Skocz do zawartości

Spamowanie profili na forach

SobiePan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam takie pytanie: czy jak spamujecie profile na forach to dajecie adres strony pozycjonowanej czy zapleczowej?

Dodawanie strony docelowej jest chyba ryzykowne? Można się szybko na jakąś czarną listę dostać.

Jeżeli dajecie stronę zapleczową, to lepiej, żeby miała link do docelowej, czy zrobić jakieś 301 na docelową?

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdr

piotr

Dodawanie strony docelowej jest chyba ryzykowne?

Ja osobiście nigdy nie traktuje w ten sposób głównych stron pozycjonowanych. Zaplecze owszem można podlinkować, ale też nie jak leci tylko trzeba wybrać lepsze miejsca. Jak popatrzy się na niektóre fora aż ochota do spamowania przechodzi ;)

Nie czekaj na głodową emeryturę, pozyskaj dobry pomysł na własny biznes, zainwestuj pieniądze! Na stronie dowiesz się co to jest nisza rynkowa, jak przeprowadzić badanie rynku i wiele innych porad. Nisze rynkowe sposobem na godne życie.

Tylko naprawdę dobre fora warto używać do linkowania bezpośrednio, ale też nie zawsze. Bo jeśli pozycjonujesz stronę klienta, to po rozwiązaniu umowy dużo czasu zajmuje ściągnięcie takich linków.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Tylko naprawdę dobre fora warto używać do linkowania bezpośrednio, ale też nie zawsze. Bo jeśli pozycjonujesz stronę klienta, to po rozwiązaniu umowy dużo czasu zajmuje ściągnięcie takich linków.

No włanie, à propos ściągania linków, jak traktujecie swoich byłych klientów po wygaśnięciu umowy i pokojowym zakończeniu współpracy? Usuwacie wszystko, co się da? Czy zostawiacie?

Najlepsza oferta na blachy kotłowe na rynku. Dostawa ze składu lub wprost od producenta. Wiele wariantów grubości oraz formatów.

No włanie, à propos ściągania linków, jak traktujecie swoich byłych klientów po wygaśnięciu umowy i pokojowym zakończeniu współpracy? Usuwacie wszystko, co się da? Czy zostawiacie?

Wydaje mi się, że lepiej robić coś pożytecznego(czytaj co da $) niż szukać linków, które można usunąć. oczywiście nie mówię tu o zapleczu ale jak ktoś po zakończeniu umowy lata po forach i usuwa każdego linka to powinien udać się do psychiatry :)

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

hej, dzięki za informacje.

Jak kupujesz u ogrodnika usługę założenia i pielęgnowania trawnika to po skończonej współpracy chciałbyś, żeby ci go zaorał?

Ciekawi mnie właśnie ściąganie linków czy to legalne? Ja rozumiem że ze swojego zaplecza można wszystko pościągać ale czy ściaganie z forów i wywalanie wpisów w katalogach jest legalne ? W końcu ktoś zapłacił za pozycjonowanie czyli teoretycznie zapłacił zato że ten link został tam umieszczony ? Rozumiem że jest to też kwestia rozliczenia za miejsce w topie a nie za samo pozycjonowanie ?

Jeśli z pieniędzmi się zgadzało w czasie umowy, to sciąganie linków to sk......., najgorsze są te p.....y z którymi kończysz kontrakt a on się na ciebie obraża jak panienka i ściąga z czystej złośliwości jakby był jedyny w tej branży.

Ale profesjonalny pozycjoner takich numerów nie robi.

Moim zdaniem takie działanie jakie autor opisuje jest nie legalne, dlatego przed zmianą pozycjonera warto wcześniej następnemu zlecić monitoring strony i jego zmian oraz zapisywanie tego .

Osobiście uważam, że najlepszy link jest umieszczony w treści posta, nie umieszczam w stopce. Kożystam tylko z listy "bardzo dobrych for", linkuję strony zapleczowe oraz niekiedy strony klienta. Po skończonej współpracy nie usówam linków z for, które prowadza do strony klienta - jestem człowiekiem. :D

Wydaje mi się, że lepiej robić coś pożytecznego(czytaj co da $) niż szukać linków, które można usunąć. oczywiście nie mówię tu o zapleczu ale jak ktoś po zakończeniu umowy lata po forach i usuwa każdego linka to powinien udać się do psychiatry

I tu jest puenta pozycjonowania. Jak ktoś się obraża, ze klient z Nim kończy współprace i lata po forach żeby usuwać linki to naprawdę w deklu ma nawalone porządnie. W tym czasie lepiej poszukać nowego, kasiastego klienta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności