Skocz do zawartości

Katalogowanie nadal jest skuteczne ?

Falco91

Rekomendowane odpowiedzi

bardzo wiarygodny test

Chodzi Ci pewnie o to, że nie podałem szczegółowych danych?

Gdybym robił "SEO Test" to założyłbym oddzielny temat we właściwym dziale. Chciałem jedynie podzielić się częściowymi informacjami o efektach jakie nadal można uzyskać dzięki katalogowaniu. Wiele osób rzuca na forum tezami nie popartymi jakimikolwiek dowodami i jakoś nikt nie zwraca na to uwagi.

Nie mniej jednak masz racje, nie jest to profesjonalny test seo, a w wyniki zamieszczone wyżej możecie wierzyć lub nie.

• Odpowiedzi 180
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

a w wyniki zamieszczone wyżej możecie wierzyć lub nie.

U mnie pod domem wylądowali kosmici... możecie wierzyć lub nie...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Jednolity profil linków = wylot i już. Koniec i kropka.

Lepiej ująć tego się nie da...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Duża liczba linków z seoków w ogólnej liczbie linków powoduje wylot. To jest sprawdzone na mocnej stronie z mocnymi linkami tematycznymi. Dywersyfikacja tyczy się obecnie wszystkiego. Jednolity profil linków = wylot i już. Koniec i kropka.

Co nadal nie zmienia faktu, że katalogowanie jest skuteczne - w połączeniu z innymi metodami zdobywania linków.

Trzeba również pamiętać, że katalogi to nie tylko jeden skrypt - seokatalog. Chyba, że pod określeniem "seok" masz na myśli różne skrypty katalogów.

To co napisał kimciu moim zdaniem jest prawdą. Kilka moich stron, praktycznie w tym samym czasie, całkiem niedawno wyleciało w kosmos. A linki prowadzące do nich to było mniej więcej 50/50 katalogi i linki tematyczne :)

Adam co to znaczy 50/50 katalogi i linki tematyczne? Skąd te linki tematyczne?

Katalogowanie jest idealne pod dobre strony zapleczowe. Strony zapleczowe robię pod różne frazy,ale przykładowo ostatnio pod frazę ( powiedzmy trudną ) zrobiłem 40 stron zapleczowych, które podlinkowałem tylko z ok 700 katalogów (płatne katalogi), 1000 komentarzy ( zaindeksowanych) 300 pligów (zaindeksowanych) ok . 100 wiki (zaindeksowanych) - oczywiscie wszystko tak samo na te 20 stron . Po 2 - 3 miesiącach( od nałożenia linków) okazało sie,że strona pozycjonowana osiągneła pozycje TOP 2 ( utrzymuje sie od ok. 3 tygodni) ,i generuje ruch ok 5000 osób dziennie .

Tak jak już kiedyś pisałem po tych wszystkich zwierzatkach wprowadznych przez Google pozycjonowanie jest banalne,a więc nie trzeba bawić sie w żadne SWL-e, nie trzeba katalogowac z automatów , a wystarczy skupić się na dobrych stronach zapleczowych .

Nie jestem PRO, ale dziwie się tej dyskusji. Wystarczy sprawdzić czy: a. strona ma filtr, b. czy w linkach zewnętrznych do strony istnieją linki z katalogów. Jeśli pierwsza odpowiedziedź brzmi NIE a druga TAK, oznacza to że katalogi odnoszą skutek. Każdy sobie może to sam sprawdzić. W moim przypadku okazuje się że katalogi pomagają.

Natomiast wiadomo, że co za dużo to nie zdrowo, przy zbyt dużej ilości linków z katalogów zwłaszcza słabych można dostać filtra. Dlatego jak ktoś tu pisał trzeba dbać o zróżnicowane linki a wtedy katalogi pomogą.

Pozycjonowanie i optymalizacja stron i sklepów internetowych -> grafpa.pl

Achil nie pisz bzdur. Pingwin rżnie jak najwiekszy rzeźnik strony linkowane katalogami i to jest fakt.

Kokodzambo 40 stron zapleczowych... tak dopalonych to dosc wysoki koszt, jak na wbicie strony do top2, biorac pod uwage ze dodajesz te zaplecza do katalogow i platnych, to tez musza jakos wygladac zeby zostaly dodane, a to powieksza koszty... Pytanie jakie to domeny i jak wielkie kazde z zaplecz?

Temat jest też taki, ze skoro katalogi beda tak dzialaly jak dzialaja, a ludzie zaczna tam wsadzac same zaplecza... to wiadomo co bedzie kolejnym krokiem, beda po prostu banowane masowo i sie skonczy zabawa.

Klasyczny przykład bezsensowanego pisania: niby-argument bez pokrycia w dowodach i następujące po nim widzimisie-hipotezy. Sprawdzałem moje strony i stabilnie stoją póki co bez problemów, linki z katalogów są, a oprócz tego linki z innych źródeł. I tyle w temacie.

Pozycjonowanie i optymalizacja stron i sklepów internetowych -> grafpa.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności