Skocz do zawartości

Katalogowanie nadal jest skuteczne ?

Falco91

Rekomendowane odpowiedzi

w 125 poście padła precyzyjna odpowiedź. Ludzie opierających się na samych katach otrzymali fiterek. Ludzie używający głównie precelków też otrzymali filterek. Połącznie katalogowania i preclowania też nie jest wystarczające. Trzeba róznicować źródła linków i tyle. Katalogi staną sie po prostu mniej popularne - co nie znaczy, że nie będziemy pchali tam swoich stron.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

• Odpowiedzi 180
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

w 125 poście padła precyzyjna odpowiedź. Ludzie opierających się na samych katach otrzymali fiterek. Ludzie używający głównie precelków też otrzymali filterek. Połącznie katalogowania i preclowania też nie jest wystarczające. Trzeba róznicować źródła linków i tyle. Katalogi staną sie po prostu mniej popularne - co nie znaczy, że nie będziemy pchali tam swoich stron.

Jako iż moja firma specjalizuje się w katalogowaniu stron chciałbym się odnieść do Waszych wypowiedzi.

Z tego o czym informują mnie klienci nie wnioskuję iż odnotowują spadki po usłudze katalogowania jaką zlecili mi.

Oczywiście tutaj możliwe, że tak jak piszecie mają zróżnicowane linki. Chociaż większość osób to osoby takie, które dopiero zaczynają swoją przygodę z pozycjonowaniem i zaczynają ją właśnie od katalogów.

Z obserwacji moich prywatnych stron wynika, że te, które były tylko i wyłącznie dodawane do katalogów trzymają się na swoich pozycjach...

Z tego o czym informują mnie klienci nie wnioskuję iż odnotowują spadki po usłudze katalogowania jaką zlecili mi.

A co to za różnica czy zlecą Tobie katalogowanie czy komu innemu? :D Odpowiedź na temat katalogowania już dobra padła i tyle...

Chodziło o informacje jakie otrzymuje od moich klientów.

Prawidłowa odpowiedź brzmi: katalogować trzeba umieć. Powielanie opisu w XXX katalogach i jednoczesne pchanie tych samych anchorów prowadzi w otchłań. Podobnie jak linki z każdego innego źródła. Linkowanie strony głównej na tylko jeden anchor prowadzi do tego samego efektu.

Prawidłowo przeprowadzone katalogowanie nie zaszkodzi żadnej stronie, czy to wiekowej czy zupełnej nówce.

w 125 poście padła precyzyjna odpowiedź.

I żadna propaganda właścicieli katalogów tego nie zmieni...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

w 125 poście padła precyzyjna odpowiedź.

I żadna propaganda właścicieli katalogów tego nie zmieni...

Ale jaka propaganda ? Jak ktoś nie wie, że należy dywersyfikować źródła linków to nie moja wina. Sam jest sobie winien. Poza tym seokatalogi to nie wszystko. Masz pierdylion innych skryptów.

Ale jaka propaganda ?

Właśnie taka... :)

Nic nie poradzę że po zmianie algo, katalogi stały się gó**o warte...

Z kosmitami nie ma co się spierać.

Wystarczy zrobić prosty test.

Wpisałem w google "seokatalog", wszedłem w ten na pozycji X. Kliknąłem losowo w kategorię. Sprawdziłem losowe wpisy po tytule wpisu.

Jakoś dziwnie większość z prób dawało wynik na pierwszej lub drugiej stronie w serpach.

Niektóre strony opieram na samych katach i jakoś filterka nie uświadczyłem, a nawet pozycje idą w górę.

Katalogi działają jak wszystko inne, tylko trzeba z tego dobrze korzystać. Nie ma, że to działa, a tamto nie.

Ale zgadzam się, dywersyfikacja to podstawa. Nigdy nie wiadomo co następnego dnia wypadnie z indeksu...

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

już zamilknę w tym temacie.

W końcu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności