Skocz do zawartości

Gsa Search Engine Ranker - Extremely Powerful Linkbuilding Software

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

co się dzieje jak wszystkie prywatne proxy z jakiejś przyczyny nie odpowiadają? Bo chyba wiesz, że te proxy maja miedzy innymi limit jednoczesnych połączeń i inne programowe ograniczenia? To Tobie powiem GSA Twojego kolegi postuje publicznymi.

Cieszcie się, że Vnet wysyła ostrzenia, każdy inny host ( nie bullet) banuje od razu bez ostrzeżenia i nie odblokowuje nawet aby oddać pliki.

EOT

• Odpowiedzi 791
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

może mi ktoś powiedzieć jak to jest, że według wszystkich poradników 10 proxy na kilka projektów wystarczy na cały miesiąc, jak u mnie 5 dedykowanych proxy wystarcza na 1 dzień...
Przy czym mam ustawienia, że praktycznie do wszystkiego używam proxy publiczne (neostrada więc łatwo robić miękki reset za pomocą zennpostera), a prywatne używam tylko do wysyłania, przy czym Threads = 40

proxy kupuje tutaj:

https://buyproxies.org/

u mnie 5 dedykowanych proxy wystarcza na 1 dzień

może napisz co znaczy 5 proxy starcza na jeden dzień bo nikt tu nie ma szklanej kuli ;) Jakieś logi z Gsa / dokładniejszy opis problemu.

praktycznie do wszystkiego używam proxy publiczne (neostrada więc łatwo robić miękki reset

Czyli do czego? Do sprawdzania maili to zastosowanie nie ma sensu, do weryfikacji linków też, jedynie można tym zrobić to sprawdzanie PR (tylko po co to komu). Harvestować się nie da resetując neo (tzn teoretycznie się da ale z taką prędkością że zanim coś sensownego zharvestujesz to minie kilka miesięcy).

@up dedykowane proxy używam tylko do wysyłania ...

Kupiłem kilka pakietów po 5 proxy (oczywiście każdy spalił się po kilku godzinach - max wysyłało przez całą dobre) i stwierdziłem, że jest coś nie tak .. więc napisałem tutaj i licze na to, że może ktoś mi wytłumaczy/podpowie mniej więcej jak mam użyć tych proxy żeby tak szybko nie kończyły swojego żywota :)

Próbując działać z prywatnymi proxy posiłkowałem się tym:

https://gsaserseo.pl/instrukcja/ustawienia-programu/konfiguracja-proxy/

różnica u mnie polega na tym, że ja:
Submission mam na prywatnym, a reszte na publicznym.

PS. Jeśli chodzi o resetowanie routera i możliwości to ja nie widzę w tym nic złego - LpM na poziomie 35-45 więc nie jest najgorzej (korzystając tylko z publicznych - liczyłem, że prywatne pozwolą mi na znacznie lepsze efekty ale jak narazie nie odczuwam tego ...)

5 proxy (oczywiście każdy spalił się po kilku godzinach

Co rozumiesz przez "spalił" ? Bo proxy spalone w google a martwe to dwie zupełnie różne rzeczy.

gsaserseo.pl/instrukcja/ustawienia-programu/konfiguracja-proxy/

Te settings ... szkoda gadać. Do weryfikacji proxy w ogóle nie są potrzebne. Weryfikacja przez proxy może tylko spowalniać lpm. To samo z email checking (nie używam do tego proxy). Ważne jest również zaznaczenie "skip proxies for identification".

Kolega chyba wielu rzeczy nie rozumie w kwestii samego GSA i proxy bo nie wiem co ma wspólnego resetowanie routera z publicznymi proxy. Jeżeli używasz publicznych proxy - nie resetujesz routera. Jeżeli resetujesz router po to żeby zmieniać co chwile IP - nie używasz proxy.

LPM nie mówi wiele bo zależy od engine. Zupełnie inny LPM będziesz miał na blog comments, a inny na drupalach.

dobra chyba zrozumiałem swój błąd... po prostu w GSA proxy mi wywalało z "aktywne proxy" wgrałem je na nowo i działają, czyli mam kilka pakietów :)

@up dokładnie, nie rozumiem wszystkiego jeśli chodzi o programy typu GSA - robię wszystko ręcznie jednak przychodzi taki moment w życiu każdego z nas, że trzeba uczyć się automatyzować swoją prace bo dnia powoli brakuje ...

• 3 tygodnie później...

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co trzeba mieć (jaki plugin lub ustawienia) na stronie ze skryptem drupal lub joomla aby GSA tam zalinkował? Chodzi o strony własne a nie "czyjeś". Z wordpressem pewnie nie będzie problemów bo ten skrypt dość dobrze znam, ale na joomli lub dupalu już nie bardzo.

A po poszukuje odp.

Czy "Catalyst Web CMS" to ksiega gosci, article czy inny typ?

Czy może ktoś podesłac klika linków?

bo w pliku Catalyst Web CMS.ini jest tylko "ForumRetrieve.aspx" jako footprint i jak go wpisuje w Google to mam rózne wyniki

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności