Skocz do zawartości

Filtr za seopilota

rissah

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam katalog, miał przed filtrem PR 4, kilka tysięcy zaindeksowanych stron, kilka tysięcy backlinków i dość wysoko był w google na różne frazy. Wrzuciłem kod seopilota (wycenili mi katalog bardzo ładnie), kilka dni potem wiadomość w panelu GWT, że strona łamie wytyczne w związku z SWL. Usunąłem seopilota, zmieniłem skórkę, zgłosiłem stronę ponownie już kilka razy i nic - za każdym razem info, że strona łamie ich wytyczne. Duplicate contentu raczej nie ma, bo pilnuję tego przy moderowaniu wpisów. Co może być przyczyną? Nadmieniam, iż nie kupowałem linków w żadnych SWL, tylko przez kilka dni wyświetlały się te z systemu seopilot.

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

19,700 wyników

To źle?

Nie o to chodzi - teraz nawet po wpisaniu nazwy katalogu nie wyświetla jej w pierwszej setce wyników. Poza tym Page rank zjechał do 0, a co to oznacza dla katalogu stron to chyba wiadomo :(

Nadmieniam, iż nie kupowałem linków w żadnych SWL

Skojarz z tym:

A jak taki blast na podstrone wpisu może wpłynąć na sam katalog.pressel?

A jak może wpłynąć? Tylko pozytywnie :)

https://www.forum.opt...w/#entry1079139

Nie do końca rozumiem. Nigdy żadnych blastów nie robiłem, katalog był pozycjonowany jedynie w innych katalogach, preclach i poprzez linki zwrotne na dodawanych stronach.

Ktoś kto dodał swoją stronę do katalogu mógł puścić blast'a na podstronę z wpisem.

I za to mogłem dostać filtr? Przecież gdyby to tak działało to w ten sposób można każdy katalog zafiltrować. W GWT miałem taki komunikat:

"Dear site owner or webmaster of www.katalog2b.pl,

We've detected that some of your site's pages may be using techniques that are outside Google's Webmaster Guidelines.

Specifically, look for possibly artificial or unnatural links on your site pointing to other sites that could be intended to manipulate PageRank. Examples of unnatural linking could include selling links to pass PageRank or participating in link schemes.

We encourage you to make changes to your site so that it meets our quality guidelines. Once you've made these changes, please submit your site for reconsideration in Google's search results.

If you have any questions about how to resolve this issue, please see our Webmaster Help Forum for support.

Sincerely,

Google Search Quality Team"

Domyślam się, że to za seopilota, ale usunąłem go już dawno, a google nie chce mi zdjąć filtra:

Dear site owner or webmaster of https://www.katalog2b.pl/,

We received a request from a site owner to reconsider www.katalog2b.pl for compliance with Google's Webmaster Guidelines.

We've reviewed your site and we believe that some or all of your pages still violate our quality guidelines

In order to preserve the quality of our search engine, pages from www.katalog2b.pl may not appear or may not rank as highly in Google's search results, or may otherwise be considered to be less trustworthy than sites which follow the quality guidelines.

If you wish to be reconsidered again, please correct or remove all pages that are outside our quality guidelines. When such changes have been made, please visit ..... and resubmit your site for reconsideration.

Co teraz? :(

Domyślam się, że to za seopilota, ale usunąłem go już dawno, a google nie chce mi zdjąć filtra:

nie za seopilota tylko za własną głupotę jak już ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Głupia rada: Usuń "Promowane serwisy:" i daj do rozpatrzenia.

Tylko najpierw zaczekaj, aż ktoś skrytykuje mój pomysł :)

Usunąłem i zgłaszam. Zobaczymy :)

Niezły musiał być syf, skoro po wyrzuceniu tylu rzeczy nadal jest 16 linków wychodzących, od zlewozmywaków, przez boreliozę do wtryskiwaczy.

No ale powodzenia...

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

Głupia rada: Usuń "Promowane serwisy:" i daj do rozpatrzenia.

Tylko najpierw zaczekaj, aż ktoś skrytykuje mój pomysł :)

Usunąłem i zgłaszam. Zobaczymy :)

Niezły musiał być syf, skoro po wyrzuceniu tylu rzeczy nadal jest 16 linków wychodzących, od zlewozmywaków, przez boreliozę do wtryskiwaczy.

No ale powodzenia...

Jak sprawdzasz te linki wychodzące? Teraz mam tylko ten w stopce, ale to warunek licencji na skórkę. Poszukam jakiejś innej, bez linków wychodzących.

nie za seopilota tylko za własną głupotę jak już ...

To znaczy? Chyba wyraźnie wskazali, że za sprzedaż linków i przekazywanie mocy PR, więc wydaje mi się, że to właśnie za seopilota.

Teraz mam tylko ten w stopce, ale to warunek licencji na skórkę. Poszukam jakiejś innej, bez linków wychodzących.

Externe Links (24)

# URL Linktext

1 prezentynachrzest.com ImageLink prezent na chrzciny dla dziewczynki

2 prezentynachrzest.com ImageLink prezent na chrzciny dla dziewczynki

3 lakmeks.pl ImageLink malowanie proszkowe

4 busy-do-holandii.pl ImageLink Oferty busów do Holandii, przewozy osobowe z

Polski do Holandii,

5 busy-do-holandii.pl ImageLink Oferty busów do Holandii, przewozy osobowe z

Polski do Holandii,

6 prezentynachrzest.com ImageLink prezent na chrzciny dla dziewczynki

7 krolik-bugs.com ImageLink Bohater naszego dzieciństwa Królik Bugs

8 borelioza.org.pl ImageLink Borelioza

9 ajla.pl ImageLink Darmowy katalog stron

10 seolight.pl/?ref=107 ImageLink SeoLight

11 prezentynakomunie.pl Prezenty na Komunie

12 prezentynakomunie.pl ImageLink Prezenty na Komunie

13 kadrywpraktyce.pl Prawo pracy w teorii i praktyce. Portal dla

pracodawców i pracowników »

14 annaellwart.pl Noclegi w Chłapowie, Kwatery nad morzem. »

15 lakmeks.pl malowanie proszkowe »

16 tlumaczenie-dokumentow.pl Tłumaczenia Warszawa »

17 ajla.pl Darmowy katalog stron »

18 busy-do-holandii.pl Oferty busów do Holandii, przewozy osobowe z

Polski do Holandii, »

19 wtryskiwacz.com Regeneracja wtryskiwaczy »

20 borelioza.org.pl Borelioza »

21 niechorze.tv Kamera Niechorze - noclegi i pokoje w Niechorzu

»

22 alice.szczecin.pl Mikrodermabrazja »

23 seolight.pl/?ref=107 ImageLink SeoLight

24 promar24.pl Zlewozmywaki

Polskadirect.pl - Dobry katalog firm - Firmy od A do Z

REKLAMA od A do ZFIRMY REKLAMOWE – USŁUGI REKLAMOWE – AGENCJE REKLAMOWE – KATALOGI STRON I FIRMZAPRASZAMY DO REKLAMY

REKLAMA DŹWIGNIĄ HANDLU !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności