Skocz do zawartości

Gsa Search Engine Ranker - Extremely Powerful Linkbuilding Software

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 791
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Karlosky, tak te co pytam tutaj publicznie będą ogólnodostępne w GSA. Jeżeli masz pomysł na jakieś niszowe, ciekawe skrypty czy strony dostępne dla mniejszej ilości odbiorców, to możesz napisać do mnie PW.

forum GSA oczywiście znam, jest tam kilka ciekawych skryptów, ale jak mogę mieć okazję zrobić coś pod polski rynek z prośby polskich użytkowników, to zawsze satysfakcja większa. :)

Nie rozumiem samej idei, chcesz aby ludzi zgaszali tobie skrypty, a x0 000 użytkowników GSA będą ich domyślnie spamować, wytłumacz mi po-ci ktoś miał by to robić?

Problem nr 2 to OCR. Softy do captcha z ktorymi pracuje GSA działają bardziej nie zadowalające na tym co jest a gdzie nowe algorytmy.

Softy obecnie rozwiane na zasadzie skrypt+ captcha pod niego. Nie sztuka zrobić poster do 400 skryptów, pytanie brzmi poco jeśli on jawa i tak nie łyka, recaptcha nie lamie?

Już szybsze zennopopster nauczysz i masz gwarancje że mało kto bedzie tam spamować bo mało jaki skrypt tak łatwo radzi sobie z jawa skryptami, nie każdy potrafi uczyć zennopostra, na przykład a niezaspamowanych skryptów w ilościach x0 000 już po prostu niema a mijscówki x000 szt Zenek znakomicie obskakuje.

A Tu zachęcasz ludzi "palić" - dawać innym w prezencie swoje miejscówki i za co? za to że będziesz jeden z tysięcy co tam dodają linki?

Przy obecnym stanie lago jest to to delikatnie mówiąc nierozsądnie.

ale jak mogę mieć okazję zrobić coś pod polski rynek z prośby polskich użytkowników, to zawsze satysfakcja większa.

Satysfakcja że w polskie miejscówki zapuszczasz światowy spam?? racja satysfakcja olbrzymia.

W seo tzreba myśleć na 3 poziomy do przodu a nie cieszyć się ze ktoś napisze skrypt "by Andrzej z Kołobrzegu".

Idea jest taka, że obiecałem Svenowi napisać kilka silników do GSA, całych skryptów. Dlaczego ktoś miałby to robić? Bo zna fajny skrypt, którego stoi sporo w sieci, a nie potrafi/nie chce mu się napisać do niego dodawarki czy silnika. Nowe skrypty i tak dodam, bo z samego forum GSA wyciągnąłem kilka fajnych skryptów, które można obsłużyć bez problemu w GSA, ale dodatkowo zapytałem tutaj, co w tym złego?

Captchasniper nie jest jedynym OCR, a regułki do CaptchaBreakera są kwestią czasu, lepsze miejsca ludzie sobie obskakują z dbc czy antigate i gra gitara. Zresztą to nie Twój i mój problem. Są ludzie którzy się tym zajmują non-profit.

Zennoposter jest dla mnie tragicznym softem, ale nie o tym jest ten wątek i ten temat, mam swoje miejscówki, które przepisuję i nie mam zamiaru się nimi dzielić z całym światem i wartościowych miejsc bez .js jest naprawdę sporo i przepisujemy je do GSA, ale niepublicznie.

Tu chodzi o napisanie silniku SKRYPTU, całego skryptu!

I niekoniecznie to muszą być polskie miejscówki, ba uważam że w Polsce nie ma skryptów, za które warto się w ogóle brać. Także zwyczajnie wrzuć na luz i nie zajmuj się nadinterpretacją. Ja wiem co robię, Tobie się wydaje, że wiesz co robię, ale jak widać wiesz to lepiej. Bez urazy max, ale moim seo nie musisz sobie głowy zaprzątać, bo to w ogóle oddzielny rozdział przecież jest.

Także przypomnę jeszcze raz: chodzi konkretnie o silniki typu: katalogi, precle, bookmarki, wiki. A nie web 2.0, które po wypuszczeniu może mieć krótką żywotność, takie rzczy możemy załatwić na PW, nawet niekoniecznie odpłatnie.

Jeżeli pijesz do puszczenia 9fingers.pl do GSA, to zwyczajnie miałem problem z prostą rzeczą, Sven mi pomógł i zapytał czy może to wrzucić do GSA, napisałem że jasne i tyle. ip.board już jest skryptem takim samym jak expressionengine czy phpbb, który pewnie obsługuje xrumer, więc co Ci za różnica czy GSA również ma jakąś okrojoną wersję tego silnika?

Zennoposter jest dla mnie tragicznym softem

dobre, na prawdę dobre :D Ale nie o to chodzi w tej dyskusji.

Napisze jeszcze raz bardziej krótko i dokładnie :

Puszczenie x0 000 użytkowników do spamowanie obojętnie jakiego skryptu skocze się złe i to dość w krótkim czasie.

Zachęcanie innych do zgłaszania taki skryptów jest całkowicie bez sensu bo obecnie tzreba link wstawiać tam gdzie większość nie może.

EOT

Co w tym, co napisałem jest złego? Zennoposter jest dla mnie tragicznym softem i nie widzę w tym nic złego, nie przemawia do mnie jego interface, prędkość i inne rzeczy. Wyraziłem swoją opinie, że dla mnie jest tragiczny i tyle. Jest to kwestia dyskusyjna pewnie, ale mam prawo do takiego zdania.

"Puszczenie x0 000 użytkowników do spamowanie obojętnie jakiego skryptu skocze się złe i to dość w krótkim czasie."

O NIE! Szybko sprzedajmy wszystkie spamiarki, bo skończy się to źle i to w krótkim czasie? Idąc tym tokiem rozumowania skrypty takie jak wordpress, drupal, phpBB, mediawiki już dawno powinny umrzeć śmiercią naturalną, bo dodawanie do nich linków kończy się źle w bardzo krótkim czasie. Czemu prowadzisz szkolenie z xseona, używasz xrumera z refa, skoro to nie ma sensu?

"Zachęcanie innych do zgłaszania taki skryptów jest całkowicie bez sensu bo obecnie tzreba link wstawiać tam gdzie większość nie może."

Sorry Max, ale bzdury pleciesz. Nie wiem czy masz zły dzień czy co. Możesz pokasować te posty jak tak bardzo Cię ten fakt boli. Napisałem dokładnie o co mi chodzi, nie widzę w tym zupełnie nic złego, a pisanie, że trzeba wstawiać link tam gdzie większość nie może można włożyć między bajki, bo jest to pojęcie na tyle ogólne i na tyle nietrafne, że szkoda w ogóle się nad nim rozwodzić. Równie dobrze można powiedzieć, że woda jest za zimna. Masz swój świat SEO, nie neguj innego, jeżeli przynosi efekty. Chcesz porozmawiać o efektach? Napisz, to pogadamy, może coś ciekawego ustalimy.

Max ma rację, z GSA korzysta cały świat. W dobie podpier. wszystkiego do disavow bo sie nie chce usunąć/zmienić wpisu, dobre miejscówki palą się bardzo szybko.

Ci co chcą zostać w branży już dawno pojęli, że albo swoje zaplecza($$$), albo dobre - unikalne miejscówki(czas==$$$).

Więc wdrażanie w soft "dla każdego" dobrych skryptów(unikalnych, których jest niewiele etc.) wcale nie jest dobre.

[edit] Zgadzam się też z miejscówkami, im mniej osób "korzysta" z danej domeny tym mniejsza szansa disavow'y :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Podsumowujac:

Sven teraz działa we wspołpracy z Google w wykrywaniu spamu, a używają do tego crowdsourcingu userów SER, którzy jeszcze za to płacą ;) Ulepszanie dodawarki i systemów rozpoznawania captcha doskonale wopisuje się w wyszukiwanie żle zabezpieczonych czy porzuconych stron, które oczywiście należy jak najszybciej wyindeksować ;) I to sie nazywa SEO 2.1 :P

BTW nie wiem czy widzieliscie video z matem z pubcon, byly tam dzienne ilosci raportow DV ;)

search_auditor_500x80_bf.png

To co piszesz straseusz to jest tylko teoria, moja praktyka mówi co innego i można by się z tym sprzeczać, ale kurczę. W ogóle nie o tym jest ten temat i dywagacje nie dość, że zahaczają o offtopic, to jeszcze są bezzasadne. Wystarczy przejść obojętnie do tematu dalej, jeżeli nie macie potrzeby/pomysłu na żaden silnik (ludzie, to przecież może być jakiś guestbook nawet do podlinkowania wpisów czy cokolwiek) zamiast pisać, że coś jest bezsensu. To, że dla Ciebie i Maxa coś jest bezsensu, nie znaczy, że dla wszystkich takie jest, a przekonywanie, że moja racja jest najmojsza proponuję zostawić na spotkania przy piwie, zamiast robić śmietnik z wątku. Nie podoba się? Nie pasuje? Nikt nie zmusza do współpracy, korzystania. Naprawdę nie będę stał nad Wami z batem i czujnym okiem przyglądał się, żebyście wykorzystywali moją pracę, a bronicie się przed tym, jakby właśnie tak miało być.

Nie licz na to, że wyciągnięte zostaną jakieś fajne miejscówki. Sam musisz coś wymyślić. Też myślałem, że będę miał łatwo przy DonPosterze. Zobacz jak dużo propozycji dostałem: https://www.forum.optymalizacja.com/topic/185916-donposter-nowy-uniwersalny-seo-automat/page__st__30#entry1296459 :D

Paweł Sven nie jest prostym człowiekiem, zresztą to wiesz przecież sam, jemu chodzi o kasę i statystyki: soft obsługuje 500 skryptów, bomba najlepszy soft SEO na świecie kupujcie wszyscy. Wątpię że on jakoś tam z Google ws-popracuje ale dobrze zauważyłeś to wpisuje się w określona strategie Google obecnie tylko w złym kontekście.

Dla tego dziwie się osobom co niby maja 22 a nie 15 lat a piszą o jakichś non-profit inicjatywach, na dodatek nie analizując nawet skutków tego co robią.

To biznes który generuje zyski liczą się wpływy na konto i ludzie co to konto aktualnie zasilają lub pomagają zasilać.

okazwloka @

oczywiście że nikt szablonów dobrych sprzedawać nie będzie, udostępnić nie będzie, ale to nie znaczę że Twój soft niema racji bytu. Jasne że ma i proste szablony będą upubliczniane, sprzedawane, wymieniane. Ale te szablony którzy dodają do dobrych miejsc każdy będzie chciał zachować dla siebie prosta arytmetyka dodając pierwszą lepsza stronę pod PP w dobre miejsca zarobisz więcej jak na sprzedawaniu szablonów.

Podsumowując moim zdaniem GSA to dobry soft, dobrą spamiarką, w rozsądnej cenie, bez abonamentu, pod określone czynności.

Ale udostępnianie tysiącom innych użytkowników ( x0 000 osób ) dobrych miejscówek jest bez sensu, co więcej zaszkodzi to i miejscówkom i linkom co tam się znajdują.

Jasne że autorom softów chodzi o to żeby za nich taką prace częściowo odwalali inni i to za darmo, oni nie pozycjonują oni zarabiają na każdej sprzedanej kopii softu, a w SEO trzeba myśleć głową i to na 3 kroki do przodu analizując jakie skutki mogą mieć nasze decyzje i posunięcia. Trzeba zastanowić się co lepiej - zgłosić skrypt do takie inicjatywy ( dostać za darmo opcje spamowania tego skryptu z dziesiątkiem tysięcy innych użytkowników) czy zapłacić komuś za szablon (zakładam że sam nie umiesz napisać) do softu typu Donposter, Zennoposter, Combot, StickSubmitter, Xrumer, AIO, OmniFlash, ... i dodawać tam linki samemu czy razem z niewieloma osobami co wpadli na taki sam pomysł?

Co jest lepsze każdy musi zdecydować sam, dla mnie odpowiedz jest oczywista.

Nikt nikomu nie narzuca swojej racji, głownie to umieć ją przejrzyście i dokładnie przedstawić bez opuszczania się do poziomu tekstów : bzdury, masz zły dzień i tak dalej..

z moje strony koniec dyskusji o wyżej wymienionej inicjatywie.

To taki zart ze Sven "wspolpracuje" z Google udoskonalając soft, Jasne że jemu zależy na sprzedaży a każda dodatkowa funkcja tą sprzedaż zwiększa ;) Bardziej chodziiło mi o to ze to my współpracujemy z Google używając narzędzi typu SER czy innych najpierw do odnajdowania spamowych stron i zamieszczania tam linków, a potem sami je zgłaszamy do bazy Googla jako spam ;) Im skuteczniejsze narzędzia, tym więcej zgłoszonego spamu. Im więcej zgłoszonego spamu, tym nizsze pozycje i trzeba spamować więcej/inaczej. Im więcej zgłoszonego spamu tym większe próbki dla formuł szukajacych powiązań i tym łatwiejsze automatyczne flagowanie.

Google teraz ma niezły ubaw. Ilość RR na wykresie Matta byla 25k na dzień przed 2.1 w tendencji spadkowej. Pokazanie wykresu RR odbylo tuż przed tym jak stwierdził że "przykrecili nieco" algo. Nie wnosze z tego wprost że przyczyną przykręcania algo jest zmniejszanie się ilości RR i DV ale powiazanie samo sie narzuca. Przestają zgłaszać => baza nam nie rośnie => trzeba ich zmotywować ;) Po 2.1 liczba RR/DV zapewne przekroczyla gorne linie wykresu ;P

search_auditor_500x80_bf.png

Witam. W porównaniu do userów wypowiadających się w temacie jestem raczej początkującym. Używam GSA od miesiąca z prywatnymi proxy + CB na vps. Przetrząsnąłem zarówno cały temat jak i zagraniczne fora w poszukiwaniu odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Niestety nic nie znalazłem.

Moje ustawienia: Thread to use: 40, HTML timeout: 50, vps w podstawowej konfiguracjina bermanhosting.com (1x3,4 GHz, 1GB DDR3, 50 GB) i 35 poxy na squidproxies.com. Do GSA wrzuconych mam 15 projektów (po 3 podstrony w każdym). Użycie CPU nie przekracza praktycznie 50%.

Mam następujące problemy związane z GSA:

1.Posiadam 35 proxy (squidproxies.com) jednak cały czas padają jak muchy. Muszę odświeżać je średnio co dwie godziny i nie mam pojęcia co jest tego przyczyną. Kontaktowałem się wielokrotnie z supportem i wielokrotna wymiana proxy nie pomogła. Próbowałem ustawień wszelakich - najpierw używałem ich tylko do submission, a i tak padały. Teraz używam ich do Submission, PR checking, Verification - po 2 h wszystkie proxy leżą.

2.Innym problem jest blokowanie IP: często pojawiają mi się w logach komunkiaty: your IP is blocked/your IP might be blocked. Jak to możliwe, skoro używam prywatnych proxy.... zwłaszcza, że ustawiłem aby program się automatycznie wyłączał w przypadku kiedy wszystkie padną.... Myślałem, że dostaje blokady dlatego, że używam proxy tylko do submission, ale po odhaczeniu PR checking i Verification sytuacja się nie zmieniła. Zaczynam już rwać włosy z głowy...

Będę cholernie wdzięczny za pomoc... Pozdrawiam

to nie jest problem GSA SER tylko w Google zaszły spore zmiany dotyczące proxy (nie tylko publicznych). Skoro używasz tych proxy do PR checking i pewnie używasz ich jeszcze do harvestowania (kiedyś prywatne proxy były niezastąpione) - i w G...e prxy Ci zabiją.

inna kwestia to submission: jeśli tutaj pojawia Ci się informacja o blokadzie proxy, znaczy, że już są oznakowane jako spamerskie np. na stopforumspam (możesz sobie sprawdzić) i serwisy korzystające z ich api będą blokowały Twoje proxy z automatu.

przemyśl zatem, czy nie korzystać z wbudowanego w GSA SER narzędzia do pozyskiwania publicznych proxy z automatyczną podmianą. Też padają jak muchy albo nawet częściej :P ale możesz ustawić, żeby w takim momencie system wywalał takie proxy z listy i odświeżał np. co pół godziny listę proxy.

dymna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności