Skocz do zawartości

nazwy plików

verum

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Krótkie pytanie:

- czy nazwy plików .html mają jakieś znaczenie do pozycjonowania?

obecnie na mojej stronie mam kilka artykułów - jeden artykuł na jeden plik - i nazwa tego pliku to artykuł+data.html - czy ma sens zmiana tych nazw na: ten_artykuł_opisuje_działanie_pewnego_schematu.html ?

pozdr-kz

Tak, nazwa takiego pliku wpływa na pozycjonowanie. Jeśli chcesz więcej informacji na ten temat to zapytaj google'a o friendly urls/przyjazne linki.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Pytanie było proste:

Czy przyjazne URLe wpłyną na pozycjonowanie?

Jeśli tak to w jakim stopniu (dużym/małym/znikomym)?

Mówimy tylko o adresach i niczym innym (zakładamy, że poza adresami optymalizacja została wykonana idealnie).

Czy przyjazne URLe wpłyną na pozycjonowanie?

@ zależy co mamy na uwadze w kwestii przyjazny URL czy url nie zawierający parametrów GET ?co=TO&gdzie=Tu :)

Czy adres zawierający słowa kluczowe w nazwie katalogu lub "pliku"

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nie na wszystkie pytania kolego są jednoznaczne odpowiedzi !

Wiec jak brzmi zatem twoja odpowiedz ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Chcesz się "madrowac" to nie na tym forum!

Może przeczytaj jeszcze raz o co pyta autor postu ze zrozumieniem a dopiero potem odpowiadaj!

Bo pytanie składa się z dwóch części i na pierwsza na pewno jest inna odpowiedz niż twoja...

Mion to jest forum i tu się wymienia poglądy - póki co to Ty starasz się filozofować i mądrować a nie ja, więc trzymaj się tematu zamiast robić osobiste wycieczki.

Skoro uważasz, że spośród wszystkich czynników wpływających na pozycjonowanie to właśnie nazwa pliku (czyli tu adres url) ma ogromny wpływ to to napisz.

Ja stwierdziłem, że w porównaniu z wszystkimi innymi czynnikami ten ma na pozycjonowanie wpływ znikomy i to podtrzymuje.

Oczywiście każdy ma swoje doświadczenia, a Ty możesz nawet twierdzić, że to najważniejszy czynnik wpływający na pozycje.

Każdy może uważać co chce.

Witam

Krótkie pytanie:

- czy nazwy plików .html mają jakieś znaczenie do pozycjonowania?

obecnie na mojej stronie mam kilka artykułów - jeden artykuł na jeden plik - i nazwa tego pliku to artykuł+data.html - czy ma sens zmiana tych nazw na: ten_artykuł_opisuje_działanie_pewnego_schematu.html ?

pozdr-kz

ad1. na moje można w nim umieścić słowa kluczowe wiec jakieś (może niezbyt wielkie ale zawsze) może mieć

ad2. jak powyżej slowa_kluczowe.html datę bym wywalił bo nic nie wnosi (data / wersja może być umieszczona w treści)

najprościej jest nazwać dokumenty (a to przecież dokument) zgodnie z ich zawartością czyli znowu słowa kluczowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności