Skocz do zawartości

Przyrost linków nofollow a dofollow

Margrabia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ostatnio dużo się mówi o zbyt dużym lub małym przyroście linków.

Trochę naiwne pytanie ale nie mam pojęcia, czy jest różnica między przyrostem np. 50 linków nofollow a dofollow?

Albo 20 linków dof=50nof jest jakiś przelicznik tego, prosze o jakies info?

A gdzie sprawdzic takie dane procentowe jest jakies narzedzie?

Anpremio dane wyssane z palca,podaj źródło?

Tu nie ma reguły - serwisu w topach maja po 100000 follow i kilkanaście nofollow. Ogólnie jednak zbyt duża ilość nofollow (np. z komentarzy na forach czy wordpresach) może szkodzić (jest dziwna i dość nienaturalna jednak). Ale moim zdaniem bardziej chodzi o przyrost i jakość otoczenia.

Ogólnie nofollow nie przekazuje PR ale wzmacnia domenę (trust) i frazę anchora.

Niemniej dobry artykuł z linkiem, na dobrym serwisie (nawet z nofollow) jest warty pozyskania.

Edit: zapomniałem stosunek linków możesz sprawdzić w majesticseo.

"ale wzmacnia domenę (trust) i frazę anchora" - A tego nie wiedziałem, z regułki wynika że nofy to info o nie zaufanym linku i teoretycznie zbyt duża ilość takich powinna szkodzić, z drugiej strony to co obserwuje w praktyce mija się z tym w dużym stopniu? jesteś pewny że wzmacnia fraze anchora?

Trust - czyli premiuje strony za różnicowanie linków , czy za umieczanie jak najwięcej zaufanych linków?

A gdzie sprawdzic takie dane procentowe jest jakies narzedzie?

Anpremio dane wyssane z palca,podaj źródło?

Zgadza się. Nazywa się to potocznie ironią w niektórych środowiskach.

akurat być może przez przypadek dane są nieco zbieżne ze zdaniem mata ściemniasza, które przytoczyłem. niestety o źródło tej wypowiedzi musicie zapytać google.

Ogólnie nofollow nie przekazuje PR ale wzmacnia domenę (trust) i frazę anchora.
To co piszesz w części o trust rank nie jest jest w pełni zgodne z prawdą, więc wymaga sprecyzowania - masz okazję to zrobić ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności