Skocz do zawartości

nazwy plików

verum

Rekomendowane odpowiedzi

Mion to jest forum i tu się wymienia poglądy - póki co to Ty starasz się filozofować i mądrować a nie ja, więc trzymaj się tematu zamiast robić osobiste wycieczki.
Ja się kolego trzymam tematu ....

Wiec jak już chcesz odpowiadać to zapoznać się z tematem, bo odpowiedź:

przy czym wpływ ten jest raczej znikomy
nie jest właściwa dla pytania:
- czy nazwy plików .html mają jakieś znaczenie do pozycjonowania?
zatem chcesz wymieniać poglądy to rób to merytorycznie tak jak Kolega @kayman

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mion nie bądź śmieszny i nie wyrywaj moich wypowiedzi z kontekstu:

Tak, nazwa takiego pliku wpływa na pozycjonowanie.

przy czym wpływ ten jest raczej znikomy

szczególnie się trzymasz tematu pisząc:

Nie na wszystkie pytania kolego są jednoznaczne odpowiedzi !

po czym sobie zaprzeczasz pisząc:

Bo pytanie składa się z dwóch części i na pierwsza na pewno jest inna odpowiedz niż twoja...

także lepiej zastosuj się do swoich rad:

przeczytaj jeszcze raz o co pyta autor postu ze zrozumieniem a dopiero potem odpowiadaj!

Mion nie bądź śmieszny i nie wyrywaj moich wypowiedzi z kontekstu:
Ile razy mam powtarzać, ze twoja odpowiedz na którą się powołujesz https://www.forum.optymalizacja.com/topic/155951-nazwy-plikow/#entry1079243 nie jest prawidłowa dla pytania zadanego https://www.forum.optymalizacja.com/topic/155951-nazwy-plikow/#entry1079098 :crazy: ale to już nie mój problem więc

_ EOT _

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dobra, dla uściślenia.

czy ma sens zmiana tych nazw na: ten_artykuł_opisuje_działanie_pewnego_schematu.html ?

I tak, i nie. Przyjazne linki mają być "przyjazne" nie tylko dla botów, ale i dla użytkownika.

Tekst "ten_artykuł_opisuje" jest bez sensu.

Czyli np. "dzialanie-schematu" albo "schemat-i-jego-działanie" (pauzy).

Podobno znaczenie ma to, aby najważniejsze słowa były "od lewej".

I takie coś ma znaczenie. Jakie - kwestia podejścia, Google pisze gdzieś, że spore, tylko kto ufa wielkiemu G? :)

ad1. na moje można w nim umieścić słowa kluczowe wiec jakieś (może niezbyt wielkie ale zawsze) może mieć

ad2. jak powyżej slowa_kluczowe.html datę bym wywalił bo nic nie wnosi (data / wersja może być umieszczona w treści)

najprościej jest nazwać dokumenty (a to przecież dokument) zgodnie z ich zawartością czyli znowu słowa kluczowe

pytanie jest jedno :) i dotyczy kwestii czy zmienić nazwy plików które już sa zindeksowane (nazwy plików pojawiają się w wynikach gógla)

nowe pliki mam zamiar nazywać adekwatnie do zawartości.

Dobra, dla uściślenia.

czy ma sens zmiana tych nazw na: ten_artykuł_opisuje_działanie_pewnego_schematu.html ?

I tak, i nie. Przyjazne linki mają być "przyjazne" nie tylko dla botów, ale i dla użytkownika.

Tekst "ten_artykuł_opisuje" jest bez sensu.

Czyli np. "dzialanie-schematu" albo "schemat-i-jego-działanie" (pauzy).

Podobno znaczenie ma to, aby najważniejsze słowa były "od lewej".

I takie coś ma znaczenie. Jakie - kwestia podejścia, Google pisze gdzieś, że spore, tylko kto ufa wielkiemu G? :)

"działanie_schematu..." dałem jako przykład :) na myśli mam schemat jaki podałeś czyli "schemat-i-jego-działanie".

za to teraz nasunęło mi się pytanie : między wyrazami stosować "-" czy "_" ?

btw: - dzięki wszystkim za odpowiedzi :)

pozdr-kz

za to teraz nasunęło mi się pytanie : między wyrazami stosować "-" czy "_" ?

od jakiegoś czasu nie ma to znaczenia, można tak i tak

pytanie jest jedno :) i dotyczy kwestii czy zmienić nazwy plików które już sa zindeksowane (nazwy plików pojawiają się w wynikach gógla)

nowe pliki mam zamiar nazywać adekwatnie do zawartości.

Jeśli wpisy są już zaindeksowane to obowiązkowo musisz dać przekierowanie 301 na nowe adresy. W przeciwnym wypadku strona wyleci z wyników wyszukiwania do czasu aż strony zaindeksują się ponownie, a moc podstron wyparuje.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Jeśli wpisy są już zaindeksowane to obowiązkowo musisz dać przekierowanie 301 na nowe adresy. W przeciwnym wypadku strona wyleci z wyników wyszukiwania do czasu aż strony zaindeksują się ponownie, a moc podstron wyparuje.

dzięki za info, strony są zindeksowane, i nawet (co mnie trochę zaskoczyło) ostatnio trochę więcej ludzi zaczęło wchodzić na te artykuły klikając z googla, wiec kombinacje sobie raczej daruję. Wczoraj dodałem nowy artykuł z długą nazwą i następne też z długimi nazwami będę dodawał, a te stare niech sobie wiszą jakie są.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności