Skocz do zawartości

Tematyczność zaplecza

King

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam takie pytanie dajmy pozycjonowana strona jest o klubie piłkarskim Realu Madryt i chcę dla tej strony stworzyć zaplecza i zastanawia mnie fakt czy lepiej zrobić zaplecza o tej samej tematyce o realu madryt czy np. ogólnie o piłce nożnej czy sporcie będą w porządku i dadzą mojej stronie większą moc przez co strona docelowa zacznie się powoli bo powoli do góry albo będzie stabilna na pozycjonowanych frazach.

Albo innaczej czy moje zaplecze prywatne dajmy o tej samej tematyce sportowej będzie dawało moc od takiego samego zaplecza które będzie np. o tematyce motoryzacyjnej lub zaplecza wielotematycznego precla?

Czy w ogóle tematyczność zaplecza jest do określenia czy nie ma znaczenia z jakiej strony linkujemy wazna jest tresc , bl i trust rank danego serwisu?

Pozdrawiam

BTW. Możecie też pomóc w temacie z sygnatury - dzięki za odpowiedzi!

To też był przykład. Np. jak robisz zaplecze o Formule1 to zrób każdą stronkę o innym zawodniku i innym torze. Ten pomysł możesz wykorzystywać w przeróżny sposób i na przeróżne tematy. Łączysz w ten sposób zasadę otwartych drzwi i długiego ogona. Długi ogon pięknie Ci zbiera wszystkie frazy a otwarte drzwi (serwisy zapleczowe o właściwej tematyce) kierują reklamami i linkami na portal właściwy. W ten sposób zbierasz i moc i oglądalność za jednym zamachem.

Mam mieszane uczucia co do tej wiary w tematyczności, zaszkodzić nie zaszkodzi, ale czy bardzo pomaga, większość stron na trudne frazy pozycjonowane jest z zaplecz co najwyżej wielotematycznych, a widziałem tez zaplecza stron wysoko siedzących w serpach, gdzie treść to teksty piosenek, GG, czy inne szprycowane słowami kluczowymi

Rzezniczek, dodatkowo tematyczne i zadbane zaplecze nie wygląda jak zaplecze ;) a takim nie straszne bany :D no chyba, że jakiś życzliwy..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Zgadza się. Ale największa moc jest właśnie w zdobywaniu samych klientów właśnie tym zapleczem. Mi czasami zaplecze przegania stronę główną to dlaczego nie wykorzystać tego jako bardzo dobrej formy promocji? Takimi pomniejszymi stronami udało mi się na frazy regionalne zdobywać czy to całe Top10/9 a konkurencję na daną frazę spychać zupełnie na drugą stronę. Zresztą daleko szukać. Wszyscy widzieli ostatnio te zamieszanie z pobieraczkiem. Tak więc zaplecze tematyczne górą.

:)

Dla testów polecam postawić z 5 serwisów tematycznych (nie muszą być duże tak max 20-40 artów) i podlinkować z nich stronę A . Stronę B podlinkować z 20 ogólno tematycznych i sprawdzić która strona będzie wyżej w wynikach.

Najlepsze wyniki daje (umiejętne) stawianie tematycznego zaplecza dla każdej frazy :) (oczywiście nie mówię o LT)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

na razie wedlug mnie to nie ma znaczenia. ale skoro nie ma roznicy co stawic, lepej stawic tematyczne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności