Skocz do zawartości

Czy mało wartościowe katalogi mają wpływ na obniżenie pozycji?

Wink25

Rekomendowane odpowiedzi

Mion może sobie "buchachować" ale poszukaj sobie, były testy robione i coś takiego jak depozycjonowanie przez masowe linkowanie jest możliwe. To nie jest tak jak kilka lat temu, że nie ważne ile linków walisz to nigdy nie jesteś w stanie zaszkodzić.

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
To nie jest tak jak kilka lat temu
Jak nie na odwrót. Bierz też pod uwagę czynniki nie tylko algorytmu, ale i ludzkie spam raporty itd... Poza tym buchacy odnosiły się jednak do czegoś innego z Twojej wypowiedzi, ale mniejsze z tym [...].
Nie no Mion ja się zgadzam połowicznie, staram się, żeby moje treści były jak najbardziej unikalne, a czy wartościowe? Nie mi to oceniać
Oczywiście masz rację z tym się zgadzam. W swojej uwadze do wypowiedzi exaile miałem na myśli coś innego ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

jak może działać tzw. depozycjonowanie:

A. Do strony prowadzą "sztuczne i nienaturalne" linki dodane przez nas - algorytm to wykrywa, linki są "zerowane" strona leci.

B. Do strony prowadzą "sztuczne i nienaturalne" linki dodane przez konkurencję - algorytm to wykrywa, linki są "zerowane" strona leci.

C. Do strony prowadzą "sztuczne i nienaturalne" linki dodane przez kogokolwiek- algorytm tego jeszcze nie wykrywa, ale ktoś uprzejmie doniesie - moderator sprawdzi - linki są "zerowane" strona leci.

D. Do strony prowadzą "sztuczne i nienaturalne" linki - strona leci, my korzystając z zapowiadanej funkcjonalności zgłaszamy te linki - nie ma żadnego pozytywnego dla nas rezultatu, bo linki i tak zostały już wyzerowane.

Depozycjonowanie masowym linkowaniem może polegać jedynie na tym, że nieco przyspieszy zauważenie i wyzerowanie tych linków przez algorytm, lub moderatorów.

Można więc założyć, że masowe linkowanie jako takie nie szkodzi stronie, co najwyżej te linki nie są brane pod uwagę.

Zupełnie inną sprawą jest to, jak google potrafi analizować, "segregować" linki na te naturalne i nienaturalne...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności