Skocz do zawartości

próba wyłudzenia czy co?

omj

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 607
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Niedawno dostałem takie pisemko z Intrum, na kwotę 150 zł z faktury Orange której nie opłaciłem bo wyleciała mi z głowy a po kilku latach się upomnieli... ogólnie rzecz biorąc dziwne podejście do windykacji.

forum.png

Strony internetowe, sklepy internetowe, pozycjonowanie, aplikacje mobilne, projektowanie graficzne - xfect.pl

designgraf a po ilu latach sobie przypomnieli? może już się przedawniła :)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

dolaczam do grupy osob oszukanych, z tym ze ja jestem wpisany do baza-ofert.net

Pan KH sam wyslal mi oferte handlowa bez jej zamawiania przeze mnie co juz lamie prawo

prosze o info na priv czy sa jakies postepy ewentualnie coz robic aby dolaczyc do zbiorowego pozwu

Witam

Dolaczam - dzis dostalem maila.

Sytuacja jak wszystkich - mail od niego, rejestracja, klik, klik i faktura gotowa po 7 dniach :)

Dzwonilem dzis do jegomoscia - cwaniak jakich malo, hura bura i wogole. Mysle, ze trafi w koncu na kogos kto go na tej Poleskiej we Wroclawiu znajdzie :) Mam nadzieje, ze oklep bedzie 'do 7 dni' a potem poprawka ;)

Chetnie wysle pelnomocnictwo do kancelarii. Na jutro przygotuje wszystko i sle

Ze tez sie taka wszawa menda po swiecie kreci - jakim to trzeba byc bezczelnym cwaniakiem (pomijam, ze czlowiek za bardzo ufa bliznim, ale to chyba do rodzicow powinienem miec pretensje,ze wychowali mnie na uczciwego).

k.

Potwierdzam, baza-ofert,net skutecznie naciaga nowe firmy. Pan Krzysztof w pierwszej kolejności rozsyla "zapytanie o oferte handlową..." w ktorej namawia do zarejestrowania sie poprzez prosty formularz

"Dzień dobry,

Dla naszych klientów przygotowujemy zestawienie ofert z kilku branż.

W związku z tym chciałbym się zapytać, czy zechcieliby Państwo przesłać nam za pomocą formularza dostępnego na stronie internetowej, krótkiej informacji o Państwa ofercie handlowej. Wystarczy podać tylko kilka głównych produktów lub usług wraz z ceną i Państwa dane kontaktowe."

nie wyglada mi to jak zapytanie o mozliwosc wyslania oferty handlowej tylko samą w sobie oferte handlowa która nakłania do rejestracji i wpadnięcia w pułapkę do płacenia... tak wiec bez wyrazenia zgody na wyslanie oferty handlowej z gory mozna uznac to za bezprawne.

Dzis również jak wielu otrzymalismy fakturke na 50 funtow. Przygotowujemy juz pełnomocnictwo dla kancelari w Sopocie.

designgraf a po ilu latach sobie przypomnieli? może już się przedawniła :)

2 lata więc niestety ale nie przedawniła się :( niemniej jednak zapłaciłem to ale sposób w jaki mnie potraktowali, 0 pism z orange, żadnego przypomnienia, tylko wezwanie do zapłaty przez tą złodziejską firmę i straszenie na każdym kroku.

forum.png

Strony internetowe, sklepy internetowe, pozycjonowanie, aplikacje mobilne, projektowanie graficzne - xfect.pl

Proszę o kontakt na priv. Chętnie się dołączędo PAństwa.

Potwierdzam, baza-ofert,net skutecznie naciaga nowe firmy. Pan Krzysztof w pierwszej kolejności rozsyla "zapytanie o oferte handlową..." w ktorej namawia do zarejestrowania sie poprzez prosty formularz

"Dzień dobry,

Dla naszych klientów przygotowujemy zestawienie ofert z kilku branż.

W związku z tym chciałbym się zapytać, czy zechcieliby Państwo przesłać nam za pomocą formularza dostępnego na stronie internetowej, krótkiej informacji o Państwa ofercie handlowej. Wystarczy podać tylko kilka głównych produktów lub usług wraz z ceną i Państwa dane kontaktowe."

nie wyglada mi to jak zapytanie o mozliwosc wyslania oferty handlowej tylko samą w sobie oferte handlowa która nakłania do rejestracji i wpadnięcia w pułapkę do płacenia... tak wiec bez wyrazenia zgody na wyslanie oferty handlowej z gory mozna uznac to za bezprawne.

Dzis również jak wielu otrzymalismy fakturke na 50 funtow. Przygotowujemy juz pełnomocnictwo dla kancelari w Sopocie.

Witam.

Takżę jestem ofiarą tego gościa.

Dostałem fakturę na 50 funtów.

Nie wiem czy płacić czy czekać. Obawiam się tych odsetek itp.

Co proponujecie? Chętnie bym się dołączył do zbiorowego pozwu jak kolega wyżej.

Absolutnie NIC nie płacić - my dostaliśmy wraz z innymi firmami faktury na 500 funtów ( z jeszcze innych portali-pan KH ma ich kilka do łowienia jeleni). Można wysłać pełnomocnictwo do naszej kancelarii, która się tym zajmuje i będziecie na bieżąco informowani o postępach sprawy. Można zgłosić sprawę samemu na policję i do GiODO ( informować przy okazji kancelarię na bieżąco o własnych ruchach - nie pisać o tym na forum bo ten pan to czyta). Na razie czekamy.

Witam

To samo co poprzednicy, dołączam się do zbiorowego pozwu, bo zaczynają mnie drażnić wszelacy naciągacze.

proszę info na priv :)

zresztą uwaga również na firmy które dzwonią z takim tekstem:

Jesteśmy firmą która ma klienta który jest zainteresowany podobnym do Państwa adresem z innym rozszerzeniem..... i takie tam... mnie raz naciągnęli a dziś próbowali ponownie ale posłałem ich do....

A i jeszcze jedno Sprawdzajcie !!!!!!!!!!!!!! swój regulamin i zawarte w nim klauzule niedozwolone !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jeśli ktoś ma e-sklep, gdyż w nim też lubią drzemać niepotrzebne koszty Np rachunek za koszty sądowe w wysokości min 1300 zł i to nie są przelewki........

Więcej na priv.

Wracając do tematu czekam na info i myślę że więcej firm się znajdzie z tym problemem tylko czekać,

Jak któryś z kolegów miał podobne przypadki jak ja proszę pisać aby uniknąć nie potrzebnych nerwów.

Nie wiem czy płacić czy czekać. Obawiam się tych odsetek itp.

We mnie takie słowa mimo wszystko wzbudzają nieufność. Mieliśmy już jedno fałszywe wcielenie...

Przy wysyłaniu informacji warto wiedzieć jaka to firma - niech zainteresowany podaje dane firmowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności