Skocz do zawartości

Tytuł strony? Który lepszy dla użytkownika i SERP

Stanleyek

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym ujednolicić tytuł strony głównej i podstron i zastanawiam się nad wyborem.

Przykładowo:

Sterkowski - Kapelusze, Berety, Czapki

czy

Kapelusze,Czapki,Berety | Sterkowski.pl

Który waszym zdaniem, korzystniej wpłynie na optymalizację mojego sklepu?

(Nie chodzi mi o zawartość tytułu tylko o jego budowę i wykorzystanie znaczka "|")

:hi:

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

Drugi lepszy pod seo i lepszy dla użytkownika.

Gdy wpisuje w google "kapelusze" to klikam w stronę z "kapelusze" w tytule. Dopiero w drugiej kolejności patrzę co to za firma i pod jakim adresem sprzedaje.

Zgadzam się xD To samo chciałem napisać wcześniej :) ze w pierwszej kolejnośći powinny iść słowa w jak największy sposób powiązane z tematyką strony.

Wiadomości Polityka - Gazeta.pl

Samochody - Allegro.pl

Biznes w Onet

Cars Trucks | eBay

Materace - Materace piankowe - IKEA

...to są tytuły podstron, bo tytuły stron głównych zoptymalizowane są pod brandy

Dla mnie wcale nie jest oczywiste, że wersja druga dla tytułu strony głównej jest najlepsza. Lubię gdy tytuł strony głównej jakiejś firmy/brandu zaczyna się od nazwy tej firmy lub brandu, a nie produktu który sprzedaje. W/w strona jest jednak sklepem z kapeluszami a nie stroną firmową i dlatego wybralbym wersje drugą, bo 'prominence'- bliskość keyworda do początku title tag ma znaczenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności