Skocz do zawartości

Katalogowanie nadal jest skuteczne ?

Falco91

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 180
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Polecam dodawarki do social media i web2.0

Możesz coś polecić?

Przecież właśnie polecił :)

Jeśli zachowacie to w tajemnicy, truskawka będzie wasza.

- nie jestem babą a młodą SINGIELKĄ !!!!!!!!!!!!!!!

W moim przypadku, projekt sprzed miesiąca:

Katalogowana strona: zaplecze tematyczne

Tematyka: ubezpieczenia

Konkurencja: Średnia (wg AdWords)

Katalogi: płatne - skrypt SEOKatalog

Ilość wpisów: 50

Po 15 dniach strona z TOP 200 skoczyła na TOP30 (linki wyłącznie z katalogów).

Moim zdaniem wszystko zależy od sposobu katalogowania, unikalności opisów etc. Co do jakości katalogów to mam mieszane uczucia, ponieważ dodawanie do bezpłatnych, różnej jakości katalogów również przynosi pożądane efekty.

I teraz pytanie: na podstawie tego przykładu można powiedzieć, że katalogi, do których dodał wpisy mają moc czy jej nie mają?

Moim zdaniem na podstawie tego nic nie można powiedzieć. Tu jest tak wiele zmiennych, że samo katalogowanie może nie mieć na to żadnego wpływu. Testy trzeba robić na wielu domenach.

seowyszbanner.gif

Aby katalog miał "moc" a własciwie podstrona z wpisem to trzeba ją też podlinkować ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Prosze o informacje, jak zroznicowac linki? Bo o to chodzi?

10% Katalogi Stron

30% Fora

30% Blogi

30% Facebook i Google+ itp.

Mniej więcej tak... Plus oczywiście różnicowanie anchorów...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Z tym różnicowaniem anchorów to tez lekka przesada. Testował to ktoś? Ja testowałem i wyniki są gorsze niż w przypadku "pozycjonowania" na kilka fraz. W kilku poradnikach (np. na bhw) antypingwinowych i antypandowych przeczytałem, że teraz powinienem dawać dużo anchorów typu "click here/kliknij tutaj/sprawdź to/odwiedź to" itd. Otóż uważam, że jest to bujda na resorach. Testowałem to rozwiązanie i wyniki są jeszcze gorsze od tych, które robiłem za pomocą kilku anchorów (czyli tak jak wcześniej). Jedynym PLUSEM tych poradników było info o rozkładzie linków na główną i podstrony.

seowyszbanner.gif

soprano: +1 :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Prosze o informacje, jak zroznicowac linki? Bo o to chodzi?

10% Katalogi Stron

30% Fora

30% Blogi

możesz mi powiedzieć skąd wytrzasnąłeś takie dane?

10% Katalogi Stron

30% Fora

30% Blogi

Część stron udało mi się wypozycjonować praktycznie bez korzystania z wymienionych przez Ciebie źródeł linków. Wiem, że to dla Ciebie szok... :D

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Z tym różnicowaniem anchorów to tez lekka przesada.

[..]

i tak i nie :D wszystko zależy co pozycjonujesz :) są serwisy, np. apteki internetowe, które pozycjonuje się na kilka -naście/-dziesiąt anchorów.. i przynajmniej nie mam tu na myśli longtaila..

Osobiście uważam, że zróżnicowanie anchorów, w tym także "clik here", "more", "innedziadostwa", ma jeden za********e duży plus - wygląda naturalniej niż dopierdzielanie linków z 5 anchorami :)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności