Skocz do zawartości

Szybkie wypozycjonowanie bez zaplecza.

Pan

Rekomendowane odpowiedzi

Szybko wejdziesz w Top ale jeszcze szybciej spadniesz lub dostaniesz filtra.

Filtra nie jest tak łatwo dostać, ostatnio testowałem moc e-weblinka, moja 2 miesięczna strona z linkami stałymi (ok.2k), zróżnicowane frazy, przyłożone 300k e-weba na jedną frazę = przyrost linków o około 80tyś., pozycja TOP3 na średnią frazę, raz TOP3 oraz TOP2 i tak od 3-4 tygodni trzyma.

Jeżeli chodzi o szybkie pozycjonowanie, bo istnieje takie ale czy jest tak bardzo skuteczne to są różne szkoły.

Ja bym zrobił tak, precelki prywatne+ katalogi z grupy np. kulfika(wszystko podlinkować sb albo e-webem) + 2-3k pkt statlinka na frazę + 1-2k e-weba;) Nie raz tak robiłem i pozycje jak trzymały tak trzymają.

-Pamiętaj, że google przyznaje FSB(Fresh Site Bonus) nowym witrynom, toteż możesz bardzo szybko się znaleźć w top ten na daną frazę, a po jakimś czasie ostro spaść w dół.

FSB jescze działa!! ? Niemożliwe ;).

przyłożone 300k e-weba na jedną frazę

Wieje mi troche kitem z tego względu,że algo (na podstawie moich obserwacji oczywiście) po przyrąbaniu rotacją tego typu ilości odłącza po jakimś czasie (celem zabezpieczenia ataków przed konkurencją) jej moc to znaczy możesz sobie mielić i pół roku a i tak nic się nie stanie.

T.

@Stanleyek-w moim mniemaniu FSB od dawna nie działa ewentualnie jeśli działa to napewno nie w sposób

1)wbijam stronę w topy

2)po pewnym czasie spadam i muszę robić pozycje od nowa.

Ja wbijam pozycje (14-20dni) i już je utrzymuje na podobnych pozycjach jak na samym starcie.

Powątpiewam więc w Twoją teorię o działaniu FSB.

T.

Filtra nie jest tak łatwo dostać, ostatnio testowałem moc e-weblinka, moja 2 miesięczna strona z linkami stałymi (ok.2k), zróżnicowane frazy, przyłożone 300k e-weba na jedną frazę = przyrost linków o około 80tyś., pozycja TOP3 na średnią frazę, raz TOP3 oraz TOP2 i tak od 3-4 tygodni trzyma.

potrzymaj tak 3-4 lata potem wróć i pogadamy :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zależy jak kto pojmuje bonus :) definicja Tomka jest okey i ma rację fsb kiedyś miało inny przebieg, jednak istnieje nadal / moja opinia.

z autopsji sprzed c.a. 4-6 tygodni:

nowa domena, posatwiona strona i linkowanie preclami publicznymi 50-100 dziennie plus delikatne podlinkowywanie tychze precli, na dość trudną frazę: po 7 dniach pozycja ok 50, dziesiątego dnia z bodajże 43 na 4 !!, po czym ok 24-25 dzień -> 84 pozycja. Teraz codziennie po kilka pozycji do góry, ale linkowanie się zmienilo na bardziej wysublimowane (katalogi, prywatne precle, piramidki).

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

potrzymaj tak 3-4 lata potem wróć i pogadamy :)

Nie wiem czy będę tak trzymać 3-4 lata, strony które mają po tyle lat być w TOP są stale pozycjonowane, ja podałem szybki i dość tani sposób na wysoką pozycję która się trzyma i nie lata po google jak szalona :)

Szybko to można dostać filtr :)

Sugeruję zacząć delikatnie linkować z różnych źródeł (katalogi, precle) i założyć profil na forum tematycznym z odpowiednią stópką. SWLe bym sobie odpuścił. Zwiększaj systematycznie ilość linków stawiając na coraz lepsze miejsca w których je zamieścisz. Najważniejsze to dobrze zoptymalizowana witryna, bo inaczej kupa.

Jednorazowy wydatek jest możliwy jeśli te frazy są o ogromnie niskiej konkurencji (czyt. nik o nie nie walczy), ale jeśli chcesz frazy generujące ruch to przygotuj się na systematyczny wydatek.

Zróżnicowane frazy to konieczność i nie linkuj wyłącznie strony głównej to powoli zauważysz postęp.

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności