Skocz do zawartości

SemPosition - katalogi stron oparte na Java

SemPosition

Rekomendowane odpowiedzi

Parametr BL zyskuje się z czasem. Nie chce go sztucznie zwiększać by uatrakcyjnić katalogi. Preferuję działania naturalne i spokojnie dzięki temu stopniowy będzie przyrost.

Postaram się na poniedziałek dopisać ten parametr by wyświetlało na liście katalogów.

Katalogi są nowe i świeże przez co linkowanie i wzajemne linkowanie trzeba wykonać z głową by jak najdłużej posłużyły.

Coś jeszcze do poprawy albo upiekszenia (poza banerkiem) ?

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jest tworzony profil danej domeny pod którym można zobaczyć gdzie wpis został umieszczony.

Również jest lista wszystkich wpisów jakie zostały umieszczone.

Nie ma jeszcze eksportu listy wpisów do pliku.

By zobaczyć listę wpisów na daną stronę wystarczy nacisnąć domenę nazwy profilu.

W przypadku chęci zobaczenia całej listy wszystkich stron jest zakładka obok profilu o nazwie "Strony" w "Moje strony w katalogach"

Obecnie dostępne katalogi będą miały cenę na tym samym poziomie.

Kolejne rozwiązania, które są w fazie projektowania będą miały inne stawki.

Również wysoce prawdopodobne, że opłata abonamentowa może zostać zmniejszona do minimum. Chodzi o zapewnienie stabilności i utrzymania całego systemu IP, domen, serwerów tunelowych oraz serwerów dedykowanych.

Lista katalogów pobiera średnio co godzinę dane. Staramy się przyśpieszyć indeksacje przez Alexa czy Google.

N/A oznacza że nie zwiększyła się wartość powyżej 0. Obecnie zaindeksowanych jest:

2645 stron z google index

2857 stron ma alexe

z czego 14 stron posiada PR 1-3

Strony są naturalnie linkowane by zyskały coraz większą moc. Strony mają dopiero miesiąc.

W przypadku wolnego odświeżania trwa optymalizacja baz danych by serwer mógł obsłużyć znacznie większą ilość zapytań. Jest to wina wielkości baz danych i zagnieżdzeń oraz wyjątków. Niedługo będzie wrzucona odchudzona baza danych wraz z kilkoma funkcjonalnościami skryptu m.in.:

- dodanie wartości BL w liście katalogów

- kilka bonusów i możliwości zarabiania dla osób, które posiadać będą aktywne konta i wykupią punkty do 7.08. Co pozwoli na pozyskanie kapitału na kolejną rozbudowę narzędzia

- kilka ułatwień w mechanice i funkcjonalności.

Więcej szczegółów o nowościach i możliwościach będę umieszczał na forum z chwilą wrzucenia ich do narzędzia.

SemPosition nie było dostępne przez kilka godzin ze względu na prace związane ze zmniejszeniem użycia bazy danych - uprzedzam pytania ew.

Ja czekam na dodawarkę, leniwa branża :D Ale trochę drogo jak na start :( - przy większej ilości projektów do podlinkowania koszta są dość duże - a projekt świeży.

Co do kosztów obecnie zostało uruchomiona akcja:

5000 punktów = 5000 wpisów dostępna tylko na allegro (trochę zaniedbałem konto):

https://allegro.pl/wp...2545467217.html

Oraz z dostępu na SemPosition:

10 000 wpisów = 1000 zł netto

50 000 wpisów = 5000 zł netto

oraz dla starych wyjadaczy co posiadają ogromną ilość stron:

1 200 000 wpisów - 50 tyś netto

Promocja trwa do czasu wyjścia dodawarki.

Punkty nie wygasają jak multikody.

Dodawarka będzie uruchomiona do końca miesiąca, ale by zachęcić do skorzystania wcześniej dorzucam kilka bonusów, o których wspomnę za kilka dni jak skończę negocjacje prowadzić z kilkoma firmami. Na pewno większość osób zadowolą bonusy - które jest kilka pewnych - oraz kolejne moduły jakie będą uruchomione (mam nadzieje) w tym tygodniu.

Przyśpieszenie uruchomienia dodawarki zależne jest od zainteresowania i budżetu.

Również chciałbym przygotować kilka kolejnych serwerów tunelowych (do ovh mam jakoś awersje).

Również Wasze sugestie odgrywają dużą rolę w rozwoju. Cały czas ulepszany jest skrypt by dawało jak największą moc. W ciągu miesiąca znacznie więcej stron zaindeksowało niż się spodziewałem. Zaraz z tego system lotosowy zrobię więc wpisy, które będą przed pajęczyną zyskają znacznie więcej niż nowe.

A co do młodego rozwiązania. Tak skrypt jest młody, ale ja już nie dlatego pomimo młodości i świeżośc, niedługo będzie miało stabilną pozycję, a moc obecnie ma dużą. Ponad 50% stron jest już zaindeksowanych. Jeśli chcecie szybciej dodawarkę to zachęcam do zakupu w promocyjnej cenie bo pozwoli mi to na dalszą rozbudowę o kolejne moduły, które przydadzą się Wam. Bo jest to dopiero początek funkcjonalności jakie zaplanowałem. Bez współpracy będzie to spowolnione.

Jako, że większość z Was czeka na dodawarkę, która jest dopiero w fazie realizacji mam promocję:

ręczne katalogowanie w cenie wpisów. Akcja dotyczy tylko katalogowania 1 strony internetowej do 5000 katalogów w cenie 615 złoty brutto.

Naturalnie z utworzeniem konta z możliwością edycji zmian, kontroli wpisów etc:

https://allegro.pl/ka...2559248954.html

Nie ma najmniejszego problemu z dodaniem 600 stron przy dziennych wielkościach wpisów 5-30. Jest kilka osób, które będą odpowiedzialne za publikowanie wpisów.

Ilość sztuk jest wysoka, ale ze względu na ostatnio zapytania o większe ilości wyznaczyłem sobie cel osiągniecia takiej sprzedaży.

Po wyprzedaniu tej aukcji zostanie przyznane:

- dodatkowe punkty w wysokości 5000

- rabat w wysokości 5% na akcje emailingowe do klientów indywidualnych

- rabat w wysokości 5% na wykonanie stron internetowych u Partnera

- rabat na wykonanie layoutów w zależności od poziomu zaawansowania

Naturalnie najbardziej interesujące bonusy:

- możliwość zarabiania i otrzymywania darmowych punktów

- rabat na skrypty większych stron wykonane w Java

- na domenach krótkich zostanie niedługo uruchomiony nowy typ stron zapleczowych.

Również katalogi będą wzajemnie linkować dzięki czemu będą miały coraz większą moc.

Ze względu na masowe pytania "dlaczego abonament":

- wiele katalogów czy to darmowych czy płatnych osiąga w ciągu roku maksymalną sprzedaż.

- by tego typu katalogi przetrwały muszą sprzedawać bazę emailingową bądź wymuszać działania zarobkowe

- większość katalogów nie dożywa 2 lat. Katalogi które mają większy staż posiadają własny element finansowania czy to z usług seo czy z działań pochodnych

- chcę niskim kosztem sprawić by katalogi i narzędzia które będą dobudowywane utrzymały się jak najdłużej w sieci.

- chcę rozwinąć strony typu katalogi do czegoś lepszego - bo stagnacja w tym jest już od dłuższego czasu

- duża część katalogów by przetrwać czyści bazę ze stron.

Sami możecie to sprawdzić na katalogach gdzie linkowaliście 2 lata temu, czy strony istnieją.

U mnie katalogi są osobną usługą i nie podlega refinansowaniu z przychodów z innych źródeł.

- wiele stron pozycjonowanych przestaje istnieć, zmienia branżę, a nawet przechodzi do innych rąk. Wiele katalogów na darmowych i "wpólnym budżecie" posiada linki, których nie ma jak usunąć. Samo to narzędzie do kontroli wpisów jest warte wydania kilku złoty rocznie

- jest to dopiero początek projektu, a niczym nie ryzykujecie w tej cenie. Maile nie będą sprzedawane do emailingu, nie będę wymuszał kliknięc w reklamę, nie będę sztucznie zwiększał ruchu, nie będę przepingowywał stron bo obecny proces indeksacji stron jest duży.

- również porządki w stronach będą wykonywane cyklicznie co kilka dni oraz globalnie co roku. Mogę rozpowszechnić to narzędzie i nie rozwijać jak to jest już tradycją z tego co widzę.

- narzędzie ma własne serwery tunelowe, IP a nie wykorzystanie masowo wykorzystanych z ovh

Projektu nie robi się bez bezpieczeństwa utrzymania jego. To nie 1 domena, którą można olać i przedłużać bo nie jest to kasa.

Na razie abonament wyłączyłem.

Strony zostały dostosowane do publikacji artykułów przez admina.

Aukcje allegro zostały poszerzone o wybór:

5000 wpisów bądź 2000 precli.

Precle nie są na chwile obecną przypisywane do konta.

Został uruchomiony program partnerski z przyznawaniem punktów od ilości punktów zakupionych przez osoby polecone.

Pod koniec miesiąca zostanie poszerzone możliwości (lub wcześniej) programu partnerskiego o zarabianie.

Również dodawarka i synonimizarka powinna być do końca miesiąca.

Coś wątek cichy jest...

Dodawarka tuż tuż.

Został ujednolicony abonament przedłużenia wpisów https://semposition.net/oferta.html

Jest aukcja na allegro z 1000 wpisów bądź 400 preclami za 123 zł

Cóż wątpie bym sprzedał, ale przynajmniej oszczędzę na tych bonusach :)

Program partnerski działa poprawnie.

Wszystkie błędy, które zostały opisane zostały naprawione.

Został zoptymalizowany skrypt pod względem obciążenia serwerów.

• 3 tygodnie później...

Wczoraj została uruchomiona dodawarka.

Dodawarka działa na zasadzie dodania jednorazowego do większej ilości stron. Można czynności samodzielnie powtarzać w celu dodawania cyklicznego.

Również uruchomiona jest synonimizarka z zagnieżdzeniami, dzięki czemu teksty można robić mocno niepowtarzalne.

Również ułatwiona jest możliwość tworzenia profili strony, wyboru katalogu, podglądu do którego katalogu strona została dodana, jak również obsługiwane są formaty linkowania i pogrubiania w opisie. Textile można wykorzystywać w opisach.

Zapraszam do korzystania.

Wpisy już od 10 groszy, katalogi są moderowane i stale linkowane.

Również sugestie odnośnie dalszych funkcji można śmiało pisać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności