Skocz do zawartości

Nowy Netsprint...

Bartek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów.

Witam Michała! i pozostałych znajomych jak i nieznajomych- znów dawno nic nie pisałem.

cały czas SEO jednak obserwuje i...

Zaciekawiła mnie ostatnia zmiana Netsprint.pl

z wyczytanych przezemnie informacji wynika że głównym czynnikiem jest Unikalny algorytm - Traffic Index

Pierwsza myśl jaka mnie naszła - czyżby Netsprint brał sie za "psełdo KlikoHit" z WP?

Owszem - rozwiązanie na razie na czasie - piszę - "na razie" bo sposób na netsprinta JUŻ jest!

Kwestia Netsprint.pl - czy zrobią coś żeby to powstrzymać

Już z samego założenia cały Traffic Index idzie do piachu.

Dlaczego - z tego samego powodu co Klikohit!

Owszem można powiedzieć że to całkiem co innego niż traffic index.

Ja powiem tak: to jest rozprzestrzeniony Klikohit!

Konkretniej zamiana "wartościowego linku" - netsprint dobrze go ocenił jako mało miarodajny

na "wartościowy klik" - który niestety jest równie mało miarodajny.

Jeżeli netsprint nie zabezpieczy się - a może raczej badania gemiusa :) przed oprogramowaniem klikającym(i tu nie chodzi mi o stare przeterminowane hitboty) to netsprint może ponieść porażke czego absolutnie nie życze.

Kwestia (paru dni - niestety do tyłu) czasu zanim programiści zaczną sprzedawać: "sposób na netsprinta".

Co wy na ten temat myślicie - co myśli o tym sam Netsprint - także chciałbym poznać opinię.

Ps. Wiem że temat był już trochę wałkowany(doczytałęm)

Ps2. Hmmm... przepraszam - tak myśle i... wkońcu kto będzie się przejmował netsprintem - który defacto generuje niewielki - wręcz minimalny ruch na stronie.(to nie prowokacja!)

Pozdrawiam/Bartek

Temat już był omawiany, ale w skrócie uważam, iż w wypadku osiągnięcia przez Netsprint (nie katalog wp korzystający z Netsprint) znaczącej pozycji na rynku, ok 10% generowanych odsłon, to wtedy byłoby sensowne korzystanie z tego typu botów/programów. Napisanie takiego to maksymalnie jeden dzień przy kompie. Obecnie się to poprostu nie opłaca, szkoda tranferu.

Dała matka rozum? To kombinuj.

Bartek,

temat rzeczywiscie byl juz walkowany, ale jeszcze raz....

NetSprint uwzglednia oceniajac wartosc strony m.in:

- jej linkowanie w sieci

- jej charakter i tematyke (w pewnym powiazaniu z zapytaniem)

- czas istnienia serwisu w sieci

- i wreszcie charakterystyke jego ogladalnosci pochodzaca z badania Megapanel.

Badanie Megapanel to badanie zachowania w sieci kilkudziesieciu tysiecy Uzytkownikow. Kazdy z nich jest zidentyfikowany, stale weryfikowany, korzysta z konkretnej maszyny, odpowiada na maile itd

Czy mozna zaburzyc to badanie - oczywiscie. Ale jest to duzo, duzo trudniejsze (pytanie czy oplacalne) niz napisanie prostego robota ktory nie wiem w zasadzie co mialby robic.

W ZADEN SPOSOB nie sa brane pod uwage badania SITE CENTRIC - czyli posiadanie lub nie statystyk Gemiusa nie ma ZADNEGO wplywu na wyniki W TRAFFIC INDEX.

Osobna kwestia poza mozliwoscia zmanipulowania jest na ile jest to dobra miara i poprawia jakosc wynikow wyszukiwania.

Przez te pol roku intesywnie analizujemy i tjunujemy jej dzialanie.

Ze wszystkich badan jakie przeprowadzamy wynika, ze statystycznie Traffic Index zdecydowanie poprawia precyzje NetSprinta.

Z cala tez pewnoscia nie moze to byc jedyny czynnik brany pod uwage.

Na marginesie. Bedziemy wkrotce wprowadzali troche nowosci i oczywiscie przedstawimy jej na forum do dyskusji :)

pozdrowienia,

Artur

Badanie Megapanel to badanie zachowania w sieci kilkudziesieciu tysiecy Uzytkownikow.

...

W ZADEN SPOSOB nie sa brane pod uwage badania SITE CENTRIC - czyli posiadanie lub nie statystyk Gemiusa nie ma ZADNEGO wplywu na wyniki W TRAFFIC INDEX.

Gdyby to powyższe było prawdą to byłoby super!

Jednakże wystarczy wpisać w Netsprincie frazę "katalog stron" aby mieć poważne wątpliwości :(

Podejrzewam błąd metody a nie niecne zamiary - chyba jednak nie doceniacie straszliwego "rozproszenia" preferencji użytkowników.

I pozdrawiam, może w przyszłości ....

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

podzielem (niestety) zdanie WI777

lub poprostu taki przypadek....

zdjolem staty stat.pl (gemius) i z 1 pozycji wylecialem w czelusc... sam nie wiem gdzie ...

pozdrawiam

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

No to wrzuce swoje trzy grosze.

Naprawde podbają mi się ostatnio wyniko Netsprinta, byłem bardzo sceptyczny co do tego zastosowania danych geminusa, i co prawda nie wiem jaki to ma związek (wielkość znaczenia tych danych) z obecnymi wynikami, ale jeśli chodzi o frazy które mnie interesują to jestem bardzo zadowolony.

Statystyki jedyne jakie mam to statystyki serwera i googla więc musze nie zgodzić się z tym aby staty geminusa miały jakiś (a przynajmniej większy) wpływ na wyniki.

Jak jest z innymi frazami niż te które mnie interesują to nie wiem bo nadal wole googla choćby z powodu wyników międzynarodowych a głownie angielskich :)

A mnie branie pod uwagę trfic index jest trochę bez sensu bo powoduje, że wpis do pf.pl mojego klienta jrest wyżej niż jego strona www.

Chodzi o hasła które p[odal jako tytuł we wpisie pf.

To jest bez sensu.

Idąc dalej wyżej od niego są równierz katalogi stron o dużej oglądalnośći - kolejny bez sens

jak chce skorzystać z katalogu to wchodzę do katalogu a nie do wyszukiwarki, która jest po to by znalęźć konkretne strony.

Kolejny żakl do NetSprint to pisanie bzdur typu "Jesteśmy lepsi niż Google" :blum:

a ja jestem lepszy niż Chuck Norris :D

Niesamowite! Wystarczyło, że napisałem na temat frazy "katalog stron" i z idiotycznych wyników zrobiło się dużo lepiej, albo Jakub szaleje, albo Netsprint bierze przykład z Googla z "mieszaniem" wyników, albo, no właśnie ... , wprawdzie było późno wieczorem, ale byłem w 100% trzeźwy :)

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Kolejny żakl do NetSprint to pisanie bzdur typu "Jesteśmy lepsi niż Google" :)

nigdy czegos takiego nie napisalismy, ani nie powiedzielismy, co nie znaczy, ze tak nie uwazamy :P

a ja jestem lepszy niż Chuck Norris :)

pytanie, w czym, i czy to powod do dumy :D

co do katalogow, baz firm i traffic indeksa - sukcesywnie takie rzeczy poprawiamy :)

pzdr

jakub

Nie nie nie topic potwierdza, że miejsce netsprinta jest w przepastnej du**e Kill Billa.

Bez urazy Jakub, ale żeby przebić największą wyszukiwarkę świata potrzeba czegoś więcej niz tylko słów.

Był kiedys taki art o netsprincie w jednym ze 100 najbardziej opiniotwórczych serwisów.

Ja wam życze jak najlepiej i cieszę się , ze wprowadzacie fajne usługi, ale czy sobie Polski rynek zawojujecie?

Nie wróże najlepiej, ale trzymam kciuki.

Niesamowite! Wystarczyło, że napisałem na temat frazy "katalog stron" i z idiotycznych wyników zrobiło się dużo lepiej, albo Jakub szaleje, albo Netsprint bierze przykład z Googla z "mieszaniem" wyników, albo, no właśnie ... , wprawdzie było późno wieczorem, ale byłem w 100% trzeźwy :)

od wczoraj wieczorem troche grzebiemy w serwerowni, wiec moglo sie np. zdarzyc, ze jakis serwer byl odlaczony, a wlasnie na nim byla czesc stron wyswietlanych jako wyniki przy konkretnym zapytaniu;

nie mam az takiej mocy sprawczej :D

pzdr

jakub

Nie nie nie topic potwierdza, że miejsce netsprinta jest w przepastnej du**e Kill Billa.

Bez urazy Jakub, ale żeby przebić największą wyszukiwarkę świata potrzeba czegoś więcej niz tylko słów.

to o uwazaniu prosze traktowac z przymruzeniem oka :)

zdaje sobie sprawe, ze google to niekwestionowany lider i ciezko sie z nim konkuruje, natomiast uwazam, ze na rynku jest miejsce dla NetSprinta i jego rozwiazan (coraz lepsze wyniki wyszukiwania, dane teleadresowe w wyszukiwarce, NetSprint Donosiciel)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności