Skocz do zawartości

Skrypty serwerowe

J@sió

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś może posiada działający skrypty CGI Księgi Gości? Najlepiej w języku polskim.

Ściągnąłem sobie kilka różnych skryptów Księgi Gości z Internetu. Wszystkie oczywiście po angielsku, więc sobie je przerobiłem na polski. Niestety po wgraniu skryptu na serwer do katalogu cgi-bin skrypt nie działa i wywala błąd: "[500] Wewnętrzny błąd serwera"

Co począć?

zamki polskie, pałace i dwory obronne

Nie mam zadnego skryptu, ale skoro masz blad 500, to moze znaczyc, ze chmod masz zly na tym skrypcie. Sprobuj ustawic skrypt na 766.

chmod'a mam 755, więc nie powinno być problemu. Zresztą na piczątku, gdy zapomniałem go zmienić serwer wywalał błąd: "Nie masz uprawnień do pliku...". Po zmianie chmod'a jest wspomniany wcześniej błąd

A jak przesylasz je na serwer? Jako ASCII czy Binary?

A to jest dobre pytanie. Ponieważ nigdzie nie wybierałem tej opcji, więc idzie tak, jak ma domyslnie Total Commander. Czy w zależności o rodzaju transferu mogą się dziać takie chece?

zamki polskie, pałace i dwory obronne

Total Commander ma domyślnie włączone binary, osobiście nigdy tego nie zmieniałem (a wrzucałem różne skrypty), no i nie ma róznicy przy przesyłąniu danych tekstowych jako binarne.

Różnica jest jako dane binarne przesyłasz jako ASCII, wtedy plik graficzny, aplet czy cokolwiek zostanie corrupted...

Wewnętrzny błąd 500, to poważna sprawa, raczej ma coś wspólnego ze stroną serwera, hmm..., a próbowałeś czy angielska wersja działa ??

Jeżeli tak, to znaczy, że ty coś namieszałeś w skrypcie, jeżeli nie to znaczy, że po stronie serwera jest problem - pisz do admina...

AirMan

• 7 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności