Skocz do zawartości

htaccess i error500

AQQry

Rekomendowane odpowiedzi

https://www.katalog.motocykle.slask.pl/

zawartosc htacsess

Options FollowSymLinks

RewriteEngine On

RewriteRule ^kategoria-([^-]+).html$ kategoria.php?kat=$1

RewriteRule ^wpis-([^-]+)podkat-([^-]+)strona-([^-]+).html$ wpisy.php?kat=$1&pod=$2&str=$3

RewriteRule ^wpis-([^-]+)podkat-([^-]+).html$ wpisy.php?kat=$1&pod=$2

RewriteRule ^info-([^-]+).html$ index.php?m=3&wpis=$1

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

Erbit, nie wydaje mi się aby Options +FollowSymlinks z plusem czy bez i kolejność jego wstawienia pod RewriteEngine on miało znaczenie, ale mogę się mylić bo testy jakie przeprowadziłem były wykonane na Windosowym xampp'ie

Brak jest [L] na końcu reguł (choć to nie powinno wywołać błędu 500), najprawdopodobniej serwer AQQry'a po prostu nie zezwla na korzystanie z RewriteRule w .htaccess'ie :)

AQQry usuń wszystkie reguły i pozostaw samo RewriteEngine on i zobacz co się dzieje. Możesz też uruchomić phpinfo(); i sprawdzić czy moduł mod_rewrite jest uruchomiony jeśli tak to pół biedy, bo nawet gdyby htaccess nie chciał przyjmować reguł możesz poprosić admina o wstawienie Twojego zestawu do konfituracji Twojego vhosta

Jeśli i to nie pomoże to pobaw się w przyjazne linki oparte o ErrorDocument: https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?s...ndpost&p=132163

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

mod_rewrite jest....

bo nawet gdyby htaccess nie chciał przyjmować reguł możesz poprosić admina o wstawienie Twojego zestawu do konfituracji Twojego vhosta

tz?

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

konfituracji

hehe ale strzeliłem literówę :)

mod_rewrite jest....

skoro tak to wpisz w .htaccess samo RewriteEngine On albo z jedną prostą regułą i sprawdź czy serwis Ci zadziała czy wypluje Error 500

tz?

co jest niejasnego w moim zdaniu? niektóre hostingi blokują możliwość korzystania z reguł przepisywania w .htaccess i tyle. Wówczas należy wprowadzić zestaw reguł w konfiguracji serwera wirtualnego, jeśli nie masz dostępu do swojej konfiguracji to musisz po prostu poprosić administratora

Przeprowadź test... czyli utwórz plik .htaccess z testową regułką

RewriteEngine On
RewriteRule ^strona,([0-9]*).html$ test.php?id=$1 [L]

następnie w php-powym pliku test.php napisz ID = <?=$_GET[id];?> i wywołuj adres np: strona,340.html jeśli pojawi :D się strona a w jej treści będzie ID = 340 to znaczy, że modrewrite działa... Potem bedzie tylko kwestia dopisania już "Produkcyjnych" regułek.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mion, skoro w phpinfo() jest moduł mod_rewrite to sam w sobie raczej powinien działać... problem najprawdopodobniej leży w tym że serwer AQQry nie zezwala na korzystanie z przepisywania za pomocą .htaccess

do configa czy jak ... ?

tak, do pliku httpd.conf (lub do innego w którym opisane są vhosty), jesli masz do tych plików dostęp, przeważnie leżą w /apache/conf/

slaby w tym jestem a mam maly problem

wobec tego najzwyczajniej zapytaj swojego Administratora czy w Twoim przypadku .htaccess ma prawo wykonywać RewriteRule

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności