Skocz do zawartości

dodawanie wartosci do pola

remik09

Rekomendowane odpowiedzi

a wyglada to na chinski ? :) jak to mam inaczej opisac :)

$sql ="UPDATE `tabela` SET `ocena`=ocena".$dodana_wartosc." WHERE ... ";

$result = mysql_query($sql);

Mariusz Dalewski

MD Software

Programowanie systemów CMS

Ale to bez sensu, jak to ma byc ocena to powinieneś pobrać zawartość tej tabeli... dodać aktualną ocenę, podzielic przez dwa i nadpisać dopiero tabelę... no chyba, że nie rozumię czegoś..

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

... w sumie powinny być dwie tabele liczna głosów | suma głosów ...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jednym zapytaniem możesz to zrealizować

UPDATE test SET suma_glosow =(suma_glosow+'$dodaj_punkty'), glosowano=(glosowano+1)  WHERE `id` =15 LIMIT 1;

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

ale z tego co widze to powinno dzialac :)
:hmmm: myślałem, że się nie znasz :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności