Skocz do zawartości

Jak stworzyć w miare dobre zaplecze?

zxczxczxc

Rekomendowane odpowiedzi

liczbę stron zapleczowych dobiera się do zadania. Oczywiście najlepiej mieć własne domeny nad którymi ma się 100% władzę. Jednak warto dla dywersyfikacji domen mieć także zaplecza na darmówkach ale pamiętajmy, że to musi być tylko część zaplecza. Moim zdaniem też @soprano udzielił najlepszych rad. Pamiętajmy jednak i o katalogach, bo linki mimo, że tracą na mocy jak produkty omni, lub jak złoty w latach 90-tych to i tak warto do kilkuset katalogów się dodać.Web2.0 i fora to też wciąż intratny sposób na zdobywanie TR i PR.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dlaczego nie możesz podlinkować bloga ?

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Do niemoderowanych katalogów spokojnie możesz dodać darmówki :faja: , oprócz tego tak jak pisał kolega, są księgi gości, sygnaturki na forach, komentarze blogów itd. Katalogi to tylko mały wycinek linków i to wcale nie najlepszy.

OK Powiem tak, kupiłem trochę linków, zleciłem katalogowanie swojej strony i w miarę jestem zadowolony z efektów. Obecnie planuję rozszerzenie swojego serwisu i ustawieniu go na 16 regionalnych domenach każda wypozycjonowana na 30 regionalnych słów kluczowych.

Doszedłem do wniosku iż na kupnych linkach temat jest bardzo kosztowny - pora pomyśleć o własnym zapleczu a kupnymi linkami tylko się posiłkować. Przykładowo jeżeli zapłacę komuś za katalogowanie 30 PLN za stronę pomnożę to razy kilkanaście stron to taniej mnie wychodzi zakup dodawarki.

Ale wracamy do tematu zaplecza.

Do wyboru mam 3 rozwiązania

- Ustawienie go na blogach

- ustawienie go na darmowych domenach

- ustawienie go na kupionych domenach (mówiąc o kupionych mam na myśli zakup domeny o pr>0)

Każde z tych rozwiązań ma swoje zalety i wady

1. Blogi - zaleta jest taka iż za domenę nie płacę, muszę go skatalogować ( nie zamierzam wkładać dużo wysiłku w promocję stron zapleczowych - chcę to zrobić automatem (skoro twierdzicie iż można blog skatalogować)

2. Darmowe domeny -nie płacę za domenę ani serwer - ale w sumie moje to to nie jest - też muszę to skatalogować

3. Kupne domeny - jeżeli kupię mocną domenę to moc linków będzie największa - ale i koszty najwyższe

Jeżeli mówię w tym momencie o utworzeniu 300 domen zapleczowych to wychodzi nawet przy regionalnych prawie 1500 PLN rocznie.

Pytanie jest takie czy 1000 linków wychodzących z jednej strony zapleczowej to dużo?

(Po 60 na każdą ze stron po 3 na każdy z anchorów)

10 linków wychodzących z twojego prywatnego zaplecza to dużo, a co dopiero dwa zera więcej :)

Jeżeli chcesz mieć "mocne zaplecze" to musisz jemu również dużo czasu poświęcić, bo sam automat to nie to samo co własnoręcznie zdobyte linki :)

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

a gdzie zróżnicowany hosting dla tych 300 domen? przedłużenie roczne to już 4500 netto ....

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

Wiem, że to 4500 PLN rocznie, ale to i tak lepiej niż 100 PLN za słowo miesięcznie (reklama z tej strony bo to wychodzi sto razy więcej.

Ale fakt licząc 400 anchorów razy 600 linków (taki szacunek coś musiałłem przyjąć) to 240 tys linków 24 tys domen - Jezu masakra. Jak nad tym zapanować???

Mówię 2 linki na anchor czyli stronę a co za tym idzie 800 na domenę . kierowane do 20 różnych domen.

Naprawwdę to taka farmerska liczba???

Magia wielkich liczb - nie do końca - jeżeli np szukasz noclegu w woj lubelskim to masz noclegi lublin, hotele lublin, pensjonat lublin itd - spokojnie nie zamierzam pozycjonować strony na wszelkie możliwe słowa. Zresztą zaplecze ma służyć do wypozycjonowania 16 domen - po jednej dla wojewodztwa/regionu.

20 anchorów na domenę - to chyba nie jest dużo - ktoś tu napisał iż stronę należy pozycjonować na ok 30 fraz - ja mówię o 20tu. Wiem iż 20x 16 to nie 400 ale na tym etapie wolę wszystkie szacunki (łącznie z kosztami i wymaganą pracą) zawyżać by potem być pozytywnie zaskoczony.

Sam raczej nie ogarniesz tworzenia i linkowania zaplecza na 300-400 domen jednocześnie. Może lepiej będzie zrobić zaplecze na jeden region, sprawdzić jak idzie, jaka jest konkurencja i ile pracy potrzeba? Obawiam się że tworzenie zaplecza dla wszystkich regionów/fraz skończy się na braku zapału aby skończyć to co się zaczęło.

Dodatkowo w tym co piszesz nigdzie nie szacujesz kosztów pracy na stworzenie takiego zaplecza. A wchodzą na to teksty, serwer, generator zaplecza lub klikanie ręcznie.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

a gdzie zróżnicowany hosting dla tych 300 domen? przedłużenie roczne to już 4500 netto ....

Chyba miałeś na mysli gó**o warte regionalki ? bo mi wychodzi ok 14 tyś ....

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności