Skocz do zawartości

Gsa Search Engine Ranker - Extremely Powerful Linkbuilding Software

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

pytanie do osób które tworzą nowe engines w GSA: czy mieliście już doczynienia z jakimś skryptem w którym captcha składa się np z 3 obrazków (na każdym jest np jedna litera albo cyfra)? w dokumentacji jest opis działania funkcji: %captcha% overlay:*image.php?*

która ma właśnie powodować złączenie wszystkich w całość, jednak jak stosuje to wszystkie obrazki nakładają się na siebie i w efekcie powstaje nie wiadomo co.. bedę wdzięczny za sugestie

• Odpowiedzi 791
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mieliście kiedyś problem związany ze spadkami wątków? Dodaje mi przez 4h na 150 wątków a później zamula i dodaje po 10-20 i tak przez długi czas, najczęściej przy blogspot'ach. Proxy pokazuje że są dobre, ram i procek nie jest na 100 proc obciążony ba jak dochodzi do tych 10 threads to w ogóle VPS odpoczywa. Pisałem do Svena ale jest na urlopie więc może Wy spotkaliście się z tym problemem.

Ponownie pytanie do osób które tworzą nowe silniki do GSA, za wszelkie rady będę bardzo wdzięczny.

Mam skrypt w którym w kodzie są takie linie:

<input type="a" name="X" value="kategoria" />

<input type="a" name="Y" value="grupa" />
<input type="a" name="a223b34fjgd45njg456jh" value="1" />
Zależy mi na wyciągnięciu tego ciągu: a223b34fjgd45njg456jh
Robię to za pomocą
[zmienna]
type=extract
front=<input type="a" name="
back=" value="1" />
jednak nie daje to oczekiwanego efektu. Ten ciąg jest zmienny przy każdym odswieżeniu strony, jednak wszystko w jego otoczeniu jest cały czas stałe.
Sven na forum gsa jest na wakacjach, to zadaje pytanie też tutaj bo pewnie są tu osoby co tworzą nowe enginy.
Ewentualnie jeśli znacie kogoś obytego w tych sprawach a nie udziela się tu na forum, to proszę o namiary.

• 1 miesiąc temu...

Sven wie, że to v-net VPSy? Bo wiem ze już była jakaś jazda.

Spróbuj jeszcze wyłączyć wszystkie softy, otworzyć plik .hosts wykasować wszytko co tam jest, zapisać i odpalić softy.

p.s napisz do

https://www.forum.optymalizacja.com/user/32009-mkucinski/

on mi mówił, że tez miał jakiś problem z GSA na V-NET, zapytaj jak rozwiązał problem.

• 2 tygodnie później...

Może mi ktoś odpowiedzieć jaka będzie róznica między postowaniem w GSA za pomocą prywatnych proxy a gdy mam vps bulletprof? 10 prywatnych to ok. 90-100 wątków żeby nie padały, na bulletprof jest 200 i na razie jakoś leci. Na bulletprof prócz obiciążenia procka i ramu przy dużej ilości wątków może się coś stać? ( mniejsza skutecznośc albo inny efekt uboczny ? ) . Pytam bo nie używałem wcześniej tego na VPS i nie wiem na ile mogę to wykorzystać (pozwolić sobie) żeby coś nie spier.... z pierwszym maja nie udmówiło posługi ...:D

ale u mnie to samo jest tez na captcha breaker

Problem z działaniem GSA w v-net.pro został rozwiązany około 5 dni temu.

Powiem tak, testowalem rozne pakiety proxy w tym jedne z najlepszych i niestety rowniez najdrozszych i nie widze zadnej roznicy w predkosci, jestem w stanie uzyskac powyzej 100 LPM na kontekstualach zarowno na publicznych adresach jak i na pryuwatnych proxy. Niestety wada prywatnych jest to ze czesto trzeba je rotowac bo sa banowane cyklicznie i efektywnosc spada dramatycznie.

Moim zdaniem szkoda kasy na prywatne proxy, podstawa to dobra zweryfikowana lista. Musisz wziac pod uwage ze na lpm ma tez ogromny wplyw szybkosc samych witryn docelowych, nawet majac 1000 prywatnych proxy i najszybsze lacze i serwer mozesz nie wyjsc z 10 lpm jesli bedziesz dodawal do maksymalnie zaspamionych stron na wolnych hostingach.

Podstawa to dobra lista, wlaczone filtry po to zeby odsiac smieci.

STRONABIZNESOWA.PL

Budowa Responsywnych Stron WWW

250 zł na reklamę w Google i prowadzenie kampanii za darmo !

Dzięki za odpowiedź,

ale teraz mam gorszy problem, miałem vps w v-net v-win1 + bulletprof i latało po 300 wątków, zrobiłem upgrade do v-win2 i obecnie już przy 100 wątkach tnie jak cholera...poprosiłem o reinstalacje sytemu, zainstalowałem od nowa GSA + CS i dalej to samo. Te same listy, te same projekty tylko zamiast wątków 300+ moge teraz mieć maks 70 żeby jakoś w miarę płynnie chodziło. Co może być przyczyną miał ktoś ten problem? ( od razu mówie że od momentu wł. opcji bulletprof nie używałem proxy).

Witaj,

możemy ustawić poprzednią konfigurację i sprawdzimy czy to kwestia przykładowo 2 CPU, czy też czegoś innego. Zapraszam do kontaktu na info@v-net.pro

Generalnie serwery bulletproof będą przenoszone do naszego własnego DC w Krakowie, co znacznie zwiększy naszą samodzielność w kwestii zarządzania ruchem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności