Skocz do zawartości

Katalogowanie nadal jest skuteczne ?

Falco91

Rekomendowane odpowiedzi

Strona zoptymalizowana
Pod co? Dziadka Yahoo, Wuja Google czy Wnuczka Binga?

Głównie pod google.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 180
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To tak jakby pytać czy poszczególne sposoby zdobywania linków są skuteczne;) Najlepiej samemu robić testy albo pytać osób bardziej doświadczonych i sprawdzonych w sztuce SEO;)

Ogólnie katalogowanie nadal działa;)

<br />Link z katalogu to taki sam link jak każdy inny. Google założyło sobie kiedyś, że link znaczy "lubię to". Nikt w Google nie wierzy przecież, że jakaś strona masarni z 5 podstronami ma 10 kilo fanatyków. Dlatego Google (i inne) takie linki postanowiło pomijać.<br />

Uproszczenie - niestety ostatnio w topy powłaziło sporo stron z niemal bezwartościowa treścią i dopalanych swl, marnymi preclami, grupami katalogów (słabiutkich) itp. Zastanawia mnie właśnie jakim cudem swl wciąż mają się tak dobrze - ale to może dyskusja do innego działu.

Zastanawia mnie właśnie jakim cudem swl wciąż mają się tak dobrze - ale to może dyskusja do innego działu.

Google pracuje intensywnie nad algorytmem, który ma na calu odróżnienie linków naturalnych od nienaturalnych oraz ignorowania mocy z tych drugich, problem w tym, że trochę im to jeszcze nie wychodzi, w rezultacie odpowiednio spreparowane linki z SWL roboty uznają za naturalne i przypisują im ogromną wartość.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Według mnie dodawanie do katalogów powinno być dokładnie rozważone. Link z trzeciej podstrony nowego katalogu, przy kilkunastu wychodzących oraz PR równym zero lub mniej, jest niekorzystne i wzbogaca tylko ten dany katalog. Reasumując zero mocy.

Lepiej zapobiegac niż leczyć. Profilaktyka chorób układu krążenia to podstawa dzisiejszej kardiologii.

Ale nie wszystkie katalogi mają po kilkanaście linków wychodzących ze strony z wpisem, nie wszystkie mają też PR0, a nawet niektóre mają strony z wpisami z ładnym PR3 lub PR4.

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!

Według mnie dodawanie do katalogów powinno być dokładnie rozważone. Link z trzeciej podstrony nowego katalogu, przy kilkunastu wychodzących oraz PR równym zero lub mniej, jest niekorzystne i wzbogaca tylko ten dany katalog. Reasumując zero mocy.

Każdy link daje jakąs moc, mniejszą lub większa, czy pięcetna podstrona w katalogu ma zero mocy ? szczerze wątpię, niezawodne webminiacze potrafią wypozycjonować strony i podstrony ktore na 1000 podstronie katalogu mają wpis

Marketing internetowy dla firm

Test przeprowadzony na domenie bez jakichkolwiek "backlinków".

Przed katalogowaniem strona na wybrane słowa kluczowe znajdowała się poniżej TOP 100.

Katalogowana strona: strona z oprogramowaniem do gier

Tematyka: gry

Ilość fraz: 4

Konkurencja: Niska (wg AdWords)

Grupy katalogów: Gamster, Kulfik, Neonex

Rezultaty:

Fraza1 - TOP 8

Fraza2 - TOP 5

Fraza3 - TOP 3

Fraza4 - TOP 10

Odnośnie wyników, oczywiście pozycje nie są zbyt stabilne, codziennie mają miejsce skoki, ale ogólnie jestem zadowolony z osiągniętych efektów.

jak zrobiłeś samo katalogowanie to stawiam, że Ci wyleci ta strona.

Zobaczymy, na razie strona trzyma się w top10 na wszystkie 4 frazy.

Co do różnicowania, test polega na tym aby sprawdzić skuteczność katalogów, więc ją sprawdzam.

Minęło 2 mies. Podzielisz się rezultatem testu? Rozumiem, że przez ten czas nie uzyskiwałeś żadnych BL oprócz tych z katalogów

Pozycjonowanie w Yandex - piszę o pozycjonowaniu w krajach wschodnich

Katalogowanie raczej działa, pieprzony update gogla spieprzył mi testa, jedna moja stronka nie linkowana od ostatniego update i spadku z zamówioną usługą katalogowania i to zaledwie do 150sztuk wróciła z top80 do 20 i idzie w góre każdego dnia już jest na 11.

Tylko teraz nie jestem pewien czego to jest zasługa :)

ps. a w dobie obecnych wyników w goglu nie jedne słabe katalogi sa lepiej czytelne i szybciej się znajdzie informacje niż w wyszukiwarce hehe :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności