Skocz do zawartości

Katalogowanie nadal jest skuteczne ?

Falco91

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze o informacje, jak zroznicowac linki? Bo o to chodzi?

10% Katalogi Stron

30% Fora

30% Blogi

30% Facebook i Google+ itp.

Mniej więcej tak... Plus oczywiście różnicowanie anchorów...

możesz mi powiedzieć skąd wytrzasnąłeś takie dane?

Z własnego doświadczenia... Od czasu wprowadzenia pingwina przy linkowaniu nowej strony z jednego żródła np. seokatalogi. Strona taka automatycznie leci w otchłań. Przy różnicowaniu mniej więcej takim jak podałem strona wystrzeliwuje w serpach do góry. Tyczy się to linkowania nowych stron. Chodzi o to żeby na starcie google nie wychwyciło iż linkowanie jest nienaturalne. Stare strony mają ponoć po pingwinie przydzieloną reputację w google więc te różnicowanie podane przeze mnie może nie być adekwatne... Bo jeśli strona ma dobrą reputację to walenie na maksa z seokatalogów da fantastyczne efekty...

W każdym razie zgodzę się iż temat jest na niskim poziomie... powodem tego jest lobbing właścicieli katalogów dla których im więcej wpisów tym więcej kasy... A forum każdą bzdurę przyjmie...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

• Odpowiedzi 180
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

linki trzeba dywersyfikować, to wiemy od dawna, jednak takie dane % są za przeproszeniem nic nie warte, co będzie jak zamiast 10% katalogów dam 15%

rzekłbym że to wszystko zależy od indywidualnego przypadku- od konkurencji

czasem wystarczą same katalogi, czasem nie wystarczy 100 zapleczówek :jezyk1:

10% Katalogi Stron

30% Fora

30% Blogi

Część stron udało mi się wypozycjonować praktycznie bez korzystania z wymienionych przez Ciebie źródeł linków. Wiem, że to dla Ciebie szok... ;)

Nie odniosłeś się do powyższej wypowiedzi. Dalej nie rozumiem skąd te procenty i takie wyliczenia. No chyba, że to co podałeś wyczerpuje Twój arsenał źródeł pozyskiwania linków, wtedy faktycznie nie za bardzo mamy o czym rozmawiać.

W każdym razie zgodzę się iż temat jest na niskim poziomie... powodem tego jest lobbing właścicieli katalogów dla których im więcej wpisów tym więcej kasy... A forum każdą bzdurę przyjmie...

Tak, rozpracowałeś mnie i całą resztę Grupy Trzymającej Władzę... Mam w tej chwili 6 katalogów, z czego 2 płatne i dlatego lobbuję na rzecz katalogów, bo bardzo zależy mi na utrzymaniu kolosalnych przychodów z tych katalogów w wysokości kilku złociszy dziennie... :)

linki trzeba dywersyfikować, to wiemy od dawna, jednak takie dane % są za przeproszeniem nic nie warte, co będzie jak zamiast 10% katalogów dam 15%

Jak to co? Za każdy kolejny procent Bóg zabija kotka... :)

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Dalej nie rozumiem skąd te procenty i takie wyliczenia.

Skoro nie rozumiesz to niestety ja Ci już nie pomogę... Przykro mi ale potrzebujesz pomocy jakiegoś specjalisty...

Dalej nie rozumiem skąd te procenty i takie wyliczenia.

Skoro nie rozumiesz to niestety ja Ci już nie pomogę... Przykro mi ale potrzebujesz pomocy jakiegoś specjalisty...

Ja też nie kumam skąd te procenty się wzięły i ta wypowiedź, że 10% katalogi 30% fora itd jest całkowicie moim zdaniem bezsensu. Ja akurat daje jakies 70% do katalogów (nie posiadam swoich żeby nie było) i jeszcze żadna strona mi nie poleciała, a nawet powiem, że powoli idą do góry na trudne frazy, na średnie i łatwe top1 więc... ;)

Jeżeli dobrze różnicujesz teksty, nie dajesz na maksa jednej frazy i linkujesz także podstrony to nic się nie powinno złego dziać. I bez przesady z tymi % wyliczeniami :)

Może potrzebujesz wypożyczyć auto? Zapraszam https://www.roszak-rent.pl Natomiast wyroby granitowe oferuje ta firma https://madonski.pl

A co za różnica czy będzie to 30%, czy 32,56%??? Przecież to nie o to chodzi, żeby SEO zmatematyzować.

Wszystko zależy od frazy, od konkurencji, od mocy danych katalogów/precli/forów/blogów... Każdy dodaje linki gdzie indziej, różne skrypty, różne domeny, różna moderacja.

Poza tym linkowanie ma wyglądać 'naturalnie', a nie być oparte na procentach :-). Wyczucia trochę wystarczy.

Chodzi o samą ideę, że potrzebna jest rozsądna dywersyfikacja źródeł z linków. i to nie tylko dlatego, że "działa/nie działa", tylko dlatego, że nagle coś może przestać być lubiane przez Google, a wtedy przy jednym źródle wszystko leci w kosmos.

Mnie osobiście katalogowanie (głównie płatne) działa bardzo dobrze, chociaż to nie to co kiedyś. Ale ja przysłowiowych "opon" nie robię :-)

Jak mam frazę gdzie wystarczy ją podkatalogować 30 razy, to czemu miałbym budować nie wiadomo jakie zaplecze?

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

A co za różnica czy będzie to 30%, czy 32,56%???

Nie będzie żadnej... Ja tak mniej-więcej linkuję od czasu wprowadzenia pingwina i tyle w tym temacie... Ile pozycjonerów tyle teorii...

Chodzi o samą ideę, że potrzebna jest rozsądna dywersyfikacja źródeł z linków. i to nie tylko dlatego, że "działa/nie działa", tylko dlatego, że nagle coś może przestać być lubiane przez Google, a wtedy przy jednym źródle wszystko leci w kosmos.

Dokładnie... Dlatego też dywersyfikuję w ten sposób jaki podałem...

Prosze o informacje, jak zroznicowac linki? Bo o to chodzi?

10% Katalogi Stron

30% Fora

30% Blogi

Człowiek próbuje podzielić się wartościowymi danymi nad którymi troche popracował. Zleci się zgraja ludzi którzy interpretuja każdy inaczej dane i spieraja sie o procenty. Kolega podał tutaj przyklad JAK MNIEJWIECEJ to zrobic a to czy zamienisz Fora z pligg'ami czy Facebooka(ktore osobiscie nie uzywam) z innymi platformami które KAZDY SAM znajduje.

Jeżeli nie macie lepszego sposobu lub nie chcecie sie nim dzielic to moze warto wstrzymac sie od zaśmiecania wątku lub wprowadzania w błąd. NIe chodzi tutaj o procenty a o różnicowanie zarówno anchorów jak i źródeł. Tak zeby wygladało to naturalnie - czyli chaotycznie.

Odemnie propsy za podzielenie sie.

Poczytajcie - czego chce google. Google jasno mówi ktore linki sa mocnymi linkami a które śmieciowymi. Kwestia odpowiedniego(poprawnego) zinterpretowania a nastepnie przetestowania :D

Pozdrawiam!

Wysokości!

Kontakt priv lub facebook. Domeny DR:20 /RD:20-100+ / 0% Spamu / Linki ze strony głównej!!

PgJ4c.jpg

• 3 tygodnie później...

@kursor, słowo się rzekło, więc się odzywam po katalogowaniu :)

W dużym skrócie, na 5 najważniejszych fraz, 3 wskoczyły o jedno oczko wyżej (obie na top 4), pozostałe dwie trzymają się top 3. Nie zauważyłem żadnych spadków, poza dwiema, mało znaczącymi frazami (wejścia na te frazę to <20uu miesięcznie).

Jeśli zachowacie to w tajemnicy, truskawka będzie wasza.

- nie jestem babą a młodą SINGIELKĄ !!!!!!!!!!!!!!!

Taki podział procentowy nie ma najmniejszego sensu. Osobą pisząca takie wartości nie ma pojęcia o tym co mówi i całe szczęście że podane przez niego wartości w sumie daja 100.. Każdy projekt i nisza rządzi się własnymi prawami i skalą eleganckiego lub nie spamu.

Dla łatwych fraz zapewne to zadziała zgodnie z oczekiwaniami ale jeżeli mamy trudniejszy target to z katalogami wpadamy w TEN SAM śmienik IP który ma każdy z konurencji i co wtedy ?? 40% 30% 10% 20%... słabo a jak by pozyskać coś czego nie ma konkurencja innymi metodami ? :)

• 2 tygodnie później...

@kursor, a więc i ja opiszę jak przebiegły testy Twojej grupy katalogów. Dodam na wstępie, że testowałem ją na dwóch stronach. Jeden kod dostałem od ciebie drugi sobie dokupiłem.

Pierwsza strona: nowa, dosłownie kilka linków, 2-3 miesiące w sieci, frazy średnia i dwie łatwe:

1. z >50 na 22 pozycję

2. z >50 na 4 pozycję

3. z >50 na 10 pozycję

Druga strona: jakieś 1,5 roku w sieci, około 600 bl, dwie frazy, obie średnie:

1. z top40 na 24 miejsce

2. z top30 na 9 miejsce (mocno skacze jak na razie)

Z pewnością w przyszłości jeszczę będę korzystał z Twojej grupy, bo wydaje się być całkiem dobra na podlinkowanie młodych domen, a także do tego by wbić do topu kilka łatwych fraz.

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności