Skocz do zawartości

Jak stworzyć w miare dobre zaplecze?

zxczxczxc

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

seonerd - e tam, przy 300. domenach cena regionalki IDN spada do 2.5zł w dropped (rejestracja i odnowienie), więc mi wychodzi 750 :D

Jeśli chodzi o koszty domen/odnowień to dropped faktycznie wychodzi zdecydowanie najtaniej. Ale kupowanie od razu setek domen i ogarnianie wszystkiego naraz to jak łapanie kilku srok za ogon. Zacznij spokojnie od kilku fraz i systematycznie dokupuj domeny, powiększaj zaplecze - nie władujesz się od razu w niewiadomo jakie koszty i wszystko będziesz mógł z głową zrobić.

• 1 miesiąc temu...

Zaplecze można postawić za darmo. Ja tak zaczynałem i dobrze na tym wyszedłem. Z kilkudziesięciu stron po kilku latach zrobiły się setki. Zacznij od postawienia blogów na wordpress.com, blogspot.com, blox.pl itp. Napisz na nich po kilka artykułów i lekko podlinkuj za pomocą katalogów. Teraz zostaw wszystko na kilka miesięcy, aby się zakisiło (jak ogórki). W zasadzie budowa zaplecza przypomina trochę robienie wina. Wiadomo, że im starsze tym lepsze. Proces ten można powtarzać dla każdej strony docelowej.

a co z domenami?

• 9 miesięcy temu...

Przepraszam, ze odkurzam stary temat. Ale mam kilka pytan na ktore nie moge znalezc odpowiedzi,:

1. do tej pory myslalem, ze stawiajac bloga pod pozycjonowana strone najlepiej, zeby raz na tydzien pojawial sie na niej artykul tak ok. 1000 znakow. Natomiast tutaj zrozumialem, ze jesli taki blog ma juz ok. 15 artykulow (z linkami) to juz jest ok i mozna go tak zostawic.

czy dobrze zrozumialem? Czyli lepiej miec 20 blogow, gdzie w kazdym bedzie ok. 15-20 artykulow i dalej moga stac latami nie ruszane, niz powiedzmy 5 blogow, ale ktore beda na okraglo aktualizowane co 1-2 tygodnie?

2. Czy dajac raz na tydzien artykul ok. 1000-1500 znakow, czy moge w kazdy umieszczac 2-3 linki? Tez tu mam sprzeczne informacje, niektorzy mowia, ze spokojnie mozna umieszczac, a niektorzy nawet pisza, ze najlepiej pisac 2-3 artykuly bez zadnego linku i dopiero potem kolejny z linkami, i tak na ok. 15 artykulow miec tylko 4 z nich z linkami. Bo inaczej google moze zbanowac strone, czy uznac ja za farme.

3. Jesli mam 2 takie same domeny, ale z roznym rozszerzeniem moge z nich zrobic 2 oddzielne blogi? (oczywiscie na innych serwerach), np. domena.pl i domena.com czy jako, ze nazwy sa takie same, to google i tak to potraktuje jako jedna?

z gory dziekuje za odpowiedz.

1. majac do wyboru 5 blogów z kilkuset artykulami kontra kilkaset blogow z 5 artykulami wybralbym ta druga opcje. Inna sprawa ze blogi powinny byc caly czas aktualizowane, warto sobie ustawic (w Microsite Managerze można dodać harmonogram i o tym zapomniec), aby ciagle raz na jakis czas dodawalo artykuly. Wszystko zalezy od kosztow i jakosci naszego zaplecza.

2. z mojego doswiadczenia nie ma to znaczenia, mozna za kazdym razem dawac linki

3. sa to 2 rozne strony oczywiscie

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności