Skocz do zawartości

próba wyłudzenia czy co?

omj

Rekomendowane odpowiedzi

OFICJALNE PISMO Z KANCELARII :

( poniżej powinno być logo Kancelarii - nie udaje mi się teraz wgrać )

KWANTUM

Kancelaria Radców Prawnych

ul.1 Maja 5, 81-807 Sopot

tel/fax ( +48 58 ) 760 10 16

Sopot, 09 lipca 2012 roku

Pan

Krzysztof Habiak

CH INTERNET BUSINESS SOLUTIONS LTD 590 Kingston Road, London

SW20 9 DN United Kingdom

dot. próby wyłudzenia nienależnego świadczenia

Wezwanie

do potwierdzenia braku wzajemnych roszczeń

W imieniu mojego mocodawcy, p.----------------, prowadzącego działalność pod firmą -----------------, uwierzytelniona kopia pełnomocnictwa w załączeniu, niniejszym oświadczam, że mój mocodawca nie posiada względem Państwa żadnych wymagalnych zobowiązań, które uzasadniałyby kierowanie pod jego adresem dokumentów księgowych lub też wezwań do zapłaty. W konsekwencji, odsyłam powyższe, jako nieodnoszące się do mojego mocodawcy, co najwyraźniej pozostaje wynikiem błędu z Waszej strony. Jednocześnie zastrzegam, że dalsze nękanie mojego mocodawcy podobnymi wezwaniami zostanie uznane za próbę oszustwa, co wymusi podjęcie stosownych kroków prawnych.

Mój mocodawca nie zawierał z Państwem jakiejkolwiek umowy na „usługę [odpłatnej] prezentacji informacyjnej w sieci INTERNET”. W szczególności, strony nie spisały żadnej umowy na tę okoliczność, jak też nie wymieniły zgodnych oświadczeń woli niezbędnych do zaistnienia umowy tej treści. Wszelkie domniemane ustalenia w tym zakresie pozostają poza świadomością mojego mocodawcy. W szczególności, mój mocodawca neguje związanie stron regulaminem świadczenia usług, w wersji aktualnie wyświetlanej na administrowanej przez Państwa stronie.

Tylko na marginesie wskazuję, że wystawione przez Państwa dokumenty posiadają istotne wady formalnoprawne (np. brak NIP wystawcy), co pozbawia je mocy prawnej. Potwierdza to zarzut o bezprawnym charakter Państwa działań. Podobnie należy ocenić mające wynikać z aktualnie widniejącej na Państwa stronie wersji regulaminu zobowiązanie do „klikania w reklamy”. Jako działanie zmierzające do wprowadzenia w błąd potencjalnych reklamodawców, nie może być ono źródłem ważnego zobowiązania w świetle prawa (art. 58 § 1 Kodeksu cywilnego).

Jedynie z daleko posuniętej ostrożności procesowej, proszę traktować niniejsze pismo jako oświadczenie o uchyleniu się od skutków jakichkolwiek stosunków prawnych, które mogły kiedykolwiek łączyć strony. Podstawą uchylenia się jest oszukańcze sformułowanie w zakresie głównych zobowiązań stron.

Nadmieniam, że niezależnie od powyższych argumentów, polskie sądy odmawiają ochrony roszczeniom stojącym w sprzeczności z zasadami współżycia społecznego. W tych kategoriach należy natomiast plasować oszukańcze sformułowanie oferty czy też ukrycie jej istotnych postanowień. Działanie sprzeczne z prawem lub dobrymi obyczajami, jeżeli zagraża lub narusza interes innego przedsiębiorcy stanowi przy tym czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu art. 3 ust. 1 ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji.

Na zasadzie ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych, żądam także Państwa natychmiastowego zaprzestania przetwarzania danych osobowych mojego mocodawcy, jak również ich usunięcia ze wszystkich administrowanych przez Państwa serwisów.

Z uwagi na powyższe, na zasadzie art. 189 Kodeksu postępowania cywilnego, wzywam do potwierdzenia braku wzajemnych zobowiązań stron w formie oświadczenia na piśmie w terminie 7 dni od otrzymania niniejszego wezwania, pod rygorem podjęcia dalszych kroków prawnych, co narazi Państwa na dodatkowe koszty, w tym koszty zastępstwa procesowego.

r.pr. Michał Janowski

Załączniki:

1. Uwierzytelniona kopia pełnomocnictwa

2. Niezasadnie skierowane dokumenty

księgowe.

PRZYŁĄCZCIE SIĘ DO WALKI Z FIRMĄ "OSZUSTEM" ! ! !

Ja bym dodała jeszcze:

Kodeks Karny

Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania,podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

Też dostałam od tej firmy fakturę.

• Odpowiedzi 607
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam

Jestem tu po raz pierwszy. Właśnie dołączyłam do poszkodowanych/oszukanych.

W dniu dzisiejszym złożę zawiadimienie o próbie wyłudzenia. Napiszę co z tego wyjdzie. Jestem umówiona z osobą zajmującą się przestępstwami internetowymi.

Dodatkowo zamierzam wysłać pełnomocnictwo Kancelarii KWANTUM.

Bardzo proszę o informację na temat ilości oszukanych firm. Dzisiaj policjant z sekcji kryminalnej zadał mi takie pytanie i nie byłam wstanie udzielić konkretnej odpowiedzi.

Witam

Również dołączyłam do "klubu". Dostałam faktury tak jak Wy , nie tylko swoje ale również od innych firm. W sumie dostałam 38 załączników.

Mam namiary do 13 firm z tych dokumentów i prawdopodobnie wszyscy są w tej samej sytuacji. Udało mi się skontaktować z dwoma.

Jestem zdania, że nie możemy tego olać bo facet będzie dalej brylował w sieci i psuł nerwy innym ludziom (mało nie dostałam wylewu).

Jaki jest koszt tego pełnomocnictwa?

Witam

Również dołączyłam do "klubu". Dostałam faktury tak jak Wy , nie tylko swoje ale również od innych firm. W sumie dostałam 38 załączników.

Mam namiary do 13 firm z tych dokumentów i prawdopodobnie wszyscy są w tej samej sytuacji. Udało mi się skontaktować z dwoma.

Jestem zdania, że nie możemy tego olać bo facet będzie dalej brylował w sieci i psuł nerwy innym ludziom (mało nie dostałam wylewu).

Jaki jest koszt tego pełnomocnictwa?

wyślij do mnie na pw swoje namiary tzn jaka firma strona www i telefon ( szatan czuwa ) a napiszę ci wszystko na meila

Czyżby początek kariery naszego dobrego znajomego?https://www.digipedia...read/2181/4826/

Ciekaw jestem czy wtedy sprawa nabrała jakiegoś rozpędu czy ludzie olali to ? Czy k.h był coś ciagany na Policję .Nie czytałem wszystkich wpisów, ale myslę że warto dotrzeć do tych osób ,,wtedy poszkodowanych''

i zebrać jeszcze większe siły. Robiłem operacyjne ( w pełni legalne ustalenia wogół rodziny k.h trzeba wiedziec z kim się ,,tańczy'' ) rodzinę ma w porządku on tylko taka czarna owca. DAMY RADĘ !!!

Witam

Jestem tu po raz pierwszy. Właśnie dołączyłam do poszkodowanych/oszukanych.

W dniu dzisiejszym złożę zawiadimienie o próbie wyłudzenia. Napiszę co z tego wyjdzie. Jestem umówiona z osobą zajmującą się przestępstwami internetowymi.

Dodatkowo zamierzam wysłać pełnomocnictwo Kancelarii KWANTUM.

Bardzo proszę o informację na temat ilości oszukanych firm. Dzisiaj policjant z sekcji kryminalnej zadał mi takie pytanie i nie byłam wstanie udzielić konkretnej odpowiedzi.

Jakieś ustalenia w wydz. kryminalnym poczynione ??? Tylko nie pisać o szczegółach na forum !!!!!

najlepiej bezpośrednio do kancelarii !!!

Nawet jak dotrzemy do tych osób, pewnie nie będą chciały zawracać sobie tym głowy bo to za małe kwoty były. Ewentualnie można ich poprosić o "wyrażenie opinii" o naszym znajomym na portalu, który zostałby stworzony w celu obnażenia jego niecnych uczynków i ich mechanizmów.

Czy ktoś już to zgłosił na policję?Ewentualnie jakieś pomysły oprócz tego co już zrobiliśmy ( wtajemniczeni wiedzą o co kaman:))?

Moi Państwo ale tupet Habiaka .Stworzył nowy katalog wprowadził bez pozwolenia (skopiwał ) firmy z poprzedniego katalogu tego za 500 funtów do nowego katalogu z nowym regulaminem już za 50 funtów https://baza-ofert.net/0,%20,%20 . Jednym słowem dodatkowo się Habiak wkopał tym co zrobił. Za wczasu zróbcie PrntScr ( kopia ) strony z Waszą firmą wpisaną bezprawnie .Przecież nikt nie wpisywał się do nowego ,,szemranego'' katalogu za 50 funtów ( ale okazja 10 razy taniej ) Regulamin już z datą wprowadzenia :). Do uczciwej się pracy weź Panie Prezesie .

Moi Państwo ale tupet Habiaka .Stworzył nowy katalog wprowadził bez pozwolenia (skopiwał ) firmy z poprzedniego katalogu tego za 500 funtów do nowego katalogu z nowym regulaminem już za 50 funtów https://baza-ofert.net/0,%20,%20 . Jednym słowem dodatkowo się Habiak wkopał tym co zrobił. Za wczasu zróbcie PrntScr ( kopia ) strony z Waszą firmą wpisaną bezprawnie .Przecież nikt nie wpisywał się do nowego ,,szemranego'' katalogu za 50 funtów ( ale okazja 10 razy taniej ) Regulamin już z datą wprowadzenia :). Do uczciwej się pracy weź Panie Prezesie .

Ktoś pisał na forum o niepisaniu niczego ważnego na forum.

Habiak właśnie udoskonala katalog:

"Czasowo wyszukiwarka firm została wyłączona, wzbogacamy ją o nowe funkcjonalności.

Zapraszamy wkrótce."

Więc pewnie czyści.

Swoją drogą tupet ma, prawda...

Ktoś pisał na forum o niepisaniu niczego ważnego na forum.

Habiak właśnie udoskonala katalog:

"Czasowo wyszukiwarka firm została wyłączona, wzbogacamy ją o nowe funkcjonalności.

Zapraszamy wkrótce."

Więc pewnie czyści.

Swoją drogą tupet ma, prawda...

Specjalnie napisałem żeby przeczytał jezeli czyta:) To co trzeba mam skopiowane i zabezpieczone tak jak mi doradzili w Wydziale ds Przestepczości Gospodarczej ( więcej nie piszę ). Kancelaria tez informowała jak zabezpieczyć dowody. Może się zesrać ale mu nie popuszcze ! W piatek jedzie ode mnie człowiek do UK ,,zamieszać''. KH Ma ostatnią chwilę aby sobie dać z nami spokój .

Swoją drogą mogłoby się pojawić na pio jakiś programik do generowania masowych fakturek i ich wysyłki :D Niejeden lisek chytrusek by się skusił :>

forum.png

Strony internetowe, sklepy internetowe, pozycjonowanie, aplikacje mobilne, projektowanie graficzne - xfect.pl

Czy ktoś już dostał pisma od firmy windykacyjnej?

Chyba nie !

Może poznali się na oszukańczym procederze tej firmy. Przecież jak to wszystko ( cała procedura ruszy ) nikt z nas nie będzie cicho siedział > Intrium też będzie zamieszana w sprawy w Sądzie czy Prokuraturze. Bezpodstawna windykcja od kogoś też nie jest zgodna z prawem .

Z Intrium czy z innej firmy windykacyjnej? Bo jak z innej to do naszej Kancelarii z tym. Dostałam od KH pięknego maila zachęcającego do wpisu do tego nowego katalogu. Oczywiście dane firm które wcześniej przekopiował wyczyścił. Na szczęście zdążyłam sobie skopiować i zabezpieczyć stronę z moimi danymi jeszcze przed wykasowaniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności