Skocz do zawartości

Czy katalogowanie z pomocom kodów to dobry pomysł

Przemo32

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Katalogowanie jak najbardziej ma sens gdyż jest to bardzo popularna i najskuteczniejsza metoda pozyskiwania linków [...] Zalecana ilość dodawanych wpisów to 10-20 szutuk dziennie.

Chciałem wziąć u Ciebie 2k wpisów to będziesz je dodawał 200 dni :D ?

Skąd, dostosowuje się do klienta. Ja mówię tylko jak kataloguję swoje prywatne strony, blogi. Jeżeli klient chce dodawać 500, 1000, czy 1500 wpisów dziennie to nie ma z tym żadnego problemu. Mogę dodać 2k wpisów nawet w jeden dzień. :angry:

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Prosty eksperyment myślowy: Skro "google wie", że się kataloguje innymi słowy dodaje określone wpisy do określonych serwisów to jakie ma znaczenie czy będzie to zrobione w ciągu jednego dnia czy miesiąca :angry:

Porównując katlogowanie do rozdawania ulotek reklamowych - można rozdawać je "powoli" lub można zlecić ich rozdanie grupie rozdawaczy w centrach handlowych, ruchliwych ulicach itd ... Jednak ilość rozdanych ulotek nie przekłada się na to, że dana firma jest najlepsza przez co powinna zajmować pierwsze miejsce w rankingu firm lub jak chodzi o ggogle SERP'ach

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Witam. Katalogowanie jak najbardziej ma sens gdyż jest to bardzo popularna i najskuteczniejsza metoda pozyskiwania linków do Pana strony. Należy wybrać firmę która ma swoją ofertę wyraźnie i rzetelnie przedstawioną w internecie. Zalecana ilość dodawanych wpisów to 10-20 szutuk dziennie.

Od 10 do 20 wpisów dziennie... Nie rozumiem na jakiej podstawie niektórzy określają takie liczby i wypisują podobne bzdury.

Warto, każdy link jest ważny. Zamiast zlecać zrób to sam. Seobohater + godzinka dziennie.

Czasem nawet katalogowanie przez osobą nie mającą nigdy do czynienia z takimi działaniami mogę się źle skończyć.

Ja byłbym ostrożny z SeoBohaterem. :)

A co? Ugryzie go jak doda więcej niż 20 wpisów dziennie?

Chciałem bardzo serdecznie podziękować za porady odnośnie pozycjonowania- szczególnie odnośnie dziennej ilości wpisów do katalogów. Nie ma to jak pośmiać się z rana ;)

Jak to szło? Prowadził ślepy kulawego? Normalnie loża ekspertów :D

Skoro tak twierdzisz, musiałem chyba brać udział w Twoim kursie dla początkujących pozycjonerów. :)

W dzisiejszych czasach tworzy się multum pseudo agencji SEO, wykładowców i pozycjonerów. Nie można żyć tym stereotypem, że jeśli przeczytałem jeden poradnik dotyczący pozycjonowania i SEO to jestem już najlepszy i wiem wszystko. De facto znam tylko jednego najlepszego wykładowce wiedzy na temat pozycjonowania i optymalizacji i tutaj Cię zaskoczę, nie mam na myśli Ciebie :rolleyes:

@gphp

Zrozum, że wypisując podobne bzdury prowokujesz innych użytkowników do takiej a nie innej oceny Twojej osoby. Osoby zainteresowane katalogowaniem (które oferujesz w sygnaturze) po przeczytaniu odpowiedzi na Twoje posty i opinii na Twój temat mogą stracić zainteresowanie...

Przy okazji zdradź nam jeszcze kim jest ten "najlepszy wykładowca wiedzy na temat pozycjonowania i optymalizacji"...

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Czyli dodawać z głową - było już tyle napisane jak wybierać katalogi, do jakich dodawać najpierw, czy i jak różnicować wpisy etc etc ... W tym temacie jak i w inny radzę kierować się prostą zasadą - logiką w odniesieniu do algo google.

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

W tym temacie jak i w inny radzę kierować się prostą zasadą - logiką w odniesieniu do algo google.

E, tam. Nie chcesz kolegom podpowiedzieć? Mógłbyś odstąpić swój przepis na TOP1 (może być pdf, ksero) czyli konkretnie co i jak zrobić a Ty każesz myśleć, uczyć się, inwestować... Oj nie ładnie :D

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Skoro wszyscy dzielą się tu swoimi przemyśleniami, podając je jako prawdy absolutne...

To i ja napiszę parę głupot :D

Dla mnie katalogi to jedynie wczesna forma płatnych presell pages.

Ponieważ nie zawierają zazwyczaj linków w treści, moc wpisów w katalogach jest słabsza, ale w miarę stabilna.

To, że zadbane katalogi nie są banowane (choć "katalogi to zuo"), może wynikać z tego, że:

- korzystają z nich (dodają wpisy) nie tylko pozycjonerzy, ale i normalne firmy/zwykli użytkownicy,

- Googlebot z nich korzysta, przemierzając czeluści internetu.

"Czy katalogowanie z pomocom kodów to dobry pomysł"?

Popularność tego tematu (i innych podobnych) świadczy o tym, że raczej tak.

Tylko warto poczytać, w jaki sposób katalogować (synonimy itp.),

ewentualnie, jak to jest z jakością usług osób oferujących katalogowanie.

Ja sam po przeczytaniu wielu wypowiedzi na tym forum dochodzę do wniosku, że dzienna/tygodniowa/miesięczna ilość wpisów nie ma znaczenia,

jeśli odpowiednio dywersyfikuje się źródła backlinków.

I dodawanie do syfnych (zbanowanych, zaspamowanych, zblastowanych) katalogów raczej szkodzi niż pomaga.

E, tam. Nie chcesz kolegom podpowiedzieć? Mógłbyś odstąpić swój przepis na TOP1 (może być pdf, ksero) czyli konkretnie co i jak zrobić a Ty każesz myśleć, uczyć się, inwestować... Oj nie ładnie :D

Oj tam, oj tam, najbardziej kręci każdego jak do czegoś dojdzie "własnymi rencami" ... Chyba :D

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Jeżeli "fajnom" ofertę odkupu profilu na tym forum to nie zastanawiałbym się długo ...

Robiłem kiedyś test co do ilości dodanych wpisów dziennie. Każdy powinienem zrobić takie coś 3x na 3 domenach zanim się będzie publicznie wypowiadał.

gphn, z twojej oferty wnioskuję, że dodajesz do katalogów darmowych na różnych skryptach ale czy gwarantujesz indeksację wpisów? Mam wrażenie, że Twoja praca sprowadza się do uruchomienia DonLinka czy Omni Adda.

Żaden serwis, który wchodzi na rynek z "pierdoln***" nie bawi się w naturalne linkowanie - on nawet nie ma nad tym kontroli.

Dostaje setki tysięcy linków z for, wykopów, blogów, serwisów informacyjnych, facebooka, a do tego dochodzą jeszcze działania jakiejś agencji seo.

Ważne, żeby śledzić to co ludzie piszą i nawet przy katalogowaniu nie walić wszystkiego na stronę główną z 1 anchorem i 2 opisami.

Zapewne nie chodzi o ilość dodanych dziennie ale o ilość zaindeksowanych jednego dnia.

Nie wiem czy w dobrym kierunku ide ale jeśli ktoś dodaje dziennie przykładowo 100 linków i nagle doda 150 to się nic nie stanie, ale jeśli ktoś dodaje regularnie np. 10 linków i nagle da 150 to może już będzie problem. Być może chodzi też o moc linków z danych stron , bo co innego jest 150 śmieciowych linków a co innego jest nagle 150 linków ze stron z pr5 i wiekowych, to już podejrzane jest. 150 linków z jednej strony może się równać z 20 z innych lub 60 z jeszcze innych , ale to tylko mafia Google wie i kilka gości w temacie :)

Może ktos ma jakieś testy odnośnie grup katalogów (jak się indeksują strony, ile mają bl, jak widoczne są jej podstrony w sieci i w jakiej ilości procentowo i inne dane ?? Wiem trochę naiwnie licze na to ale może ktoś ma dziś dzieńn dobroci dla amatorów :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności