Skocz do zawartości

Jak zobrazować wzrost / spadek zarobków w AdSense?

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

Dość często czytam i słyszę że AdSense dla polskich Wydawców coraz mniej się opłaca - jak zahamować tendencję spadkową - nie mam pojęcia. Wiem za to jak zobrazować spadek (lub wzrost jeśli ma się to szczęście) - móc porównywać swoje wyniki z innymi nie narażając się na utratę poufnych informacji o konkretnych ilościach wizyt, odsłon, ctr, epcm i zarobkach gdyż tego wykres nie podaje. Wykres nakłada jedynie na siebie udziały procentowe wszystkich lub wybranych elementów.

asindex_screenshot.gif

To ScreenShot wykonany z programu do analizy Google Adsense.

Ten przykład obrazuje straty wynikające, moim zdaniem ze zmiany algorytmu dostosowywania reklam dla polskich stron. Ilość wyświetleń na stabilnym poziomie za to zarobki spadły i utrzymują się poniżej średniej.

Granatowa linia to wyświetlenia (zakreskowane na granatowo to okresy poniżej średniej)

Czerwona linia to zarobki (zakreskowane na czerwono to okresy poniżej średniej)

https://google.webwweb.com/google-adsense-chart.php

Co sądzicie o tym Analyzerze?

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

W jaki sposób przechowujesz CSV?

Zarobki są nieregularne od ostatnich świąt, jak bicie serca: bum i spadek, bum i spadek:)

Co zresztą widać na wykresie.

Ja mam własny oscylator stochastyczny w Excel'u, więc mi to narzędzie niepotrzebne.

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

PHP korzysta tu z $_FILES['plik']['tmp_name'] tylko na czas wyświetlania wykresu. Pliki ani dane nie są nigdzie trwale przechowywane.

Nie twierdzę że trzeba porzucić inne narzędzia. To akurat mi się na tyle spodobało że postanowiłem się nim z Wami podzielić. Pozwala na nałożenie kilku elementów czego w Excellu nie udało mi się osiągnąć, choć pewnie się da.

pod linuxową Operą? być może, natomiast pod windowem sprawdzałem poprawność w Opera, FF i IE i wszystko wyświetlało się poprawnie... pokaż screena jak to u Ciebie wygląda

ale które pionowe linie? szare w tle czy te wyznaczające obszary poniżej średniej?

obawiam się że zrobi się wówczas sieczka, bo przez przerywane linie jednego koloru bedzie widać linie w innych kolorach występujące pod spodem

z ciekawości zainstalowałem 9'tkę i dziwię się że tak napsuli :)

Dla mnie nie jest przydatny bo po wcisnięciu "load data"

otrzymuję.

no file or wrong file type application/vnd.ms-excel

report.csv

Pliki csv są oryginalne, takie jak daje google, bez żadnych zmian więc nie wiem co jest nie tak. !!!

Jest wiele metod zabijania czasu, lecz nikt nie umie go wskrzesić.

Korzystałem zarówno z ff jak i ie , ale w obu przypadkach było jak podałem wyżej.

Przed chwilą sprawdziłem - teraz rzeczywiście jest ok. :)

Podobne efekty uzyskuję w exelu, lecz tu chyba trochę szybciej.

Jest wiele metod zabijania czasu, lecz nikt nie umie go wskrzesić.

U mnie tendencja odwrotna :)

as8ls.jpg

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Ptaq, cieszę się że idzie Ci dobrze. Kto wie, może większość wypowiedzi "drastycznie mi spadło" nie oznacza takiego drastycznego spadku, gdyby więcej osób pokazało swoje całoroczne wykresy mielibyśmy jaki taki pogląd na sprawę :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności