Skocz do zawartości

Filtr za seopilota

rissah

Rekomendowane odpowiedzi

W przypadku katalogu jesteś raczej na straconej pozycji. Ludzie nagminnie 'dopalają' swoje wpisy SWLami zapewniając jednocześnie katalogom filtry.......

Sam tydzień temu dostałem : 'powiadomienie o wykryciu nienaturalnych linków do witryny' - katalogu, którego nigdy osobiście nie dotykałem żadnym swlem. Jak widać Google dobrze wie kogo karać, kogo nie :) - potrafią rozpoznać czy robi to właściciel, czy ktoś inny..

Spróbuj może przelecieć wszystkie swle i zablokować w nich możliwość linkowania swojego katalogu. Tylko, że nie wszyscy właściciele swl wykazują się w tym wypadku rozumem - jeden odpisał mi , że to usług płatna....

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

nie za seopilota tylko za własną głupotę jak już ...

To znaczy? Chyba wyraźnie wskazali, że za sprzedaż linków i przekazywanie mocy PR, więc wydaje mi się, że to właśnie za seopilota.

To znaczy, że sam wstawiłeś kod seopilota, a nie seopilot zrobił włam na ftp i Ci kod wstawił. Stąd masz filtra nie za seopilota a za głupotę, bo dziś mądry ludź nie wrzuca SWL'i na te strony, na których mu zależy. ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Oj tam od razu za głupotę. Trzeba się uczyć na błędach :blum:

Wszystkie promowane serwisy już usunięte z głównej, więc te 24 linki wychodzące powinny niedługo zniknąć.

A co do głupoty - no właśnie, nauczyłem się na błędzie :). Ale to już naprawdę dziwne, skoro można dostać filtr albo ban za to, że ktoś sobie podbija swój wpis. A że trzeba właścicielom niektórych SWL płacić za to, żeby zablokowali dane strony, to już mi to trochę przypomina szantaż :)

Tylko, że nie wszyscy właściciele swl wykazują się w tym wypadku rozumem - jeden odpisał mi , że to usług płatna....

M

Bez jaj - który to ? To już jest ostatnie szmaciarstwo w/g mnie ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Tylko, że nie wszyscy właściciele swl wykazują się w tym wypadku rozumem - jeden odpisał mi , że to usług płatna....

M

Bez jaj - który to ? To już jest ostatnie szmaciarstwo w/g mnie ....

Popieram zapytanie - może czas zacząć piętnować takie zagrywki.

Well, tu chyba nie chodzi o posiadanie reklam SeoPilota. W końcu wyświetlając reklamy innych nie zdobywasz nienaturalnie linków do własnego serwisu. Może się mylę, ale w taki sposób mogą zbanować większość serwisów. Reklama w formie linków to normalna forma reklamy, nie widzę sensu banować za nią. Po prostu, niezłe blasty musiałeś mieć puszczane.

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

Brakuje jeszcze tylko ogłoszeń w stylu "za niewielką opłatę miesięczną zobowiązuję się nie rumakować twojej domeny " ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Well, tu chyba nie chodzi o posiadanie reklam SeoPilota. W końcu wyświetlając reklamy innych nie zdobywasz nienaturalnie linków do własnego serwisu. Może się mylę, ale w taki sposób mogą zbanować większość serwisów. Reklama w formie linków to normalna forma reklamy, nie widzę sensu banować za nią. Po prostu, niezłe blasty musiałeś mieć puszczane.

Ale to nie były reklamy seopilota, tylko wykupione przez kogoś w tym serwisie linki. Po wstawieniu kodu ich widgetu w stopce wyświetlało mi linki do trzech stron, które kupiły te linki w seopilocie.

Może to tylko zbieżność, bo filtr dostałem w okolicach 25 kwietnia (czasy Pingwina), ale z wiadomości w GWT mniemam, że to za to właśnie. Wcześniej na stronie głównej miałem kilka linków wychodzących (do stron dodanych jako wpisy premium SMS) i PR mojego katalogu skoczył z 2 do 4 niezależnie od tych linków wychodzących. Już sam nie wiem..

Ale to nie były reklamy seopilota, tylko wykupione przez kogoś w tym serwisie linki. Po wstawieniu kodu ich widgetu w stopce wyświetlało mi linki do trzech stron, które kupiły te linki w seopilocie.

Czyli ty płacisz za to, że KTOŚ pozyskał nienaturalnie linki do swojej witryny przez twoją stronę?

Moim zdaniem to, że reklamujesz program do katalogowania z refem sugeruje samo przez się, że go używasz. A katalogowanie i preclowanie naturalne chyba nie jest. Ekspertem nie jestem, stąd nadmierne używanie "chyba" i "moim zdaniem".

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Czyli ty płacisz za to, że KTOŚ pozyskał nienaturalnie linki do swojej witryny przez twoją stronę?

Moim zdaniem to, że reklamujesz program do katalogowania z refem sugeruje samo przez się, że go używasz. A katalogowanie i preclowanie naturalne chyba nie jest. Ekspertem nie jestem, stąd nadmierne używanie "chyba" i "moim zdaniem".

Ja za nic nie płacę. Seopilot zaakceptował mój katalog, bo miał bardzo dobre statystyki. Wstawiłem na stronę ich kod, dzięki któremu w stopce pojawiło się ich pole z linbkami, które sprzedali w swoim systemie.

Co do programu, który reklamuję - kupiłem go do katalogowania i preclowania, to oczywiste. Używam go, dodając do katalogów cztery swoje strony, a do precli dodatkowo jedną z nich. A bardziej nawet niż do katalogowania używam go do mieszania tekstów, z których korzystam na blogach zapleczowych.

Nie zgadzam się z opinią, że preclowanie nie jest naturalne. O ile katalogi to faktycznie "sztuczne" linki, tak artykuły z linkami już chyba niekoniecznie. Zaznaczam, że to moja prywatna opinia pozycjonera - amatora :)

Co do programu, który reklamuję - kupiłem go do katalogowania i preclowania, to oczywiste. Używam go, dodając do katalogów cztery swoje strony, a do precli dodatkowo jedną z nich. A bardziej nawet niż do katalogowania używam go do mieszania tekstów, z których korzystam na blogach zapleczowych.

Nie zgadzam się z opinią, że preclowanie nie jest naturalne. O ile katalogi to faktycznie "sztuczne" linki, tak artykuły z linkami już chyba niekoniecznie. Zaznaczam, że to moja prywatna opinia pozycjonera - amatora :)

Naturalność linków z precli nie ma tu nic do rzeczy - nie ma też znaczenia to, do czego używasz programu. Reklamujesz go na swojej stronie jako coś do zdobywania wyższych pozycji w google. Czy to może być przyczyną jakiejkolwiek akcji ze strony google w związku z twoją stroną? Moim zdaniem tak, ale poczekaj na opinię kogoś bardziej doświadczonego. Moim zdaniem twój katalog nie reprezentuje nic wartościowego w obecnej formie, ale to też moja opinia ;)

Naturalność linków z precli nie ma tu nic do rzeczy - nie ma też znaczenia to, do czego używasz programu. Reklamujesz go na swojej stronie jako coś do zdobywania wyższych pozycji w google. Czy to może być przyczyną jakiejkolwiek akcji ze strony google w związku z twoją stroną? Moim zdaniem tak, ale poczekaj na opinię kogoś bardziej doświadczonego. Moim zdaniem twój katalog nie reprezentuje nic wartościowego w obecnej formie, ale to też moja opinia ;)

Ja myślę, że reklama programu do pozycjonowania raczej nie jest przyczyną filtrów, tym bardziej, że w chwili nałożenia filtra katalog miał inną skórkę i nie było na nim żadnych reklam. Oczywiście, że teraz katalog nie prezentuje nic specjalnie wartościowego, zgadzam się z tym, ale kombinuję różne rozwiązania i skórki i linki itp., żeby tylko z filtra wyjść, potem wrócę do rozwiązań, które dały mojemu katalogowi PR4 i dużo lepsze statystyki.

... Co może być przyczyną?...

Skoro po usunięciu seopilota strona nadal narusza wskazówki jakościowe to jak myślisz?

Przyczyną jest niestety całokształt służący pozyskiwaniu nienaturalnych linków

- Pozwalanie na wybór anczora

- Pozwalanie na linkowanie z preclopodobnych opisów

- Okienko reklamowe - to już nie jest rozpatrzenie, ale płatny link

Możesz się pocieszyć jedynie, że nie jesteś sam w tej niedoli. :)

Albo przerobisz te 400 wpisów jakie masz na opisy zdatne dla ludzi i usuniesz z nich anczory, a w tytułach ustawisz nazwę domeny/marki/firmy, albo nie licz na odfiltrowanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności