Skocz do zawartości

Pierwsza kampania

Rekomendowane odpowiedzi

Zarejestrowałem się i intuicyjnie stworzyłem pierwszą kampanie. Przełałem 40 zł kartą i od razu zabrali mi podatek;). Jednak stworzona przeze mnie kampania nie wyswietla się. Nie bardzo wiem o co chodzi w tych stawkach, w stawce za kliknięcia wartość zalecana do 6 zł? Why? A ja na początek chciałem 10 gr za klika ;). I jak to jest z konkurencją, tzn jak już ktoś też reklamuje pod ta samą fraze? Dodam, że wybrałem reklamę dla wyszukiwarki

Za 10gr to raczej kupisz bardzo długie frazy, z kolei fraza za 6zł musiała być zbyt ogólna.

Nie wiem czego Twoja kampania dotyczy, ale spróbuj znaleźć jakieś konkretniejsze słowa kluczowe. Zamiast "lampy", wybierz "tanie lampy stojące" itp.

VitPost - zautomatyzowany system prywatnych stron presell.

Za 40 zł nie poszalejesz. Załatw sobie darmowy kupon za 250 - 300 zł, bo to nie jest wielki problem i się na tym ucz. Wybierze sobie jakąś stronkę, na której chcesz testować/uczyć się i się ucz :)

I wybierz sobie też mniej konkurencyjny temat, żebyś mógł się przynajmniej przez ten jeden miesiąc pobawić.

SEO, SEO i SEO

hmm, zorbiłem stronę znanej marki i chce reklamować pod nazwę tej marki:), ogolnie jak wpisuję tą frazę to konkurencji nie ma w Adwords, jest tylko reklama tejże firmy;). a jest jakiś okres oczekiwania na kceptację reklamy? czy jak jest "Aktywna" to powinno być ok?

"Słowo kluczowe nie powoduje wyświetlania reklam ze względu na niski ranking reklamy, a kampania nie zanotowała ostatnio wyświetleń. Aby rozwiązać ten problem, zwiększ trafność słów kluczowych, reklam i strony docelowej"

Dziwne, co znaczy niski ranking?. Fraza według google key words, ma 165 tys wyszukiwań miesięcznie

Ranking reklamy czyli: maxCPC jaki ustawiłeś x wynik jakości. Pewnie próbujesz prowadzić kampanię na słowa kluczowe, których nie masz na stronie docelowej. Poczytaj najpierw o wyniku jakości: https://support.google.com/adwords/bin/answer.py?hl=pl&answer=2454010 i pozycja reklamy: https://support.google.com/adwords/bin/answer.py?hl=pl&answer=6300

SEO, SEO i SEO

Powodem braku wyświetlenia reklamy może być po pierwsze sam fakt, że słowa konkurencyjne są droższe co za tym idzie trzeba dostosować się do minimalnej stawki za kliknięcie, która pozwoli się wyświetlić na pierwszej stronie.

Dwa to sama nazwa marki - sam napisałeś, że nie ma tam innych reklam jak tylko tej firmy - nie sądzisz, że to dziwne?

Po pierwsze dana firma mogła zastrzec swoją nazwę w google i nie zareklamujesz się na to hasło.

Dwa inni zdająsobie sprawę, że jest to potencjalnie nieuczciwa konkurencja i nie używaą tego słowa w swoich kampaniach.

Sądzę, że zalecana stawka 6 zł za frazę związaną z marką to i tak nieźle.

Nazwa marki to zbyt ogólne słowo, by można było je uruchomić z niskim CPC. Zazwyczaj wynik jakości dla takich słów na początku nie jest większy niż 3, stąd minimalne CPC często zaczyna się od 1,20 zł. Jesli bedzięsz konkurował z reklamą tej firmy to jej klienci zawsze będą klikać częściej w ich reklamę niż w Twoją, stąd ich wynik jakości będzie wysoki i niskie CPC rzędu kliku groszy a u Ciebie odwrotnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności