Skocz do zawartości

jurkom.com.pl - po opinie, a coz by..

exxr

Rekomendowane odpowiedzi

gdzież to ja zadałem pytanie " czy LINKI SĄ WAŻNE"?

widzę, że tu nieporozumienia wynikają, więc wyjaśnię:

pisząc "*niniejszym zaczynam na forum*" miałem na myśli, że zaczynam pisać na tym forum. zanim się zarejestrowałem, czytałem jakiś czas, zanim się odezwałem, jeszcze czytałem. nie mam zwyczaju pakować się na każde forum, które odwiedzę.

a pisząc "...masz na myśli coś _poza_ menu we flashu..." chciałem zaznaczyć, iż dotarło do mnie, że menu we flashu z punktu widzenia seo najlepsze nie jest, dotarły do mnie przyczyny tego, i chciałem wiedzieć, czy JAKIEŚ INNE jeszcze istotne sprawy twoim zdaniem przeoczyłem.

[ zresztą w sumie nie masz się czym chwalić ]

czy ja wiem, czy nie mam? zrobienie strony zgodnie ze standardami wymaga 'trochę' więcej wysiłku, niż odwalenie jej jakkolwiek bądź.

na pewno już nie mam czego się wstydzić.

mapa serwisu: tak, zrobię to. sensowne, dziękuję za zwrócenie mi uwagi na tę kwestię.

czy ja wiem, czy nie mam? zrobienie strony zgodnie ze standardami wymaga 'trochę' więcej wysiłku, niż odwalenie jej jakkolwiek bądź.
Tylko jakimi standarami - przestarzałymi. Strona wykonana całkowicie na tabelkach też nie daje powodu do dumy...

Pozdrawiam

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

przychodzi mi do głowy takie porównanie - *zadbany* golf 3 TDI, kombi jeszcze, chociażby wyprodukowany w 1991 roku, jest samochodem praktycznym, solidnym i pewnym.

oczywiście, że można robić wszystko po najnowszemu, ale to nie oznacza, że starsze rozwiązania są automatycznie do niczego.

grubo się mylę? proszę mnie z błędu wyprowadzić.

na pewno będę się uczył budowy stron według najnowszysch standardów i technologii, ale to, co mogłem - już starałem się 'zaimportować' do mojego projektu.

chyba nie widać tam tabel zagnieżdżonych setna w dziewięćdziesiątej dziewiątej, 1px gifów i tym podobnych cudów?

mam nadzieję, że widać, iż _o ile byłem w stanie_, stosowałem ten nowoczesny sposób myślenia - oddzielenie treści od oprawy graficznej.

---------

dodałem mapę; link do niej, na kontakt i stronę główną w stopce. jak teraz jest dla SE?

Nawigacja nieintuicyjna, płomyczek sam w sobie byłby fajny, gdybyś go zrobił ładniej, poza tym całość graficznie bardzo słaba, nie ma żadnej konswekwencji w typografii (mieszasz cztery czcionki, z czego połowa to szeryfy a połowa nie), "mapa serwisu" to strona, którą się umieszcza w serwisach, to, co nam pokazałeś nie jest serwisem, ikonki o poprawnym htmlu i css nijak się mają do treści strony, nie ma w niej nic, co możnaby nazwać innowacyjnością, bo ani zamykanie contentu w jakiejś formie graficznej to nie jest nic nowego, ani poziome menu też, brak zróżnicowania czcionki w tekście razi nijakością.

A to, że klientowi się podoba, to akurat świadczy bardzo źle o nim, ale sprawa kompromisów między dobrymi projektami a wizjami klienta to temat na dwa osobne fora :-)

Podsumowanie - nie jest źle. Jest słabo, ale jakieś tam szanse na zrobienie z tego ładnej strony są. Fajnie, że szukasz swojego stylu ale potrzebujesz jeszcze dużo praktyki, zarówno w sferze poznawania narzędzi, których używasz jak i w projektowaniu, kompozycji itp.

Żeby nie było, co do swoich projektów mam też bardzo często duże zastrzeżenia i przy większych budżetach nie wahałbym się przed podzleceniem pracy grafikom, których dotychczasowe prace gwarantują jakość ich pracy a pewnych sprawa w dziedzinie kompozycji chyba się już nigdy nie nauczę, bo o ile widzę postępy w innych dziedzinach, to tutaj jakby mniej.

Co do kodu, to już się wypowiadali inni - w skrócie: śmietnik poprawny składniowo, ale semantycznie klapa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności