Skocz do zawartości

Obcieło długi ogon i troche fraz.

takedown

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Mam taki problem mniej więcej z na przełomie 28/30 kwietnia moje główne słowo kluczowe spadło z TOP11 na 364 miejsce.

Poleciało tez trochę innych fraz ale nie aż tak bardzo drastycznie. Niestety w tym czacie obcięło mi 90% długiego ogona z któregomiałem najwięcej wejść.

Strona była Linkowana do wszystkiego czego sie dało (wg google 1300 linków/25 linków dziennie) automatem SeoAdderem niestety tylko do głównej strony i głownie na ta jedną frazę która tak poleciała. Były tez inne frazy ale zdecydowanie ta jedna przeważała.

Nie spamowałem na stronie i starałem sie robić wszystko zgodnie z zaleceniami google.

Domena ma 3 lata.

Moje pytanie do was czy da rade coś z tym zrobić zwłaszcza z długim ogonem czy już tylko 301 :)

Pozdrawiam

Filip

Google my bitch -----------------------------------> google.gg

Baterie słoneczne - ViTiS-iT

Witam wszystkich.

Mam taki problem mniej więcej z na przełomie 28/30 kwietnia moje główne słowo kluczowe spadło z TOP11 na 364 miejsce.

Poleciało tez trochę innych fraz ale nie aż tak bardzo drastycznie. Niestety w tym czacie obcięło mi 90% długiego ogona z któregomiałem najwięcej wejść.

Jak dla mnie to bardziej Panda - poszukaj na Twojej stronie:

- czy nie ma DC (duplicate content)

- jak wygląda linkowanie wewnętrzne

- czy nie ma błędów i podwójnych opisów w metatagach

- czy nie masz przesadzonych nagłówków (upychanie słów kluczowych)

- jak wygląda kwesta tagów h1 (czy nie ma ich za dużo - w sumie powinien być 1 na stronie)

- no i na koniec czy treść jest coś warta na twoich stronach

choć tak głęboki wylot głównej frazy wskazuje na pingwina (chyba że cała strona baaaaardzo przeoptymalizowana na tą frazę)

Panowie dziękuje za rady.

Na 100% nie ma DC. Wszystkie teksty były pisane ręcznie od nowa z znikąd nie kopiowane.

Jeżeli chodzi o linki wewnętrzne to z każdej strony można dostać się do każdej menu tekstowe na dole strony plus trochę linków z obrazków.

Podwójnych opisów nie ma a jeżeli chodzi o błędy to czasami chodź żadko zdarzają sie literówki staram się na bierząco poprawiać jak wyłapie.

Nagłówków H1 nie nadużywam na każdej podstronie mam jeden i przeważnie jest w nim zawarte słowo k luczowe oczywiście nie jedno i to samo :)

Jeżeli chodzi o treść to myślę, że jest warta strona 3 lata utrzymywała sie dobrze z długiego ogona i raz na jakiś czas aktualizowałem treść o biedzące trendy.

Czyli co 301 i strona na nowo ?

Panowie dziękuje za rady.

Na 100% nie ma DC. Wszystkie teksty były pisane ręcznie od nowa z znikąd nie kopiowane.

Jeżeli chodzi o linki wewnętrzne to z każdej strony można dostać się do każdej menu tekstowe na dole strony plus trochę linków z obrazków.

Podwójnych opisów nie ma a jeżeli chodzi o błędy to czasami chodź żadko zdarzają sie literówki staram się na bierząco poprawiać jak wyłapie.

Nagłówków H1 nie nadużywam na każdej podstronie mam jeden i przeważnie jest w nim zawarte słowo k luczowe oczywiście nie jedno i to samo :)

Jeżeli chodzi o treść to myślę, że jest warta strona 3 lata utrzymywała sie dobrze z długiego ogona i raz na jakiś czas aktualizowałem treść o biedzące trendy.

Czyli co 301 i strona na nowo ?

A sprawdź czy cie nie pokopiowali. To że sam pisałeś teskty nie znaczy że ktoś ich nie "zakosił".

Panowie.

Sprawdziłem czy ktoś nie ukradł mi treści. I jak się okazuje połowę treści z serwisu mam pokradzioną i powklejaną w innych stronach. Znalazłem przynajmniej 3 firmy które użyły mojej treści na swoich stronach w zasadzie prawie całe serwisy są zbudowane z mojej treści.

Oczywiście obdzwoniłem wszystkich a w przyszłym tygodni będę wysyłał wezwania pisemne. Pytanie tylko czy to mogła tak znacząco wpłynąć na moją stronę i tak obniżyć w wynikach.

Wiadomo czas trwania usuwania treści pokradzionych będzie długi więc może lepiej jak usiądę i napisze wszystkie teksty od nowa.

I myślę że to pomoże

Ja tak zrobiłem i mam powrót niemal wszystkich fraz

Pozdrawiam i życzę powodzenia

Szkoda tylko troche domeny i włożonej pracy. 3 lata pisałem i modyfikowałem teksty. Prowadziłem strone zgodnie z wytycznymi google nie spamowałem. No może jedyne co to te 1000 linków wskazujących na główną strone bez zróżnicowania na podstrony i pingwin mnie dopadł. Bo jeszcze żebym tam spam trzymał ale tam były wartościowe teksty no ale google wie lepiej :D

No cóż gdzieś musiałem sie pożalic :D

Wracająć jeszcze do tematu.

Stworzyłem nową strone, nowa domena, nowa unikalna treść, nowy wygląd. Zgłosiłem do google zgłosiłem też mape. Google zaraz zindexowało całą srone i fajnie jest. Nastepnego dnia wpisuje site: i okazuje sie, że już nie ma ani jednej stony w indexie.

Bana raczej nie dostałem bo za co jak strona ma 2 dni, czy ktoś może wiedzieć w czym tkwi problem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności