Skocz do zawartości

Jak zaindesowac 2 miliony linków?

djurek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ma ktos pomysł/usługe jak zaindesowac 2 milionów linków? Wszystkie płtne indesery mają limity po 200 tyś miesiecznie?

linki z:

-xr

-tr

-blogi

-seo kat

-księgi gości

-itp

djurek - kupić serwer, stworzyć swój system: robota który będzie łaził po internecie i zrobi Ci bazę wszystkich linków prowadzących do strony. Nie jestem na bieżąco w temacie ale pamiętam, że są gotowe darmowe roboty które wystarczy przerobić tylko trochę do swoich potrzeb i powinno być ok.

Chyba, że chodzi Ci o coś innego?

Pytającemu chodzi o linki śmieciowe. Takie coś się nie indeksuje zbyt dobrze, a właściwie coraz gorzej, bo właśne po to zrobili Penguina i Pandę.

90 % z nich nigdy nie pojawi się w narzędziach google. O pozycjach można zapomneć, a filtr gwarantowany. takie czasy

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Ja bym zrobił tak:

2 mln linków podzielił na 20 grup po 100k.

Z każdej grupy 100k zrobiłbym prostą stronkę, np TYM softem. Dałbym po 50 linków na podstronę więc max site=2k.

Na każdą z tak utworzonych stronek przywaliłbym wszystkiego po trochę - SWL, SB, Bookmarki, trochę Wiki, może coś z XR (zależy od budżetu). Jak porobisz stronki na subdomenach, to nawet katalogować możesz i to chyba będzie najtańsze i najskuteczniejsze rozwiązanie (jeśli masz dodawarkę). Jeśli nie, to napisz do mnie - coś pomyślimy :)

---------------------------

EDYTA:

Przeczytałem jeszcze raz pierwszego posta i tak przyszło mi do głowy, że możesz te stronki też wrzucić do indekserów.

20 stronek x 2k site = 40k URLi. Przy okazji będzie fajne case study ze skuteczności danego indeksera ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności