Skocz do zawartości

Gsa Search Engine Ranker - Extremely Powerful Linkbuilding Software

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 791
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mi się wydaje że możesz mieć w windowsie blokowane w pliku "host" C:\Windows\System32\drivers\etc\host przez np CS ustawione Antigate jako localhost trzeba usunąć i powinno zacząć trybić. Bo blokowane może być emulacja np CS lub CB. Miałem ten sam problem kiedyś z DBC i po skasowaniu w localhost zaczeło mi chodzić normalnie.

A na antigate dodałeś IP serwera?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Mi się wydaje że możesz mieć w windowsie blokowane w pliku "host" C:\Windows\System32\drivers\etc\host przez np CS ustawione Antigate jako localhost trzeba usunąć i powinno zacząć trybić. Bo blokowane może być emulacja np CS lub CB. Miałem ten sam problem kiedyś z DBC i po skasowaniu w localhost zaczeło mi chodzić normalnie.

Dzięki CS poblokował.

activist aka terrorist

• 1 miesiąc temu...

Jak zapewne wiecie GSA ma wbudowany harvester (optins -> advanced -> tools -> search online for url) obsługujący sporo wyszukiwarek. Korzystacie z niego do harvestowania w bingu, yandeksie czy innych wyszukiwarkach? Można go prędkościowo porównać np. do gscrapera czy leci z prędkością krwi z nosa i szkoda sobie zamulać nim VPSa?

Z yandeksem nie mam doświadczeń, ale jak harvestowałem w yahoo (powered by bing wiec pewnie to samo co w bingu) to dostawałem mase wyników nie pasujących w ogóle do zapytań w przeciwieństwie do google. Harvesterem gsa nic nie robie - na pewno nie jest szybszy niż scrapebox, nie mówiąc o gscraperze czy hreferze.

Ostatnio wszystko harvestuje gscraperem i na proxy za mniej niż 10$ miesięcznie mam takie wyniki:

bqh9.jpg

Źródła niestety nie mogę podać bo jak sie PIO rzuci to wszystkie beda zbanowane.

• 1 miesiąc temu...

Jakich silników w GSA wam najbardziej brakuje? Napiszcie tutaj lub na PW nazwę skryptu, prześlijcie kilka przykładów i jakiś podstawowy footprint do harvestowania. Obiecałem Svenowi napisać kilka silników i chętnie zrobię je pod polski rynek. Tylko błagam, bez skryptów typu donmini, tylko raczej takie, które w Sieci można liczyć w tysiącach, a najlepiej dziesiątkach tysięcy działających skryptów.

Przy okazji powiem też, że jeżeli znasz podstawy script manuala i macro guide, to zapraszam do zamkniętej grupy przepisującej wartościowe miejscówki do GSA. Mamy poradnik oraz grupę zapaleńców, także wystarczą dobre chęci i odrobina wolnego czasu do współpracy. Zapewniam też pełne wsparcie przy stawianiu pierwszych kroków oczywiście.

Bardzo dobra idea ;) Co do zajechanych skryptow, tych bym calkowicie nie skreslal. SER potrafi dosc dobrze zdejmowac linki. Takze skrypty gdzie jest mozliwosc edycji wpisow moga potrzebowac silnikow do usuwania linkow a nie dodawania ;)

Ten program rozwija sie tak szybko i tak dostosowuje do rynku ze ciezko mu dotrzymac tempa ;P

search_auditor_500x80_bf.png

@MKucinski

Czy z tworzonych skryptów będą mogli korzystać wszyscy użytkownicy GSA?

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności