Skocz do zawartości

Praca pod prywatnym proxy

Dawidek

Rekomendowane odpowiedzi

Taki pomysł mi wpadł do głowy, co by nie zapomnieć napisze na forum, dość późna godzinka :P

Są ludzie którzy potrzebują prywatnych proxy, do różnych celów...

I tutaj moje pytanie, ma sens działanie prywatnym proxy [ squid proxy - VPS ] z kims na spółe?

Może i jestem dość skąpy, ale we dwóch... tych proxy można kupic więcej.

/ A i najważniejsze, ktoś chce tak zadziałać?

Pozdrawiam.

Może i jestem dość skąpy, ale we dwóch... tych proxy można kupic więcej.
Dziewczynę też masz na spółkę z kulmem ? Przecież dziewczyna jak mawiają się "nie wymydli" , a "taniej wyjdzie".

---

Kombinujesz miesiącami "jak zaoszczędzić na proxy" i jeszcze nic nie zrozumiałeś jak chodzi o "podział proxy" o działanie, że to nie tędy droga :P

Zwłaszcza, że kupując w proxy ProxyMarket wychodzi taniej niż stawianie własnych serwerów proxy na wykupionych VPS'ach.

Przykładowa kalkulacja:

- ProxyMarket pakiet 100 proxy / 120.00 zł miesiąc

- VPS 100 x licząc najtaniej 25 zł = 2.500 zł miesiąc

Wiec musiał byś współdzielić z ~ 20 userami by koszt jednostkowy był podobny.

Jednak do tego dochodzi:

- Instalacja na 20 VPS'ach

- Dopilnowanie by każdy z 20 współdzielących zapłacił Ci te 25 zł lub bezpośrednio za VPS'a

- Jeśli dany IP VPS proxy zostanie permanentnie zbanowany nic z tym nie zrobisz. W ProxyMarket nie ma stałej puli proxy przez co ten problem nie występuje. Dodatkową zaletą jest znacznie większa pula IP w ramach przydziału 100 proxy.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Korzystam z proxymarket ale te kilka sztuk które posiadam prywatnie działają o wiele lepiej. Dlatego też zastanawiam się nad takim pomysłem.

Posiadam VPS , z którego jestem zadowolony i tam również posiadam dodatkowe IP. Myślałem po prostu:

Kupić 20 IP zamontować pod tym VPS , koszt 1 IP - 2,5 zł . I nie myśle tutaj głównie o odpytywaniu google, a po prostu postowaniu w scrapebox.

Transfert do wykorzystania : 1 TB , mało ?

Posiadam VPS w vmline, z którego jestem zadowolony i tam również posiadam dodatkowe IP. Myślałem po prostu:

Kupić 20 IP zamontować pod tym VPS , koszt 1 IP - 2,5 zł

oferujesz pozycjonowanie a nie wiesz że jak za-spamujesz ich IP ( za-spamujesz swoim SB) to Vmline wywalą cie na zbity pysk w mrugnięcie oka?

Litosci.....masz cięgle jakieś dziwne pomysły, a co najgorzej karmisz nas nimi

Nie tak to się robi, zupełnie nie tak, takie bramki się stawią nie na takich VPSach i nie w Polsce .... słyszał dzwon ale nie wie gdzie on, takie powiedzenie jest, jak już się ogłaszasz z pozycjonowaniem to niema upustu, jesteś traktowany jak każdy inny pozycjoner, wiec przygotuj się zbierać beczki, i inwestuj w swoja wiedzę, również myśli przed tym jak zaserwujesz nam swój "ciekawy" pomysł.

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=132060 czytaj człowieku PIO, jest tam cena VPS, cena IP i cena konfiguracji, ale wiem jesteś sknyra ( sam tak napisałeś) i 50 zl na fundacje to dla ciebie wydatek.... wiec ja ciebie za darmo uczyć nie będę, może ktoś inny ma ochotę, niema sprawy.

EOT

A jak wygląda sprawa z VPS za granicą? I kosztem IP ?
Masz bana w google ? Jak już musisz to zadawanie takich pytań kieruj do właściwego działu... Poza tym jak uważasz, że wychodzi taniej to po co pytasz innych o zdanie które i tak do cienie nie przemówi ... rób swoje na własną komendę.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 3 miesiące temu...

Zadam tu bo było trochę na ten temat może jest gdzieś indziej ale nie widziałem

Chodź wiem że nie da się tego stwierdzić bezpośrednio wpływa na to masa czynników i zdaje sobie z tego sprawę.

Jaka jest skuteczność pakietu proxymarket.pl a proxy na VPS przy podobnej liczbie adresów. (mały pakiet)?

2_tani_hosting_www.jpg

MyDevil.net chyba najlepszy hosting dla Dev i nie tylko ref
Najwartościowsze kursy online

Podstawowa róznic to taka ze w proxymarket masz IP rotacyjne, a na VPS stale, ogólnie mówiąc bramki na twoim VPSie to prywatne proxy,a proxy market do dobre publiczne proxy co w zależności od pakietu co jakiś czas rotowanie,a zbanowane w G od razu wymieniane. Wiele z tego tematu już nie są aktualne, bo i IP teraz jest mało do kupienia i ceny już inne.

dzięki max (liczyłem na ciebie po cichu)

Wiem że temat nie aktualny w pełni myślę że jestem w miarę na bieżąco

po prostu mam jeszcze kilka ip na vps wolnych i nie wiem czy lepiej je wykorzystać na bramkę czy na stronki bo potrzebuje proxy a wiele osób zachwala prywatne (ale zagraniczne pakiety)

2_tani_hosting_www.jpg

kupując prywatne proxy ok 10 USD za 5 szt można ich comiesięcznie zmieniać, bo oni i tak bardzo szybko trafiają na spam listy i ich skuteczność zmniejsza się wielokrotnie. Ja by swoje IP nie dawał na bramki bo po chwili spamu będą prawie nie użyteczne ( a można w ogóle ich się pozbyć). Dedykowane IP można wykorzystać w bardziej stosowny sposób.

Właśnie takie są moje rozważania: czy lepiej 5 sztuk prywatnych czy powiedzmy 20(ale pewnie raczej trochę więcej) z API z proxy market

Wie ktoś ja ze skutecznością takich zestawów(oczywiście wiem że prywatne mają jeszcze parę dodatkowych czynników ale pytam tak ogólnie) powiedzmy w przeciągu miesiąca ?

2_tani_hosting_www.jpg

mylisz pojęcia, proxy z proxy market nie są SOCKS, to znaczę ze przez nich przelatuje twoje IP czasami, wiec niema 100% anonimowości, w prywatnych masz taka gwarancje. Ale za to prywatne zazwyczaj już zbanowane w G lub bardzo szybko tego bana dostają to jak będziesz harwestwac na zbanowanych proxy? w ProxyMarket takie są zamieniane na bieżąco.

ProxyMarket znakomicie się nadają na harwest, na prostowanie już nie.

EOT bo cięgle tłumacze to same a ty dalej brniesz w porównywanie ProxyMarket do prywatnych a to zupełnie inne typy proxy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności