Skocz do zawartości

Wpisy w katalogach

boras86

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zleciłem pewnej firmie dodanie strony do kilkudziesięciu katalogów po czym kilka miesiecy później gdy postanowiłem sprawdaić jak sie maja owe wpisy żadnego nie znalazłem a backlink checker'y wykazują zgodnie 0 backlinków.

Gdy zapytałem gdzie są wpisy za które zapłaciłem otrzymałem odp: "ale ja panu nie dałem gwarancji, że one zostaną tam dożywotnio"

Czy to normalne że po 2-3 miesiącach wpis znika z katalogu SEO ???

z góry dziekuje

A może po prostu katalogi seo znikają w momencie, kiedy trzeba przedłużyć domenę i stąd brak linków.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

@Czy to normalne że po 2-3 miesiącach wpis znika z katalogu SEO ???

NIe

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Miałes po prostu pecha :P

Najczęsciej wpisy są w katalogach, tak długo, aż katalog znika z sieci. Chyba nikt sie nie bawi w usuwanie pojedyńczych wpisów.

@Chyba nikt sie nie bawi w usuwanie pojedyńczych wpisów.

Chyba, że są to katalogi która robiła pozycjonowanie.

BTW na dniach wydam program między innymi do przeszukiwania katalogów, precli itd pod kątem występowania wpisów, więc będzie można wygodnie sprawdzać "co słychać" :P

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

jest taki jeden właściciel, który niby daje wpis, potem przychodzi mejl ze wpis spada do grupy płtanej apotem jak nie opłacisz wpisy są usuwane... żenujące zachowanie.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

oczywiście to jest zgodne z JEGO regulaminem.... nie mniej jednak imho jest to wymuszanie opłat.

html-serwis.com.pl/

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Dziekuje za info.

Otrzymałem liste katalogów od owego pozycjonera z dopiskiem że wpisy pojawią się za jakiś czas 2-3tyg.

Nie miałem za bardzo czasu szukać, a gdy go znalazłem to okazało się że ani jeden wpis z 52 katalogów nie istnieje. Odpowiedz pozycjonera : "ale ja panu nie dałem gwarancji, że one zostaną tam dożywotnio"

Rozumiem, że to jakiś krętacz lub amator i powinien zwrócić mi pieniądze za usługę ?

PS to na pewno nie jego katalogi

pozdrawiam

Co za firma nie chce zdradzać bo finalnie owy pozycjoner po wymianie mailowej postanowił zbadać bliżej sprawę.

Jeżeli to dalej nic nie da chętnie przytoczę nazwy firm dla jakich pracuje.

"Pewnie zapłaciłeś za zgłoszenie strony do katalogów, a nie za zaakceptowane wpisy"

Zapewne tak w rzeczywistości było.

Jednak prosiłem o dodanie do katalogów a nie o próbe dodania i za to zapłaciłem.

pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności