piotrek Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 Dość często czytam i słyszę że AdSense dla polskich Wydawców coraz mniej się opłaca - jak zahamować tendencję spadkową - nie mam pojęcia. Wiem za to jak zobrazować spadek (lub wzrost jeśli ma się to szczęście) - móc porównywać swoje wyniki z innymi nie narażając się na utratę poufnych informacji o konkretnych ilościach wizyt, odsłon, ctr, epcm i zarobkach gdyż tego wykres nie podaje. Wykres nakłada jedynie na siebie udziały procentowe wszystkich lub wybranych elementów. To ScreenShot wykonany z programu do analizy Google Adsense. Ten przykład obrazuje straty wynikające, moim zdaniem ze zmiany algorytmu dostosowywania reklam dla polskich stron. Ilość wyświetleń na stabilnym poziomie za to zarobki spadły i utrzymują się poniżej średniej. Granatowa linia to wyświetlenia (zakreskowane na granatowo to okresy poniżej średniej) Czerwona linia to zarobki (zakreskowane na czerwono to okresy poniżej średniej) https://google.webwweb.com/google-adsense-chart.php Co sądzicie o tym Analyzerze? - buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop - wideoporadniki jak korzystać z msDrop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 W jaki sposób przechowujesz CSV? Zarobki są nieregularne od ostatnich świąt, jak bicie serca: bum i spadek, bum i spadek:) Co zresztą widać na wykresie. Ja mam własny oscylator stochastyczny w Excel'u, więc mi to narzędzie niepotrzebne. Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 23 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 PHP korzysta tu z $_FILES['plik']['tmp_name'] tylko na czas wyświetlania wykresu. Pliki ani dane nie są nigdzie trwale przechowywane. Nie twierdzę że trzeba porzucić inne narzędzia. To akurat mi się na tyle spodobało że postanowiłem się nim z Wami podzielić. Pozwala na nałożenie kilku elementów czego w Excellu nie udało mi się osiągnąć, choć pewnie się da. - buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop - wideoporadniki jak korzystać z msDrop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 23 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 do wykresu doszła jeszcze jedna ciekawa linia "Average per Click" oznaczająca średnią dzienną za 1 klik - buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop - wideoporadniki jak korzystać z msDrop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 W Operze robią się paskudne suwaki. Poza tym pionowe linie mogłyby być przerywane. Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 23 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 pod linuxową Operą? być może, natomiast pod windowem sprawdzałem poprawność w Opera, FF i IE i wszystko wyświetlało się poprawnie... pokaż screena jak to u Ciebie wygląda ale które pionowe linie? szare w tle czy te wyznaczające obszary poniżej średniej? - buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop - wideoporadniki jak korzystać z msDrop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 Opera 9.0, win. Kolorowe pionowe linie wychodzące od dat. Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 24 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 obawiam się że zrobi się wówczas sieczka, bo przez przerywane linie jednego koloru bedzie widać linie w innych kolorach występujące pod spodem z ciekawości zainstalowałem 9'tkę i dziwię się że tak napsuli - buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop - wideoporadniki jak korzystać z msDrop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasja Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 moment, moment przecież 9 to jeszcze nie jest stabilna wersja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 24 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 wiem, dlatego nie pędzę z szukaniem bugu w skrypice. Jak Wam idzie obrazowanie spadków / wzrostów obrotów w AdSense i czy skrypt wydaje się przydatny? - buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop - wideoporadniki jak korzystać z msDrop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AurorA Opublikowano 25 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 Dla mnie nie jest przydatny bo po wcisnięciu "load data" otrzymuję. no file or wrong file type application/vnd.ms-excel report.csv Pliki csv są oryginalne, takie jak daje google, bez żadnych zmian więc nie wiem co jest nie tak. !!! Jest wiele metod zabijania czasu, lecz nikt nie umie go wskrzesić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 25 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 AurorA, już wpuszcza ten typ dokumentu, możesz spróbować ponownie jeśli masz ochotę. z jakiego systemu i przeglądarki korzystasz? - buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop - wideoporadniki jak korzystać z msDrop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AurorA Opublikowano 25 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 Korzystałem zarówno z ff jak i ie , ale w obu przypadkach było jak podałem wyżej. Przed chwilą sprawdziłem - teraz rzeczywiście jest ok. Podobne efekty uzyskuję w exelu, lecz tu chyba trochę szybciej. Jest wiele metod zabijania czasu, lecz nikt nie umie go wskrzesić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptaq Opublikowano 25 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 U mnie tendencja odwrotna https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 25 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 Ptaq, cieszę się że idzie Ci dobrze. Kto wie, może większość wypowiedzi "drastycznie mi spadło" nie oznacza takiego drastycznego spadku, gdyby więcej osób pokazało swoje całoroczne wykresy mielibyśmy jaki taki pogląd na sprawę - buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop - wideoporadniki jak korzystać z msDrop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.