Skocz do zawartości

Ilość organików na stronie

k0l3c

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdzam sobie frazę "łożyska wrocław", a tu tylko 5 organików na pierwszej stronie?

Ktoś to rozumie? teoretycznie bywała zawsze 10, mapki i sponsorowane to dodatki.

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

U mnie wszystko jest jak trzeba.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

jest 5 organicznych ale 7 z mapki, jakbyś miał 7 + 10 to by było łącznie 17, a takiej strony wyników nie widziałem. nie rozumiem po co temat, jak seujesz tą frazę to linki równie dobrze mogą wbić Cię w wyniki z mapki co w to TOP5, więc w czym problem?

Tak się zastanawiam jaki w tym sens? mam strony, które pokazują się jednocześnie i w mapkach i organikach. Czyli mocny organik z linkiem z mapki nie zamienia się w nią, tylko są niezależne. W takim razie top5 na jednej stronie to dziwna sprawa. Na innych hasłach łącznie z mapkami, bez sponsorowanych mogę naliczyć spokojnie 14 linków.

Chodzi o to, czy po prostu konkurencja jest tak mała, że jest tak mało wyników na pierwszej stronie, czy co? dla mnie to dalej dziwne i ciekawe.

Ostatnio zmieniają sporo w wynikach, pojawiają się jakieś "pozycja +30" i nie wiadomo już czy to chodzi o G+ czy o coś innego?

penguins.jpg

jest 5 organicznych ale 7 z mapki, jakbyś miał 7 + 10 to by było łącznie 17, a takiej strony wyników nie widziałem

Oj mylisz się ;)Tu jest 15 (8 org, 7 mapka), mogę jeszcze podać kilka takich "Top 15". Choć top 17 to rzeczywiście chyba nie widziałem:)

E-INFONET - projektotowanie stron, sklepy internetowe, reklama w Toruniu

Proszę bardzo.. top19 na jednej stronie ;)

Tutaj czyli fraza "warsztat"

Gdyby tą linijkę z obrazkami policzyć jako link to mamy 20 wyników na jednej stronie.

I właśnie dla tego zastanawia mnie 5 organików na "łożyska wrocław" zależność?

penguins.jpg

Tak się zastanawiam jaki w tym sens? mam strony, które pokazują się jednocześnie i w mapkach i organikach. Czyli mocny organik z linkiem z mapki nie zamienia się w nią, tylko są niezależne. W takim razie top5 na jednej stronie to dziwna sprawa. Na innych hasłach łącznie z mapkami, bez sponsorowanych mogę naliczyć spokojnie 14 linków.

Ja się nie spotkałem z sytuacją, żeby strona była jednocześnie w mapkach i w wynikach organicznych na pierwszej stronie (przynajmniej z tych pozycjonowanych). jak coś wpadało w mapki, wypadało z organików, ewentualnie pojawiało się na 2-3 stronie. Więc w tej sytuacji nie ma możliwości nie rozliczania tych wyników.

A co do podanej na początku frazy to bardzo ciekawa sytuacja, bo w mapkach pojawiają się firmy, a w organikach katalogi firm itp. I według mnie to bardzo sensowna sytuacja. Bardzo przejrzyste, pomijając fakt że wszystkie firmy maja przez to wycięte description.

Ale ludzie z G zmieniają te wyniki bez przerwy i cieżko sie połapać co w końcu zaproponują użytkownikom i co proponować klientom...

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności