Skocz do zawartości

Poszukiwanie długiego ogona. Mój przykład do Waszej oceny

Boczek

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukując fraz związanych z długim ogonem, czy mógłbym je wynaleźć w taki sposób że dla przykładu:

1) wymyśliłem sobie frazę: "długi ogon" i widzę, że te dwa słowa razem są poszukiwane w google keyword tool, dlatego postanowiłem umieścić je w nazwie kategorii i adresie url

2) w ten sposób mam adres url w którym będzie: www.nazwastrony.pl/dlugi-ogon/cos-tam-cos-tam

Wydaje mi się, że są to dobre frazy bo fraza "długi ogon" jest poszukiwana czyli w miarę bardziej popularna oraz "coś-tam-coś-tam" też jest poszukiwane ale mniej popularne. Tylko problem jest taki, że w google keywords tool nie ma informacji, że frazy 'długi ogon" i "coś tam coś tam" wystepują razem obok siebie lub w różnych kombinacjach. Tak samo w statystykach odwiedziń Google Analytics sprawdziłem ile jest odwiedzin na frazy 'długi ogon" oraz "coś tam coś tam" osobno i łacznie. Okazuje się, że na frazę "długi ogon" nie mam żadnych odwiedzin, gdyż jest to nowa fraza na stronie bardziej ogólna, na którą strona nie była w żaden sposób pozycjonowana. Wybrałem ją bo sama w sobie może wygenerować ruch, pasuje do dalszej tematyki (coś tam coś tam) oraz mógłbym samą kategorię pozycjonować na tą frazę. Również w Analycis nie znalazłem odwiedzin na zasadzie "długi ogon" i "coś tam coś tam" w różnych kombinacjach, jedynie występuje "coś tam coś tam".

Dlatego zastanawia mnie, czy szukając długiego ogona właściwie wybrałem frazę "długi ogon" dla nazwy kategorii, czy powinienem raczej szukać takich fraz z długiego ogona dla nazwy kategorii, która będzie występować często w połączeniu z "coś tam coś tam"?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności