Skocz do zawartości

Gsa Search Engine Ranker - Extremely Powerful Linkbuilding Software

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie proxy taka praca :)

Proponuję pracować na pakiecie prywatnym, wystarczy nawet 5 sztuk. Różnica jest kolosalna.

Jeśli jednak pozostaniesz przy publicznych, a nie zaglądałeś do konfiguracji proxy to:

- usuń śmietnik, który tam masz (skasuj niedziałające proxy)

- zmniejsz z domyślnych ustawień czas wyszukiwania nowych proxy np. 30 min

- Only on less - 350

- Test - All good

- Remove bad proxies 30 min

- Threads - 250 Timeout 45

- Auto disable public ...

To moje testowe ustawienia, pozwalające na stabilną pracę przy 130 wątkach, kilka tys, sukcesów/doba.

W zakładce Proxy - list - Add/Edit - masz możliwość zmiany domyślnie ustawionych źródeł wyszukiwania nowych proxy, warto to zmienić.

Te ustawienia nie uwzględniają anonimowości proxy. Trochę tak popracujesz, "spalisz" IP i skuteczność drastycznie spada.

W opcjach można oczywiście zaznaczyć, że praca na anonimach, ale z tymi publicznymi bywa różnie, także po pewnym czasie praca na publicznych anonimach kończy się tak jak bez.

Dodatkowo praca z publicznymi proxy ma to do siebie, że program potrafi się czasami na nich "przyciąć" lub mocno zwolnić (na różnych etapach pracy).

Podsumowując, jeśli ma być szybko i skutecznie - proxy prywatne i wyłączyć harvest za pomocą GSA.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

• Odpowiedzi 791
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dziękuje Mariusz za wyczerpująca odpowiedz plus pomoc w konfiguracji proxy .Stworze nowy projekt od podstaw wprowadzę twoje ustawienia i zobaczymy jakie przyniesie to efekty.Odnośnie proponowanego pakietu prywatnych proxy masz jakieś sprawdzone źródło bo jak wiadomo proxy drugiemu proxy nie równe.Raz jeszcze dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Grzesiek

Ustawienia GSA do pracy wyłącznie z prywatnymi proxy, z wyłączeniem wbudowanego harvestu:

Options - Submission - zaznaczyć wszystko na prywatne (poczta - zależy z czego się korzysta, to ustawienie zostawiam zawsze bez żadnego proxy)

Options - Submission - Configure - Options - wyłączyć wszystko

Project - Options - How to get Target URLs - prawoklik - Check none

Always use keywords to find target sites - wyłączyć

Jeśli czegoś nie przeoczyłem, program zacznie pracować na prywatnych proxy, nie będzie sam szukał nowych miejsc do umieszczania linków. Do tego ostatniego lepiej użyć innych narzędzi, GSA powinien tylko dodawać jeśli ma być dużo i szybko.

M

Edycja - no i oczywiście dobre listy się przydadzą.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Siema mam pewien problem z projektem. Pozycjonuje sobie bloga od ponad 3 tyg i nabilem sobie tam juz ponad 1k linkow (uzywam tier link building), na poczatku uzywalem tylko indexer'a GSA, jakos okolo tyg temu zaczalem jeszcze uzywac strony instant link indexer i pare dni temu jeszcze dodalem swoje linki do bl-indexer. Niestety jak patrze na ahrefs to wylapalo tylko 5 backlink'ow, co jest masakrą. Uzywam prywatnej listy oraz oczywiscie prywatnych proxy. Jak ktoś ma jakieś sugestie to byłbym wdzięczny. :)

Lista linków, która kupiłem ma kolo 4 tyg i jest dobrej jakości, wiec wina nie powinna być po stronie listy.

Osobiście mam puszczone od razu 3 tier'y. Musze przyznąc, że nie weryfikowałem tierów, do dzisiaj :)

Sprawdziłem jeszcze z ciekawości index rate w GSA dla Tier1 i ponad połowa linków jest zindex'owana.

Wyłączyć filtr antyspamowy na skrzynce pocztowej całkowicie.

Mam po Angielsku i nie mogę znaleźć gdzie to wyłączyć?

No common its not so hard :)

1. Obok nazwy użytkownika masz ikonke opcji - kliknij w nią i wybierz "More mail settings".

2. Kliknij w "Rules for sorting new messages"

3. Kliknij "New"

4. Poniżej "Step 1: Which messages do you want this rule to apply to?" Masz pola wyboru

4a. Wybierasz: Sender's addres (jest ustawione domyślnie), Contains (domyślnie jest "is" więc zmieniasz) i w ostatnie okienko wpisujesz: @ (sam znak małpy)

5. Jedziesz na sam dół klikasz "Save"

Nowa reguła dodana - wszystkie maile pójdą do Inbox :)

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności