Skocz do zawartości

Gsa Search Engine Ranker - Extremely Powerful Linkbuilding Software

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

Funio: mam podobny problem, co ciekawe jak mi zoozool podesłał na PW jego IP to poszło, a wszystko miałem ustawione jak u niego, także trzeba coś pokombinować z serwerem, gdzie jest zainstalowany CS. Może na 4.4 po prostu nie chce to działać?

• Odpowiedzi 791
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ok, myśl z portami jest ok. Funio, nie wiem jakiego masz windowsa na serwerze, ale u mnie robi się to tak:

Panel sterowania -> narzędzia administracyjne -> zapora systemu windows -> Reguły przychodzące -> Nowa reguła.. -> Program -> Ścieżka do programu - tutaj podajesz ścieżkę do CS

i powinno działać jak w pliku hosts na drugim VPS (tam, gdzie nie ma CS) podmienisz IP na VPS z CS. Własnie przetestowałem - GSA po kliknięciu test wyszło ok.

juz uwzględniłem z www i bez www

niestety nadal nic :( GSA wystartowane nie korzysta z CS

W gsa w ustawieniach Capchy mam : DeCaptcher (recommended as 2nd servise)

jaki login i hasło ??? teoretycznie chyba nic tu nie poiwnienem wpisywać ?

Po wciśnięciu "test" mam ; Error - login was not successful

Ale ten komunikat to dlatego, że pewnie nie działa serwer captcha sniper albo masz źle wyedytowany plik host. No i ten captcha sniper musi być na vps-ie rzecz jasna.

A plik hosts musi zawierać coś w ten deseń:

127.0.0.1 de-captcher.com

127.0.0.1 www.de-captcher.com

Oczywiście adres podmieniasz IP twojego serwera. Tych wpisów jest znacznie więcej, również dotyczących de-captchera. Najprościej to wszystko wyciągnąć z pliku hosts z serwera, gdzie jest zainstalowany CS, bo w czasie instalacji dodaje takie wpisy, oczywiście z adresem localhosta czyli 127.0.0.1

Przepraszam, że o tym piszę, ale różnie może się dziać i pamięć wszystkich zawodzi. Do działania serwera nie wystarczy włączony CS, jeszcze w settings trzeba włączyć emulację i żeby jeszcze nie pokazywało, że port 80 zajęty. Ale pewnie masz to zrobione, więc przepraszam. To tylko tak na wszelki wypadek.

Heja. Ktoś powie jedną rzecz?

Generalnie przy postowaniu wyskakuja captcha z GSA mimo, że CS ma włączane uzupełnianie nierozpoznawalnych skryptów.

To tak musi być czy gdzieś da sie wyłaczyć by nie prosił mnie o ręczne wpisanie kodów?

Timeout jest 30 sek. Może chociaz pole gdzie to zmienić na 2 sek? Mam wrażenie, że to deko spowalnia linkowanie.

Wybaczcie za pytanie na niskim poziomie ;]

O_o

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności