Skocz do zawartości

Czy mogę umieszczać reklamy w ten sposób?

Markuz

Rekomendowane odpowiedzi

A powiedzcie mi, bo nie mam zamiaru w to się bawić, czy jak wybiorę wszystkie odpowiedzi to formularz to skrypt zakończy test? Czy wypełniam i nic się nie dzieje i ludzie szukając przycisku klikają w reklamę?

Bo w 2 przypadku, jest to ewidentne wprowadzenie usera w błąd

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

• 2 miesiące temu...

@Hicarian: nic się nie dzieje, a strona od co najmniej 2 miesięcy działa.

Ja myślę, że tam by się dobrze sprawdził jakiś program partnerski płatny za wypełnienie formularza. Ktoś przed pół godziny rozwiązuje zagadki, klika w reklamę PP, zostaje przekierowany do landing page'a z rejestracją i wypełnia np. formularz umawiający na spotkanie w sprawie kredytu ;).

Myślę, że sporo osób wypełniłoby formularz bez czytania co wypełniają.

I tutaj powracamy do kwestii polityki adSense, nie można wprowadzać usera w błąd, ani prowokować wystąpienia przypadkowych kliknięć. Dla mnie sposób wydaje się być fajnym - dla jasności nie potępiam, jednak google może.

Zwłaszcza, że adsensy potrafią wyłapać z automatu stronę która została stworzona z myślą o adsense, a nie o użytkownikach.

Wyłapanie czegoś takiego przez skrypt jest praktycznie nie możliwe.

Jedynie może dostać ostrzeżenie w przypadku donosu

Niektórzy mówią, że dobry programista django jest na wagę złota. Zapraszam Cię na mój blog prawiący o informatyce.
Najlepsze suchary w sieci.

Nie chodziło mi w tym zdaniu o ten konkretny przykład bo jest to logiczne, że można coś takiego napisać.

Bardziej miałem na myśli to, że Google nie ma możliwości sprawdzenia tego typu zagrywek ponieważ musiało by znać wszystkie schematy takich działań.

Jeżeli takie działanie jak ukazane powyżej było by używane na masową skalę, może programiści napisali by sprawdzanie przez bota takich rzeczy, natomiast w takich drobnych przypadkach to wątpię by specjalnie siedzieli i wymyślali jak tutaj można zagrać.

Poza tym submita można ukryć.

Nie wiem też czy słyszeliście, że można zbudować strone całkiem inną dla człowieka i robotów google. Mimo wszystko takie zachowanie jest z reguły bardzo szybko wychwytywane i banowane wiec nie polecam.

Niektórzy mówią, że dobry programista django jest na wagę złota. Zapraszam Cię na mój blog prawiący o informatyce.
Najlepsze suchary w sieci.

Nie chodziło mi w tym zdaniu o ten konkretny przykład bo jest to logiczne, że można coś takiego napisać.

Bardziej miałem na myśli to, że Google nie ma możliwości sprawdzenia tego typu zagrywek ponieważ musiało by znać wszystkie schematy takich działań.

A skąd założenie, że nie zna? xD

Jeżeli takie działanie jak ukazane powyżej było by używane na masową skalę, może programiści napisali by sprawdzanie przez bota takich rzeczy, natomiast w takich drobnych przypadkach to wątpię by specjalnie siedzieli i wymyślali jak tutaj można zagrać.

Myślę, że siedzą i wymyślają. To nie jest wyszukiwarka napisana przez 3 nastolatków, tylko wiesz... "Wielkie i potężne G" :P Ponadto widziałem już niestety takich stron dużo.

Poza tym submita można ukryć.

Co google od razu wyłapie :P

Nie wiem też czy słyszeliście, że można zbudować strone całkiem inną dla człowieka i robotów google. Mimo wszystko takie zachowanie jest z reguły bardzo szybko wychwytywane i banowane wiec nie polecam.

Słyszeliśmy słyszeliśmy, bo kiedyś było to w miarę skuteczne, i ludziom do głowy nie przychodziło że Google się skapnie x)

Stety / niestety ale algorytmy są coraz mądrzejsze.

Tak czy inaczej zgadzam się z Tobą, że jest to o wiele bardziej bezpieczne, niż jawne próby oszustw.

Naprawdę tak ciężko wykryć formularz z opcją zaznaczenia ( <input type="radio"), bez klawisza wyślij ( <input type="submit" )? :P

Takie rzeczy to nawet ja potrafię napisać, zasadniczo jest to 1 wyrażenie regularne. :P

Błąd!! Przycisk będzie widoczny w źródle ale można zastosować CSS i display:none albo można napisać skrypt js zwracający false po naciśnięciu submit lub ukrywający przycisk po 10-15 sekundach. Technik jest wiele.

--------------Dno jest wtedy,kiedy nie ma juz nawet mułu.--------------------

Turystyka na sprzedaż , Podróże małe i duże, Egipt, Turcja, Tunezja, Chorwacja...

Poszukuję zatrudnienia.

Będzie bez linka a co :D

poezjapozycjonowania(kropka)blogspot(kropka)com

NEW!!! - Blask Serpów (Prolog) W przygotowaniu: Chapter 1 - Blask Serpów

Witam!

Ostatnio w sieci znalazłem ciekawy sposób na zachęcenie użytkowników do kliknięcia w reklamę : https://testypsycholo...test_na_iq.html

Co o tym myślicie? Czy jest to dozwolone?

niestety strona wymusza na użytkowniku klikniecie w reklamę, możesz kiedyś dostać ostrzeżenie przez Pana G.

Jeśli chcesz wiedzieć czy dostaniesz bana, zadaj sobie zawsze poniższe pytanie:

Czy umieściłbyś na swojej stronie reklamy własnego serwisu, sklepu lub usługi?

Zobacz patent na xDxD.pl z przyciskiem pobierz.

AdNews - tania i skuteczna reklama zawierająca linki, imitująca post forum lub zajawkę artykułu.

tania i skuteczna reklama CPC kampanie reklamowe promocja stron

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności