Skocz do zawartości

Katalogowanie nadal jest skuteczne ?

Falco91

Rekomendowane odpowiedzi

kursor ja chętnie przetestuje ;)

Osobiście uważam, że katalogowanie jest nadal skuteczne. Jednak trzeba zadbać o już dodane wpisy.

OK. Ponieważ @MaxPan zrezygnował, @tjay99 i @BartekM dostaną kody na testy.

Tak jak napisałem wcześniej, tydzień po opublikowaniu wszystkich wpisów proszę o informację dotyczącą zmiany pozycji (bez szczegółów).

Więcej kodów nie rozdaję.

• Odpowiedzi 180
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W sprawie katalogów i wpisów w katalogach to wszystko zależy od "otoczki" danego wpisu, tekstu wpisu, gdzie idzie link itp, itd. Dodanie wpisu w kataloga z większą reputacją - WP, Onet, Interia i tym podobne - pomaga.

No i jak wiadomo muszą być zachowane proporcje czyli większość linków z "mocniejszych" i tematycznych stron .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@Beerbant :)

Poza tym często zastanawia mnie, dlaczego rozpatrując skuteczność takich czy innych technik i rozwiązań macie najczęściej klapki na oczach i nie bierzecie pod uwagę skali wszystkich manewrów przy danej stronie i ilości/trudności fraz... Są frazy, których katalogami po prostu się zrobić nie da, jak i takie, które spokojnie można wepchnąć w top niemal samymi katami.

Nie wszyscy obecni na tym forum zajmują się megaciężkimi frazami za grube pieniądze - większość pozycjonuje średnie, łatwe i takie, które dobry pozycjoner wbija siłą woli... Duża część także swoje własne strony firmowe i prywatne. Jak już się wypowiadacie to bierzcie łaskawie na to poprawkę. :)

Gość pozycjonoujący ciężkie frazy z branży finansowej katalogi potraktuje w najlepszym przypadku jako dodatek do całości, tylko potem przyjdzie tu jakiś początkujący, który chce wypozycjonować prywatną stronę na niszowe frazy i dowie się, że katalogi i precle są do xxxx i do niczego się nie nadają...

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Witam,

Zauważyłem, że odkąd pozycjonuję używając kilku tekstów i ich wersji z synonimami, dodając wpisy do przeciętnych lub nawet słabych katalogów, moja strona zamiast wzrastać, co jakiś czas leci w dół. Rozumiem, że to wynik update google. Czy na "dłuższą metę" to w ogóle ma sens ?

Pozdrawiam

Od kiedy wprowadzili Pingwina to dodawanie do katalogów nie ma sensu... chyba że chcesz lecieć w dół... Możesz dodać do kilku dobrych katalogów... ale linki z katalogów nie powinny przekraczać 10% wszystkich linków...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Już to kilka razy na forum pisałem i napisze ponownie - rewelacyjne teorie na temat końca katalogów są tak stare jak same katalogi i katalogowanie...

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Przecież katalogi to zło ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Po pierwsze primo*- nie trzymamy sie standardów, że ma być tysiąc znaków i 1-3 linki w treści.

Po drugie primo* - nie napier&$#@ po 500 katalogów/dzień na strone która nigdy nie była linkowana/jest nowa. Tak, wiem że tu są różne teorie, ale kupcie sobie 2 domeny i zróbce test. Domene nawet za 0zł można mieć więc co za problem :D

Po trzecie prmio - multimo* - niektórzy tak olewają temat, że dają 1 opis na 300 zanków bez synonimów do 1k katalogów. To nie te czasy. Ja rozumiem jakieś tam DC, ale bez przesady ;)

* Primo oraz primo - multimo zostały wykorzystane z filmu "Chłopaki nie płaczą" :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności