Skocz do zawartości

[propozycja] Jedomyślne skasowanie postów :)

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

Biorąc udział w zbędnej dyskusji:

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/156047-nowa-strona-jakie-narzedzia/#entry1079786

która nic nie wnosi do tematu { tak na marginesie tylko pokazuje, że co niektóry nie potrafią przyznać się do błędu } i powoduje, że główny wątek, problem, pytanie, ginie w natłoku zbędnych wyjaśnień, kłótni, przepychanek itd jednym słowem tych elementów które być nie powinny w merytorycznie prowadzonej dyskusji doszedłem do wniosku, że przydała by się opcja "jednomyślne skasowanie".

Czyli jest jakiś przycisk - opcja zgłoszenia do uczestnika dyskusji propozycji o wykasowanie .... jeśli uczestnik się zgadza [klika na akceptuj] i zgłoszone wątki są kasowane lub przenoszone do kosza bez udziału moderatora. Nie chodzi też by pisali do siebie PM'y bo się będą w nich dodatkowo wykłócać ;)

Nie jest to dokładny opis - algorytm dla implementacji takiego mechanizmu, ale zarys działania dla takiej funkcji. Która IMHO zaoszczędziła by moderatorom pracy wprowadziła i mogła by uczynić wątki bardziej użytecznymi i przejrzystymi ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nawet nie zrozumiałeś o co chodzi :olaboga:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Z tematu "Płatne Pio"

hym.. a nie ma jakiejs wtyczki gdzie mogliby userzy oznaczac przydatne/nieprzydatne posty..

3 minusy i post przestaje być widoczny...

dokładnie takie rozwiązanie zdaje egzamin. możliwość oceny każdego posta na plus i minus dałaby wiele możliwości m.in. sortowania odpowiedzi wg oceny. goście nie musieliby wówczas przeglądać 100 stron odpowiedzi w temacie o pingwinie, tylko włączyliby sortowanie wg ocen i od razu pojawiłyby się te najtrafniejsze wg algorytmu oceny. moim zdaniem brakuje tego.

Dobra, jest opcja "Raportuj", można wpisać: "Offtop" i niech moderator zadecyduje
Przy tak dynamicznym forum moderator musiał by poświęcać na to dużooooo czasu. Zamiast tego "zmoderować" mogli by siebie sami userzy. Przynajmniej tak ja to widzę ;)

@Mion - zauważ, że wielu userów, którzy maja tutaj bardzo wiele do powiedzenie g.... wiedzą ale posty napierniczają bo w końcu linki zdobywają do swoich wspaniałych serwisów w sygnaturkach. I jeżeli ktoś w takim bezsensownym temacie jaki przykład podałeś ( a można ich tutaj podać wiele) walnął np. 50 postów to myślisz, ze zdecyduje się stracić takie wspaniałe linki?

walnął np. 50 postów to myślisz, ze zdecyduje się stracić takie wspaniałe linki?
Ja na to patrzę inaczej i prawdę powiedziawszy w ogolę nie brałem takiej argumentacji pod uwagę.

Uważam, że jeśli dojdzie do wniosku, że jednak nie miał racji lub fragment dyskusji w której uczestniczył z drugim przypomina "grę w tenisa" i przepychankę mógł by zaakceptować zgłoszenie i zgodzić się na automoderację.... W końcu linki miał by nadal, ale z kosza ;)

Jedyne, do czego mogę się przyznać to fakt, że wyraziłem się niejasno.

Testowanie czegokolwiek, czego nie jesteśmy pewni na naszym markowym produkcie to idiotyzm i nie chodzi tu o branże SEO tylko o każdy aspekt życiowy.

Takie rzeczy naprawdę trzeba tłumaczyć?

Ja na samym początku zgłosiłem posty do kasacji :) Idiotyczna dyskusja, która nie powinna mieć miejsca. Zamiast szukać sensacji na wakacje, polecam wziąć się do pracy.

Czy zbędnej Mion to nie wiem , czy nic nie wnoszącej to też bym polemizował , w końcu założyłeś ten wątek i jest to ciekawy pomysł, zawsze to parę procent mniej postów zbędnych będzie przez co szybciej się bedzie wyszukiwać potrzebne informacje.

A tak w ogóle to powróciłem do samego czytania forum , cóż dłużej to potrwa ale przynajmniej unikne takich ataków jak twoich w tym zbędnym temacie w którym brałeś udział :)

Mion rozumiem o co tobie chodzi, ale znając realia polskiego biznesu SEO, to będzie narzędzie dla szkodzenia niewygodnym osobom, konkurencji i td. Wątpię żeby można było zrobić coś na zasadzie hurtowej moderacji. Jedyne wyjście to po-prostu założyć jakieś konto gdzie każdy mógł by dawać dobrowolnie parę ZL , z tej puli opłacać większe poświecenie czasu obecnych moderatorów, lub opłacić nowego( nowych) dodatkowych.

Automatycznie niestety nie da się zrobić to o czym mówisz bo prawdopodobieństwo nadużyć było by dość wysokie.

Ja na samym początku zgłosiłem posty do kasacji :) Idiotyczna dyskusja, która nie powinna mieć miejsca. Zamiast szukać sensacji na wakacje, polecam wziąć się do pracy.
Widzę, ze ty nadal swoje.... szkoda, że tylko na tyle cie stać.

Kto szuka sensacji - żałosny jesteś :glaszcze:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności