADANIU PRZECIWKO FIRMIE CH INTERNET BUSINESS SOLUTIONS LIMITED ( ORAZ TYCH, NA KTÓRE JESZCZE CZEKAMY – dot. oficjalnych odpowiedzi z Instytucji Państwowych )

SPRAWĘ NALEŻY W DALSZYM CIĄGU TRAKTOWAĆ POWAŻNIE tzn ROBIĆ WSZYSTKO ABY TYCH ARGUMENTÓW ZEBRAĆ JAK NAJWIĘCEJ !

APELUJE DO PRZYŁĄCZENIA DO WALKI PRZECIW FIRMIE CH INTERNET BUSINESS SOLUTIONS LIMITED

WYPEŁNIAJĄC ORAZ PRZEKAZUJĄC PEŁNOMOCNICTWA, KTÓRE MOŻNA WYDRUKOWAĆ ZE STRONY KANCELARII

Kancelaria Radców Prawnych Kwantum

ul. 1 Maja 5

81-807 Sopot

tel.\fax:

(+48) 58 760 10 16

www.kancelaria-kwantum.pl

biuro@kancelaria-kwantum.pl

a dokładnie https://www.kancelari...mocnictwoMJ.pdf

WSZELKIE KOSZTA DLA KANCELARII RADÓW PRAWNYCH TZN ZA POMOC, KTÓRĄ NAM ZAOFEROWALI SĄ BARDZO NIEWIELKIE. W GRUPIE ZNIKOME, A W STOSUNKU DO FV I NOT OBCIĄŻAJĄCYCH, PRAKTYCZNIE ŻADNE )

PS

Panie „ FINDJOB” czy jest Pan w stanie pomóc nam w sprawie tak jak Pan się wcześniej zadeklarował ?!

OFICJALNE PISMO Z KANCELARII :

( poniżej powinno być logo Kancelarii - nie udaje mi się teraz wgrać )

KWANTUM

Kancelaria Radców Prawnych

ul.1 Maja 5, 81-807 Sopot

tel/fax ( +48 58 ) 760 10 16

Sopot, 09 lipca 2012 roku

Pan

Krzysztof Habiak

CH INTERNET BUSINESS SOLUTIONS LTD 590 Kingston Road, London

SW20 9 DN United Kingdom

dot. próby wyłudzenia nienależnego świadczenia

Wezwanie

do potwierdzenia braku wzajemnych roszczeń

W imieniu mojego mocodawcy, p.----------------, prowadzącego działalność pod firmą -----------------, uwierzytelniona kopia pełnomocnictwa w załączeniu, niniejszym oświadczam, że mój mocodawca nie posiada względem Państwa żadnych wymagalnych zobowiązań, które uzasadniałyby kierowanie pod jego adresem dokumentów księgowych lub też wezwań do zapłaty. W konsekwencji, odsyłam powyższe, jako nieodnoszące się do mojego mocodawcy, co najwyraźniej pozostaje wynikiem błędu z Waszej strony. Jednocześnie zastrzegam, że dalsze nękanie mojego mocodawcy podobnymi wezwaniami zostanie uznane za próbę oszustwa, co wymusi podjęcie stosownych kroków prawnych.

Mój mocodawca nie zawierał z Państwem jakiejkolwiek umowy na „usługę [odpłatnej] prezentacji informacyjnej w sieci INTERNET”. W szczególności, strony nie spisały żadnej umowy na tę okoliczność, jak też nie wymieniły zgodnych oświadczeń woli niezbędnych do zaistnienia umowy tej treści. Wszelkie domniemane ustalenia w tym zakresie pozostają poza świadomością mojego mocodawcy. W szczególności, mój mocodawca neguje związanie stron regulaminem świadczenia usług, w wersji aktualnie wyświetlanej na administrowanej przez Państwa stronie.

Tylko na marginesie wskazuję, że wystawione przez Państwa dokumenty posiadają istotne wady formalnoprawne (np. brak NIP wystawcy), co pozbawia je mocy prawnej. Potwierdza to zarzut o bezprawnym charakter Państwa działań. Podobnie należy ocenić mające wynikać z aktualnie widniejącej na Państwa stronie wersji regulaminu zobowiązanie do „klikania w reklamy”. Jako działanie zmierzające do wprowadzenia w błąd potencjalnych reklamodawców, nie może być ono źródłem ważnego zobowiązania w świetle prawa (art. 58 § 1 Kodeksu cywilnego).

Jedynie z daleko posuniętej ostrożności procesowej, proszę traktować niniejsze pismo jako oświadczenie o uchyleniu się od skutków jakichkolwiek stosunków prawnych, które mogły kiedykolwiek łączyć strony. Podstawą uchylenia się jest oszukańcze sformułowanie w zakresie głównych zobowiązań stron.

Nadmieniam, że niezależnie od powyższych argumentów, polskie sądy odmawiają ochrony roszczeniom stojącym w sprzeczności z zasadami współżycia społecznego. W tych kategoriach należy natomiast plasować oszukańcze sformułowanie oferty czy też ukrycie jej istotnych postanowień. Działanie sprzeczne z prawem lub dobrymi obyczajami, jeżeli zagraża lub narusza interes innego przedsiębiorcy stanowi przy tym czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu art. 3 ust. 1 ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji.

Na zasadzie ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych, żądam także Państwa natychmiastowego zaprzestania przetwarzania danych osobowych mojego mocodawcy, jak również ich usunięcia ze wszystkich administrowanych przez Państwa serwisów.

Z uwagi na powyższe, na zasadzie art. 189 Kodeksu postępowania cywilnego, wzywam do potwierdzenia braku wzajemnych zobowiązań stron w formie oświadczenia na piśmie w terminie 7 dni od otrzymania niniejszego wezwania, pod rygorem podjęcia dalszych kroków prawnych, co narazi Państwa na dodatkowe koszty, w tym koszty zastępstwa procesowego.

r.pr. Michał Janowski

Załączniki:

1. Uwierzytelniona kopia pełnomocnictwa

2. Niezasadnie skierowane dokumenty

księgowe.

PRZYŁĄCZCIE SIĘ DO WALKI Z FIRMĄ "OSZUSTEM" ! ! !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności