Skocz do zawartości

Kliczek.pl

JustPlay

Rekomendowane odpowiedzi

Kliczek.pl jest serwisem który udostępnia ciekawy content oraz umożliwia wygodne przeglądanie go. Zdjęcia wyświetlane są z poziomu str. głównej i aby je zmienić mamy trzy opcje (używanie klawiatury jako nawigacji, prawa strzałka - do przodu zdjęcie, lewa - do tyłu, myszki - kliknięcie daje nam następnie zdjęcie, oraz przewijanie z poziomu miniaturek - np. surfowanie po najlepszych zdjęć z obszaru like'ów). Użyty framework symfony umożliwia szybkie przeglądanie zdjęć z tego samego poziomu (strona się nie przeładowywuje).

Jesteśmy w sieci dopiero od dwóch dni, wszystko jest autorskie. Chętnie wysłuchamy opinii osób trzecich ;)

Pozdrawiam

Wszystko jest autorskie, oprócz pomysłu ;( Ogólnie nie jest najgorzej, ale po co zakładać milionową kopię udanego pomysłu?

Jeśli chodzi o stronę z obrazkami - fakt jest ich multum i nie temu nie da się zaprzeczyć, ale... Kliczek jest jedyną polską stroną w Internecie która umożliwia w ten sposób nawigację miedzy obrazkami. Nie wiem oczywiście jak ma się to w przypadku innych projektów, np. na portfoliach przeróżnych fotografów, ale w tym zastosowaniu - owszem, jest ;)

Lider takich stron, żeby nie rozglądać się daleko - kwejk.pl (https://kwejk.pl/obrazek/1257688/moje-zycie-za-10-lat.html).

Jasne - można powiedzieć, że również umożliwia taką opcja, ale... nie do końca, nie widać poprzednich zdjęć/następnych, przełącząć można jedynie myszką + strona się niepotrzebnie przeładowywuje ;)

Może grafika ładna ale dla mnie UX odstrasza.

• Klikam kolejne zdjęcia to przez to, że są w różnej skali to zmienia się położenie przycisku i muszę latać myszką
  • Nawet jeżeli użyje strzałek to "odświeża" strone i żeby zobaczyć całe foto muszę znowu przewijać stronę

Dlatego właśnie styl - kwejkowy, demotywatorowy etc. - jest tak popularny bo jest prosty w obsłudze i nie wymaga dodatkowych czynności oprócz "scrollowania" myszką ;)

laska.gif

Może grafika ładna ale dla mnie UX odstrasza.

• Klikam kolejne zdjęcia to przez to, że są w różnej skali to zmienia się położenie przycisku i muszę latać myszką
  • Nawet jeżeli użyje strzałek to "odświeża" strone i żeby zobaczyć całe foto muszę znowu przewijać stronę

Dlatego właśnie styl - kwejkowy, demotywatorowy etc. - jest tak popularny bo jest prosty w obsłudze i nie wymaga dodatkowych czynności oprócz "scrollowania" myszką ;)

Dzięki za opinię!

Odnośnie pierwszego podpunktu: strzałki nie służą do nawigacji (ale oczywiście mogą...) głównie chodzi w nich o to, aby zobrazować intuicyjność i zachęcić użytkowników do przeglądania strzałkami od klawiatury.

Odnośnie drugiego podpunktu: strona nie powinna się odświeżać (to znaczy przeładowywać) - zdjęcia wczytują się jedynie z poziomu str. głównej i są zmieniane natychmiastowo. Proszę powiedz mi jakiej używasz przeglądarki ew. systemu operacyjnego, a postaramy się zlikwidować błąd.

A odnośnie komentarza - jasne, to wszystko jest kwestia gustu. Jedni wolą siedzieć na stronie z ubiegłej dekady, niektórzy na czymś nowszym co odbiega od standardu, a następni na czymś co sprawia że jest to dla nich wygodniejsze. Dla mnie osobiście - użytkownika laptopa scrollowanie strony jest mniej wygodne od nawigowania strzałkami klawiatury.

Ale jak już wcześniej wspomniałem - to jedynie kwestia gustu. Mam mimo wszystko nadzieję, że znajdziemy sympatyków kliczka :)

Szczerze to nie przemawia do mnie w żaden sposób wygląd i funkcjonalność tego serwisu. Internet już się przejadł stronami a'la kwejk itp. :)

Jasne. Wszystko zależy od użytkownika - dlatego też jedni wolą kwejka, drudzy 9gaga.. Zawsze gdzieś powstaje "nisza" tudzież odseparowani użytkownicy który mają swój ulubiony zakątek.

Forma może i inna ale temat taki sam jak demoty itp. Serwisów tego typu jest masa i wiele z nich zarabia i ma się całkiem dobrze.

Co Tobie również życze ;)

Dzięki, miłe słowo czasem też się przyda ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności