Skocz do zawartości

Czy mało wartościowe katalogi mają wpływ na obniżenie pozycji?

Wink25

Rekomendowane odpowiedzi

Tak... niestety ;) ale na pewno nie będzie to x-set pozycji, a zaledwie o kilk oczek :) ale dzisiaj liczy się top3-1 więc...

Filtr za "nieekologiczne linki" nie obniża o kilka oczek ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Moim zdaniem może
... więc mamy odmienne zdania na ten temat.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

... więc mamy odmienne zdania na ten temat.

Każdy z nas ma prawo tkwić w błędzie ;) - zobaczymy czy wprowadzą możliwość "neutralizacji złych linków" o czym przebąkiwał "ściemniacz" ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

- zobaczymy czy wprowadzą możliwość "neutralizacji złych linków"
To dawało by to pewien mechanizm obronny na wypadek - wpadek. Czyli w ramach pozycjonowania zrobiliśmy "złą robotę" przesadzając z tym i tamtym co spowodowało obniżenie pozycji lub nawet filtry... po czym piszemy do Google o ponowne rozpatrzenie gdyż TO NIE MY to "konkurencja podkłada nam świnie"

:olaboga:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Swoje wnioski opieram na analizach kilku klientów "zadziobanych przez pingwina" - faktem jest że "na własne życzenie" bo wzieli sobie sełowców którzy żadnej frazy sie nie boją ...

Nie wiem co Kaspar miał na mysli pisząc bajki o wykrywaniu przez google działania na szkodę konkurencji bo praktycznie jest to nie do udowodnienia - można jedynie domniemywać takową opierając się na znacznym wzroście BL w krótkim okresie czasu jedynie ...

Również obserwuję spadki po dodaniu do katalogów czy precli. W wielu przpadkacvh zauważyłem taki mechanizm:

strona - miejsce 15 - zostaje dodana do kilkudziesięciu wyselekcjonowanych pod względem filtrów, BL, PR - precli, wpisy podlinkowane, spada po 2-3 dniach na miejsce 20, by po 5-7 dniach pojawić się na miejscu 8.

,lub po podlinkowaniu na 2-3 dni wylatuje wogóle z serpów, by następnie wskoczyć na lepsze miejsce

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

]IMHO nie wierzę w jakiekolwiek działania które w ten sposób "szkodzą". Dlaczego, bo był by to mechanizm wykorzystywany przez konkurencję do zdepozycjonowania = zaszkodzenia swojej konkurencji.

Tak było kiedyś. Teraz takie działania szkodzą - szczególnie wtedy kiedy brak innych linków (np. młoda domena). Oczywiście trudno w ten sposób obniżyć komuś starą mocną stronę - ale to też możliwe. Przykład to chociażby niedawne akcje z porównywarkami i nie ma tu znaczenia czy pozycja została obniżona przez google automatycznie/półautomatycznie czy ręcznie.

[quote name='INOMan' timestamp='1341495886'

] Przykład to chociażby niedawne akcje z porównywarkami i nie ma tu znaczenia czy pozycja została obniżona przez google automatycznie/półautomatycznie czy ręcznie.

bu cha cha...

Ale z tym wylatywaniem z serpów było tak zawsze, czy dopiero po pingwinie? Wydaje mi się że wcześniej czkawka zdarzała się tylko na samym poczatku.

Zgadza się, zauważam to na "nowopozycjonowanych" domenach.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Oczywiście, że takie działania będą szkodzić. Google przecież zależy na tym, by wyniki były jak najbardziej naturalne. Gdyby takie działania nie szkodziły, to możnaby było tworzyć takich farm linków miliony wybijając na pierwsze pozycje w wyszukiwarce kompletnie niezasługujące na to strony.

Myślicie, że Google by na to pozwolił? Przecież od razu straciłby za coś takiego w oczach swoich użytkowników. Internauci poszliby w te pędy do Binga i miliardowe zyski giganta z Mountain View by się skończyły.

Wszystkie działania dotyczące SEO powinny być jak najbardziej naturalne. Powinny one opierać się o unikalne i wartościowe treści, a nie kombinowanie w stylu "zrobię 1000 stronek, które linkują same do siebie i wbiję się na pierwsze miejsce w wyszukiwarce". Może to i dobry pomysł, ale na miesiąc, dwa. Gdy Google to wykryje, to wylatujemy z wyszukiwarki na zbity pysk. Gigant nie ma litości nawet dla takich dużych podmiotów jak Allegro.

I bardzo dobrze, bo ja oczekuję, że wyszukiwarka będzie mi podpowiadała najlepsze wyniki, a nie strony najlepszych kombinatorów. Trzeba włożyć w pozycjonowanie trochę serca, a nie zapuścić skrypt generujący stronki linkujące do siebie i liczyć na kokosy.

Poza tym myślicie że dlaczego powstają specjalne firmy zajmujące się usuwaniem backlinków? Skoro zachowujesz się nienaturalnie, to oznacza, że masz coś na sumieniu, że kombinujesz - i Google jest w stanie się tego domyślić.

Wszystkie działania dotyczące SEO powinny być jak najbardziej naturalne. Powinny one opierać się o unikalne i wartościowe treści, a nie kombinowanie
I sam się kolego zapędziłeś w kozi róg [...] Mam nadzieje, że nie trzeba tłumaczyć dlaczego :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności